Feng Shui savjeti za veću zaradu ako iznajmljujete stan!

Feng Shui potiče iz Kine, i znači način života u potpunoj hramoniji i ravnoteži kako bi se osigurala sreća. Ovo je kineska tehnika uređenja životnog prostora koja je postala planetarno popularna, i koriste je mnoge poznate i nepoznate ličnosti.

Kako biste postigli pravi Feng Shui potrebno je da razmjestite namještaj i rasporedite prostor kojim treba da zavladala harmonija.

S obzirom na to da se danas mnogi bave izdavanjem nekretnina, važno je i da svoj stan na dan dovedete do savršenstva i harmonije, kako biste imali više novca, a vaši gosti uživali u ponudi.
Najvažnije za Feng Shui je da ne smije da bude previše namještaja u prostoriji, naročito ne u centru prostorije. Centar prostorije se smatra energetskim centrom, samim tim oko njega treba da se provodi dosta slobodnog vremena. Kako bi ste upili dobru enegiju, namještaj ne smije da blokira širenje energije.

Još jedna stvar koju treba da izbegavate je da kačite neki predmet nad prostorom gdje se provodi veliki dio vremena – krevet, stolice, fotelje.

Kako biste povećali priliv novca u kući, potrebno je i da vaše apartmane uredite prema Feng Shui konceptu, a mi ćemo vam pomoći savjetima za primjenu ovih principa.

Jarke boje privlače novac

Ako u svoje apartmane uneste žive boje, one će privlačiti više novca. Ne morate da pretjerujete i da krečite zidove u upadljive boje, dovoljno je da imate detalje, poput ukrasnih jastuka, koji su jarkih boja.
Boje koje je najbolje koristiti su zelena i ljubičasta, jer je zelena boja vitalnosti i rasta, dok ljubičasta predstavlja bogatstvo.

Kako biste osigurali veći priliv novca, u kuhinju stavite činiju sa grožđem, a idealno je da pomešate crno i bijelo. Ovo će povećati vašu zaradu, a gosti će biti oduševljeni pažnjom koju ste im posvetili.
Ovdje možete pročitati koji to mirisi privlače novac i harmoniju u vaš dom.

Vodite računa o novcu i lijepo ga slažite

Ovo je jedan od glavnih savjeta koje propisuje Feng Shui filozofija. Mnogi ljudi gužvaju novčanice, i prema novcu se odnose nemarno, ostavljaju ga po džepovima, po raznim mjestima u kući.
Kada prestanete da vodite računa o novcu, on će početi vas da zapostavlja. Osim o novcu potrebno je da vodite računa o priznanicama i računima, uvijek ih lepo slažite, i držite na jednom mjestu, koje ste posebno odredili za to.

Ono što će dodatno uticati na priliv novca je da kutije i futrole u kojima vam stoji novac budu u jarkim bojama – ponovo zelenoj i ljubičastoj.

Budite zahvalni za ono što imate
Kinezi smatraju da je novac takođe vrsta energije, pa je važno ne samo da je posjedujemo, već i da protiče kroz naš život. Kako biste privukli novac jer ga nemate dovoljno, koristite ono što imate, a to je vrijeme i to je pažnja.

Pažnja koju dajete je takođe vrsta energije, pa novac privlačite drugom energijom. Poštujte ono što imate, njegujte i pazite na to, pa će ostalo doći samo. Svakog dana odvojte neko vrijeme za koje ćete zahvaliti na svemu i smisliti šta drugima možete da pružite, ili poklonite.

Detalji su ključni za priliv novca

Veoma je važno da vaš apartman ima mnogo prirodnog svjetla, ali ukoliko to nije moguće, potrebno je da uložite u dobro osvjetljenje u apartmanu, jer je ono ključno za Feng Shui.
Najbolja Feng Shui dekoracija je suptilna dekoracija, ne treba da natrpavate apartman sitnicama koje će samo zatrpati prostor. Važno je da detalji imaju značenje i da su tu sa razlogom.
Voda je simbol izobilja, a kako ne možete da stavite fontanu u apartman, dovoljno je da stavite sliku vodopada, ili rijeke.

Postoje i predmeti koji su karakteristični za priliv novca, kao što su Srećna Mačka, Drvo Novca, Ovca Obilja i slično. Postavite po jedan predmet u svaki od vaših apartmana i priliv novca će se povećati.
Ono što je najvažnije, vaši gosti će uživatu u ovom rasporedu, jer on unosi ravnotežu u svakodnevni život. Kada oni osete harmoniju i prijatnost u vašem domu, željeće da se vrate svaki i sljedeći put.
Kada uredite apartmane, pročitajte i savjete za uređenje kancelarijskog prostora po Feng Shui filozofiji.

(Dragan Antić/aura.ba)