Feng Shui / Pažljivo birajte: Od boje novčanika ovisi hoće li biti pun ili ne

U narodu često kažu da će u crvenom novčaniku uvijek biti novca, no da li je to zaista tačno?

Prema feng shuiju  nije bitno da li vam se više dopada novčanik u zelenoj ili crnoj boji, već treba da provjerite element koji ste dobili rođenjem u kineskom horoskopu.

Crveni novčanik

Crvena boja je poznata po tome što privlači bogatstvo i obilje u život. Ova boja i omiljena po Feng Shuiju jer predstavlja vatreni element. Privlači pozitivnu energiju i bogatstvo, a u rekordnom kratkom roku uništava loše i negativne vibracije. Crveni novčanik je najbolji izbor za osobe rođene u elementu Vatre i Zemlje, dok će slabije dejstvo imati na Vodu i Metal.

Tamno plavi novčanik

Plava je boja vodenog elementa po Feng Shuiju i simbol obilja. Veoma dobar izbor za novčanik. Međutim, budite pažljivi i razmislite da li se slaže uz vašu energiju. Na primer: ukoliko je vaš element Vatra ili Metal, plava neće biti dobar izbor. Ukoliko je vaš element Drvo ili Voda, u tom slučaju plavi novčanik je pravi izbor.

Crni novčanik

Crna boja je takođe povezana sa Vodenim elementom, pa je odličan izbor za osobe rođene u elementu Drveta ili Vode po kineskom horoskopu.

Smeđi novčanik

Poslije crne, smeđa je jedna od najpopularnijih boja za novčanik zahvaljujući divnim teksturama i modelima od kože. Smeđa je zemljani element, pa neće biti dobar izbor za osobe rođene u znaku Vatre ili Vode. Međutim, osobama koje su se rodile u znaku Zemlje ili Metala donosi bogatsvo.

Zeleni novčanik

Zelena boja je zemljani Feng Shui element koji je odličan izbor ukoliko želite novi i svježi početak bez obzira na to kakva je prošlost bila. Odličan izbor za osobe rođene u elementu Drveta i Vatre.