Feng šui: KOJE JE NAJBOLJE MJESTO U KUĆI ZA KNJIGE?

Istočna doktrina temelji se između ostalog i na ideji da su police sa knjigama ozbiljna prepreka sl.obodnom protoku energije. Takođe postoji vjerovanje da knjige mogu da upiju mnogo negativne energije.

Ako želite da organizujete svoj prostor u skladu sa principima Feng šuija, neophodno je da izvršite reviziju šivotnog prostora i osmotrite dobro da li se vaša biblioteka nalazi na pravom mjestu.

Samo zaista vrijedne knjige, kao što su klasična književnost, priručnici i udžbenici smatraju se dostojnim knjigama. Sve ostalo što prikupljate sa knjigama poput starih časopisa, papira i knjiga koje vam se ne dopadaju treba da bacite u smeće.

Ono što je posebno zanimljivo je da se ne savjetuje držanje knjiga na otvorenim policama. Najbolja opcija je kada su u regalu, zaštićene staklom. To je najbolji način da se zaštitimo od negativne energije.

Ako se na prozorima čuvaju časopisi ili knjige takođe ih treba ukloniti. Prozori služe kao provodnici pozitivne energije.

Koje je onda najbolje mjesto za čuvanje knjiga?
Knjige bi trebalo locirati na sjeveroistok, gdje sve doprinosi akumulaciji znanja i sticanju novih vještina. Da bi knjige u ovom dijelu kuće donijele najveću korist svojim vlasnicima, morate ih redovno čistiti od prašine i čuvati i sortirati.