Feng šui: GDJE TREBA DRŽATI KANTU ZA SMEĆE U KUĆI?

Ako držite kantu za smeće na ovom mestu u domu, privlačite mračnu energiju i loše vibracije!

Najbolje feng šui smjernice za odlaganje smeća zavise isključivo od vaših potreba. Ako vam je potrebna kanta za smeće u kuhinji ili u kupatilu, nemojte je premještati. Čak iako se vaša kuhinja ili vaše kupatilo nalazi u području ljubavi i braka prema feng šui bagua mapi, tamo će vam možda trebati kanta za smeće.

Dobar feng shui uvijek je u skladu sa zdravim razumom, jer je njegova svrha da vaš životni prostor funkcioniše na praktičnom nivou.

U većini slučajeva, nema boljih ili lošijih područja feng shui bagua da postavite kantu za smeće, jer će sama po sebi kanta za smeće lako stvoriti izazovne, niskoenergetske vibracije. Dakle, kantu za smeće smjestite tamo gdje vam je potrebno, bilo da je to kuhinja, kupatilo ili garaža, ali obratite malo više pažnje kako da održavate prostor za odlaganje smeća.

Takođe, morate se dobro pobrinuti za sveukupni feng šui područja u kojem se nalazi vaša kanta za smeće. To radite ne samo zato što zaslužujete da živite u kući sa dobrim feng šuijem, već zato što vam je potrebna snažna pozitivna feng šui energija da biste spriječili potencijalno nisku energiju koju kanta za smeće privlači u vaš dom.

Postoje 3 pravilna feng šui za odlaganje smeća – ako slijedite ove smjernice, nećete morati da brinete o prilivu negativne energije u vašem domu:

1. Skrivena kanta za smeće
Glavna feng šui greška sa kantama za smeće jeste to što ih držimo na vidljivim mjestima, onda što su kante uočljive. Važno je da kantu ne vidite na prvi pogled čim uđete u prostoriju.

2. Praznite kantu često
Dobar način za ograničavanje širenja loše energije (i loših mirisa) je pražnjenje kante za smeće često. Loša energija se širi vrlo lako ako se ne kontroliše.

3. Jedino zabranjeno mjesto za kantu za smeće
Kantu za smeće nikako ne treba držati pored ulaznih vrata, što je često slučaj u mnogim kancelarijama i domovima. Na taj način ometate slobodan ulazak pozitivne energije u dom.
Kanta za smeće nikada ne treba da bude otvorena, jer tako privlačite negativne vibracije u dom.