FENG SHUI SAVJETI ZA OBLAČENJE: Prljava i poderana odjeća slabi energiju…

Feng šui principi za uređenje interijera i eksterijera obiteljskog doma ili ureda, mogu se primijeniti i na odijevanje…

Naša odjeća itekako utječe na to kako ćemo se osjećati tokom čitavog dana. Omiljena odjevna kombinacija uljepšat će nam dan i obrnuto – garderoba u kojoj se ne osjećamo dobro neće privući dobru energiju.

U narednom tekstu pročitajte nekoliko savjeta kako uskladiti odjevne komade tako da vam donesu sreću i uspjeh:

1. Budite uredni

Nikada nemojte nositi poderanu i prljavu odjeću, jer ćete na taj način oslabiti svoju energiju. Možda su trenutno izuzetno moderne izblijedjele majice i poderane hlače, ali imajte u vidu da takva vrsta odijevanja donosi lošu sreću.

2. Vodite računa o svom izgledu

Budite dotjerani sve vrijeme. Nemojte izlaziti obučeni poput beskućnika, pa makar išli samo do trgovine, jer se nikad ne zna na koga možete naletiti.

3. Odjeću sušite tokom dana

Svježa i čista odjeća koja se suši na dnevoj svjetlosti, upija jang energiju i donijet će vam pozitivne vibracije. Nipošto nemojte prati rublje noću ili u skučenim, mračnim prostorijama.

4. Nosite sretne simbole

Nakit ukrašen simbolima koji donose sreću upotpunit će čitavu kombinaciju i istovremeno će privlačiti uspjeh gdje god krenuli. Naročito povoljni su asesoari ukrašeni zmajem, Feniksom ili kineskim novčićima.

5. Ne zaboravite na lice

Kineskinje vjeruju da se pomoću šminke može popraviti feng shui lica. Facijalne karakteristike koje privlače dobru energiju su puni obrazi, mala ali puna usta, nježno zaobljena vilica i oblikovane obrve. Ukoliko vam neki od ovih detalja fali, ne očajavajte, već zgrabite četkicu u ruke i istaknite svoje vrline, istovremeno vješto prikrivajući mane.

dizajndoma.hr