Feng šui i uspjeh u poslu: Kako napraviti “Bagua mapu” za dobitak posla ili uspjehe na poslu?

Feng šui može spriječiti negativne pojave, pospješiti poslovanje, a nezaposlenima donijeti povoljne prilike i posao iz snova.

Drevna istočnjačka disciplina uređenja prostora odnosi se na sve životne segmente, počev od zdravlja, ljubavi, sreće, blagostanja, ugleda i, naravno, posla.
Kako se praktikuje feng šui za posao? Može na dva načina, bilo da se sređuje kancelarija ili u kući oblasti predviđene za karijeru. Za početak, očistite nered, bacite sve nepotrebne i pokvarene stvari.
Drugi korak je da se provjeri sa radiestezistom da li na tom mjestu postoje patogena zračenja jer ona mogu ometati poslovni uspjeh.

U svijetu feng šui energije, važi pravilo da slično privlači slično. Ukoliko je loša energija u vašem radnom prostoru, ne može se očekivati uspjeh u poslu ili karijeri.

Ulazna vrata u radnu prostoriju uvijek treba da su od punog materijala, nikako od stakla. Dok se za namještaj preporučuje kombinacija metala i stakla. Naime, staklo reflektuje svjetlost i stvara pozitivnu energiju, dok metal simbolizuje novac.

Boje u radnim prostorijama trebalo bi da budu svijetlih nijansi i najbolje je da to je to bijela u kombinaciji sa bojom lavande, a zlatni ili bronzani detalj pojačaće prosperitetnu energiju, bilo da je riječ o figuricama ili ramovima za slike.

Za početak, pažnju posvetite rasporedu namještaja. Ako je moguće, radni sto treba postaviti naspram ulaznih vrata kancelarije. To je veoma povoljan položaj i naziva se “komandna pozicija”. Ukoliko je nemoguće mijenjati poziciju stola, može da pomogne malo ogledalo postavljeno na stolu okrenuto tako da se u njemu vidi odraz ulaznih vrata kancelarije. Prema principima feng šuija, ovaj aranžman pruža zaštitu i kontrolu nad siruacijom.

Dobrim položajem se smatra se i ako je iza leđa zid jer on pruža zaštitu i sigurnost. Nepovoljno je ako se iza leđa nalaze police jer one “presijecaju”, odnosno slabe energiju osobe koja sedi ispred njih.

Nikada ne treba postavljati stolove tako da ljudi budu jedni drugima okrenuti leđima ili pak direktno jedni naspram drugih. Najbenigniji položaj bi bio da su svima leđa okrenuta ka zidu, a da “prepreku” između njih čine lijepo aranžirane biljke, ili čak manji akvarijum sa zlatnim, japanskim ribicama.

Feng šui sto za uspjeh

Kada se odredi položaj stola, slijedeći zadatak je organizacija predmeta koji se nalaze na njemu. Važno je da tu vlada red i nije poželjan “kreativi nered”, kako to mnogi vole da nazivaju. Papire treba složiti u raznobojne fascikle, a boje treba da odaberete intuitivno. Dobro uređen sto obezbjeđuje neometan protok pozitivne energije, a to privlači poslovni uspjeh.

Za početak, površinu stola treba podijeliti na devet jednakih kvadrata, po bagua mapi. Ti kvadrati predstavljaju određeno životno polje koje može da se aktivira određenim bojama, predmetima ili nekim drugim feng šui lijekovima. Naravno, ne treba se fokusirati na svih devet polja, nego samo na dva-tri, koja su na neki način povezana sa karijerom:

1. Bogatstvo i prosperitet nalaze se u gornjem lijevom uglu. Taj sektor privlači novac i poslovni uspjeh, i tu se može postaviti biljka, predmet u zelenoj boji ili kristal. Ovo je takođe idelano mjesto za kompjuter.

2. Slavu i ugled predstavlja gornji središnji dio stola. U toj oblasti drže se vizitkarte, ali i motivacione slike, bilo one iz vašeg života, bilo neke druge koje asociraju na uspjeh.

3. Ljubav i veze pokrivaju gornji desni dio površine stola. Svakom je u životu potreba ljubav jer je ona moćna pokretačka i kreativna energija. U ovoj oblasti može se držati cvijet, fotografija na kojoj ste sa voljenom osobom, a ako ste slobodni onda to može biti romantična slika nekog para (isječena iz časopisa).

4. Za porodicu i zdravlje, po bagua mapi ova oblast smještena je na lijevoj središnjoj strani stola. Na tom mjestu najbolje je držati porodičnu fotografiju uramljenu drvenim okvirom.

5. Centralni dio, kao što ime kaže, nalazi se u središnjem dijelu stola, a odnosi se na pojedinca, na ravnotežu i na balans energije. Ovdje ne bi trebalo da vlada nered jer će to donijeti konfuzne misli. Da bi se postigao balans, tokom radnog vremena treba odvojiti nekoliko minuta za meditaciju ili drugu metodu koja osobađa od stresa.

6. Kreativnost je smještena na desnom središnjem dijelu stola. Tu bi trebalo držati nešto što inspiriše, pokreće; to može biti knjiga, časopis, neki predmet ili rokovnik u kome zapisujete planove, ideje…

7. Znanje i mudrost – donji lijevi ugao; na to mjesto stavite knjigu ili fotografiju osobe kojoj se divite ili nekog genijalca (Nikola Tesla, Ajnštajn). Takođe, tu možete držati i knjigu sa afirmacijama ili duhovnim tehnikama…

8. Karijeru, po feng šuiju, simboliše donji središnji dio stola. Za poslovni uspjeh biće dovoljno da u toj oblasti držite moćnu motivacionu poruku.

9. Uticajne osobe predstavlja donji desni ugao stola. Tu je dobro držati telefon, adresar i sve ono što asocira na pomoć prijatelja ili poslovnih partnera. Kako je ovo i područje koje simboliše putovanja, tu se može držati slika neke rajske destinacije, svjetske metrolpole ili korišćena karta sa letovanja, zimovnja gdje ste se dobro odmorili i napunili baterije.