Feng šui: Koje slike i ukrasi donose negativnu energiju, koče ljubav i nafaku?

Analizirajte šta imate na svojim zidovima; ako ima motiva koje u svojim savjetima navode feng šui – majstori odmah ih uklonite. Probajte se odnositi prema njima bez vezivanja.

Feng šui kao vještina uređenja prostora, koristi razne ukrasne predmete kako bi se uspostavili novi energetski tokovi i preusmjerila i aktivirala energija.

U tu svrhu, jedan od vrlo jednostavnih načina je da svoj dom ukrasite umjetničkim slikama i predmetima koji imaju simboliku skladno načelima 5 elemenata i orijentacijom prema stranama svijeta. Važno je opremiti svoj prostor ukrasima i slikama koji će unijeti pozitivnu energiju i vizualno podstaći ukućane da se bolje osjećaju u prostoru.

Koji ukrasi i detalji u vašem domu privlače negativnu energiju?

U literaturi je sačuvano mnogo zapisa o tome kakvu jaku energetiku mogu imati slike. Kada umjetnik stvara sliku, on na platno prenosi vlastita osjećanja. On bira temu, bira paletu boja, raspoređuje objekte na slici, tako kako se u datom trenutku sam osjeća. Zato, preko umjetničkog platna, možemo vidjeti stvarno stanje ličnosti umjetnika i osjetiti njegove emocije. Zato svaka slika, izaziva kod onih koji je posmatraju neku emocionalnu reakciju.

Istraživači tvrde da svaka umjetnička slika djeluje na raspoloženje i stanje posmatrača, čak i ako je vidi samo jedan put. U istoriji je poznato puno primjera kada su remek djela ispunjena teškom energetikom uništavala zdravlja svojim vlasnicima. Tema nekih slika i komponenta boja djeluju toliko ugnjetavajuće da se čak i njihova reprodukcija, ne preporučuje za držanje u kući.

Dakle, analizirajte šta imate na svojim zidovima i ako su to motivi koji podstiču agresiju, tugu i nelagodu pa makar bili i vrijedni pokloni, odmah ih uklonite. Probajte se odnositi prema njima bez vezivanja.

Veliko “NE”: Maske iz afričkih plemena, bilo kakvo oružje, preparirane životinje, slonove kljove, slike i fotografije rata, tuge, agresije i nasilja, aranžmani od suhog i plastičnog cvijeća i sve što podsjeća na raspadanje i tugu – ovo odmah skinite sa zida. (aura.ba)