Feng Šui i voda: NA KOJIM MJESTIMA U KUĆI NE BI SMJELA DA SE NALAZI VODA?

Voda po Feng Šuiu donosi sreću i blagostanje, ali postoje i neka određena pravila, koja moraju da se poštuju. Veoma je bitno da vodite računa da je vaša voda uvijek svježa, bistra, da teče i žubori i da je na povoljnom mjestu sa stanovšta Feng Šuia.
Voda sa desne strane ulaznih vrata
Gledano iznutra prema napolju (odnosi se na vodu unutar doma kao i onu izvan njega). Ovakva lokacija bilo koje količine vode značila bi nepovoljnost za vašu porodicu, ako ste u braku, i vrlo lošu reputaciju, ako niste u braku. Stoga je vrlo važno pobrinuti se da vam se akvarijum, fontana, jezerce ili vodeno-cvijetni aranžmani nikada ne nađu na tom krajnje nepovoljnom položaju.

Ako vam je ikako moguće postavite vodopad ili fontanu sa lijeve strane ulaznih vrata, što je posebno povoljno. Voda neka uvijek teče ka domu, a ne od njega i neka bude udaljena barem nekoliko metara od ulaznih vrata.

Voda u spavaćoj sobi
Voda koja se koristi u Feng Šui svrhe uvijek je Jang. Spavaća soba uvijek treba biti malo više Jin. Stoga voda u spavaćoj sobi postaje Jin i djeluje nepovoljno. Šteti zdravlju i skladnim bračnim odnosima. Nije poželjno čak niti postavljanje slike sa motivom vode u spavaćoj sobi, a kamoli prave vode. Stručnjaci tvrde da vam čaša sa vodom na noćnom ormariću neće štetiti.

Voda iza leđa
Ovo se odnosi na akvarijume, sobne fontane i slike sa motivom vode koji vam se mogu naći izvan vidokruga, a iza vaših leđa dok sjedite i odmarate ili radite. Ne odnosi se na slavine i vaze.

Nepovoljna voda
To je voda koja je ustajala, zamutila se, smrdi, u kojoj nešto truli. To može biti akvarijum koji niste na vrijeme očistili, vaza kojoj je neophodna hitna promjena vode, terarijum, ili pak jezerce u koje je napadalo lišće.

Voda ispod stepenica
Ovo je još jedno mjesto na kom ne želite imati ništa vodeno, pogotovo ako imate djecu. Vaze sa cvijećem, vodeni aranžmani, sobne fontane mogu se činiti na prvi pogled kao idealna dekoracija za prazan prostor, no imajte na umu da hodajući stubištem vi simbolički gazite po ovim vrijednim Feng Šui simbolima bogatstva i blagostanja i time ih omalovažavate. Kako prostor ispod stuba direktno utiče na sreću djece i potomstva, bilo da ona žive sa vama ili su odrasli i odselili se, postavljanje vode na ovom mjestu nanijeće im veliku finansijsku štetu.

error: Content is protected !!