Feng shui pravila: Četiri predmeta u domu koja donose nesreću

Feng šuji predstavlja drevnu kinesku vještinu koja korišćenjem energije stvara harmoniju između individue i njenog okruženja, kao i tehniku uređenja životnog prostora, metod osmišljavanja okruženja, kao i pravilnim raspoređivanjem prostora i namještaja.

U svom tom skladu postoje i predmeti koji ga apsolutno narušavaju i koji prema tvrdnjama ove drevne vještine donose negetivnu energiju u dom i nesreću njenim ukućanima.

Šta donosi nesreću u domu?

Biljke sa bodljama

Iako ima onih koji obožavaju kaktuse, to je biljka koju jednostavno ne smijete imati u kući jer donosi nesreću i privlači lošu energiju.

Crna vrata

Kao što smo već rekli, ova boja primjerena je jedino za vrata koja su okrenuta na sjever, inače u dom ulazi loša sreća, pa četku u ruke ako je potrebno i prefarbajte ih što prije.

Kalendar

Kalendar ne smije biti obješen kraj vrata jer tako podsjeća na prolaznost života i utiče na dužinu života stanara tog doma.

Slika brodoloma

Brodovi u oluji bili su jedno vrijeme jako popularni, naročito gobleni, pa ako vam je poneki zaostao na zidu – uklonite ga odmah jer priziva nesreću.