Feng Shui za plodnost: Žena na desnoj, a muškarac na lijevoj strani kreveta!

Izbjegavajte svježe cvijeće, cvjetne jastuke, pokrivače i pozadine sa cvjetnim dizajnom. U feng shui smislu, cvijeće je yang, a njegova energija se može natjecati s muškom yang energijom


Jeste li ikada čuli da vaš dom može utjecati na šanse za začeće? Drevna kineska mudrost nudi jednostavan način da pretvorite mjesto stanovanja u mjesto gdje djeca rado dolaze.

Kada je riječ o mjestima koja povećavaju izglede za trudnoću, mnogi od nas vjerovatno više razmišljaju o liječničkoj ordinaciji nego o vlastitom domu. No, baš kao što ste u potrazi za medicinskim razlozima koji bi mogli stvarati probleme kod začeća, možda želite pregledati da li vaš dom pruža dobrodošlicu trudnoći.

Dom – izvor neplodnosti?

Iz perspektive feng shuija, neplodnost se može dijelom pripisati energiji koja se zove Chi, a koja je blokirana ili stagnira. Ova drevna kineska mudrost ima za cilj uravnotežiti energiju za zdravlje i dobrobit onih koji žive ili rade u tom prostoru. Uz nekoliko jednostavnih feng shui popravaka, možete stvoriti dom koji potiče pozitivnu energiju i začeće.

Kada je sve u harmoniji, chi teče kao rijeka. No, kada okolina ne slijedi ključna načela feng shuija, energija stagnira. Rezultat? Sve od glavobolje i umora do nevolja na poslu i neplodnosti.

Da bi se vaš dom vratio u ravnotežu, počnite s ulaznim vratima, gdje energija ulazi u vaš dom. Trebali biste biti u mogućnosti pogledati prednja vrata i vidjeti otvoren prostor, kao što je travnjak. Ništa ne smije blokirati ulaz poput drva, telefonskog stupa jer koncepcija može biti blokirana.

Ako objesite zvonca na obje strane vrata, ona mogu pomoći odvući energiju koju emitiraju opstrukcije. Ako stavite ogledalo negdje u blizini ulaznih vrata možete daleko odgurnuti energiju i mogućnosti, a posebno je presudno izbjeći vješanje ogledala tako da odražava prednja vrata.

Spavaća soba je važno mjesto u feng shuiju, jer je to mjesto gdje ćemo spavati, puniti baterije i voditi ljubav. Kada pokušavate ostati trudni, vaš cilj je ravnoteža ženske energije (yin) i muške energije (yang). Počnite uljepšavati svoju spavaću sobu, ali koristite rodno neutralan dizajn i boje koje smiruju. Uključivanje boja poput bijele, boje slonovače, smeđe, roze ili zlatne donosi harmonične odnose i seksualnu želju.

Ali izbjegavajte svježe cvijeće, cvjetne jastuke, pokrivače i pozadine sa cvjetnim dizajnom. U feng shui smislu, cvijeće je yang, a njegova energija se može natjecati s muškom yang energijom.

Uklonite knjige, računar i televiziju iz sobe kada pokušavate začeti. Trebale bi biti samo dvije svrhe za ovu sobu: spavanje i intimnost. Pobrinite se da ne čujete curenje vode iz kreveta, jer to predstavlja gubitak energije.

Žena treba biti na desnoj strani, a muškarac na lijevoj strani kreveta. Smisao ovoga je da se usklade i ravnoteže energije para.

Predmeti i simboli

Iako vaše dijete nije još ovdje, čak ni na putu, ali u feng shuiju je važno simbolički stvoriti prostor za novu bebu. A to znači osloboditi se od nereda. Ako je vaš dom tjeskoban ili preopterećen stvarima koje vam ne trebaju, ovo je dobro vrijeme da razmislite o donaciji, bacanju ili pohranjivanju oko jedne trećine onoga što posjedujete (ovo predstavlja čišćenje prostora u vašem životu za dijete, trećinu obitelji). Ako su vaša kuća ili stan mali, to bi moglo blokirati vaš potencijal za trudnoću.

Još jedan jednostavan način na koji možete pozvati energiju koja potiče trudnoću je da se okružite sa sretnim fotografijama i predmetima koji predstavljaju začeće, plodnost i djecu. Ostali moćni simboli plodnosti uključuju šuplji bambus koji simbolizira poniznost i plodnost, slike svraka koje se smatraju pticama sreće i radosti, crveni fenjer na obje strane kreveta koji donosi dobar yang u spavaću sobu, i šipak, koji ujedno predstavlja plodnost.

Čak i ako ne razumijete u potpunosti feng shui i kako on funkcionira, ta stara umjetnost može pomoći da vidite svoj dom u novom svjetlu i potaknuti vas da stvorite svoj životni prostor kao mirno, prekrasno svetište koje čeka da postanete roditelji.