Feng šui manikir: Ove boje na noktima privlače novac i ljubav

Na feng šui nije imuno ni uljepšavanje, pa tako kombinacija određih boja može da ima uticaj na ljubav ili novac u vašem životu. Prije nego se odlučite za neku boju, provjerite da li ona odgovara vašem elementu. Element možete odrediti na osnovu poslednje cifre u vašem datumu rođenja.
Na primer, ako ste rođeni 1985. onda je vaš broj 5. Na osnovu tabele odredite vaš element:
0 i 1 – metal; 2 i 3 – voda; 4 i 5 – drvo; 6 i 7 – vatra; 8 i 9 – zemlja.
Oni čiji je element vatra treba da boje njihove nokte u crveno. Drvo kao element prate zelena, plava i crna boja, a vodu sve nijanse od crne do svetlo plave.
Metal je prepoznatljiv po nijanasama bele, sive, žute i braon, a zemlja po žutoj, pink, bež i braon boji. Svaka boja ima svoje značenje. Svijetle boje poput boje kajsije utiče na dobru volju drugih ljudi i imaju dobar uticaj na emocije. Ako želite da budete neprimjećeni onda obojite vaše nokte u sivu ili bijelu boju koje ne izazivaju emocije.
Tirkizna boja je simbol elegancije i nježnosti, ali ova boja je i radoznala, smiruje i daje snagu imunom sistemu te sprečava mnoge bolesti. Ako želite da se koncentrišete na bitne stvari birajte plavu boju, a za mir uzmite žutu. Eksperti savjetuju zlatnu boju ako želite da se psihički i fizički osnažite. Upozoravaju da budete oprezni sa braon bojim i da koristite samo svijetle tonove koji donose mir i toplinu.
Tamne nijanse su pune negativne energije. Crvena je boja ljubavi i strasti. Ovu boju biraju samouvjerene žene koje žele da privuku pažnju suprotnog pola. Cirkulaciju ubrzava boja limuna, a u komunikaciji sa ljudima smiruje napetost. Bijela boja odgovara svima i simbol je čistoće i časti.
Oni koji su u depresiji treba da se odluče za narandžastu boju koja će popraviti njihovo raspoloženje jer je puna optimizma. Zelena boja umiruje, ali u kombinacji sa suncem privući će uspijeh na poljima na kojima vam je to najpotrebnije. Pink boja smanjuje agresiju, plava naglašava moralnu čistoću, a obje pomažu da brže prođe bol. Uprkos tome što je ljubičasta često zanemarena, u Feng šuiju ona je glavna boja. Ona donosi harmoniju u svijetu i onima koji je nose pomaže da donesu važne odluke.