Feng shui: Ko ima djecu, mora imati i limun!

Drvo limuna je veoma korisno za jedan dom, prema učenjima Feng Shui filozofije, posebno ukoliko imate djecu…

Od drevnih vremena, drvo limuna smatra se svetim, jer je moćni magnet za bogatstvo, zdravlje i prosperitet. Ono pospješuje radoznalost i povećava ljubav prema znanju i učenju, pa je stoga pogodno za prostorije u kojima se obavljaju različite aktivnosti. Ako imate djecu i mislite da im je potrebno više samopouzdanja i aktivnosti, drvo limuna će biti idealno za vaš dom.

Osim toga, drvo limuna prema feng shuiju pomaže ljudima koji nemaju posao, jer im daju pravu energiju, navode ih da napuste svoju zonu komfora i upoznaju nove ljude, što će im na kraju vjerojatno donijeti nove prilike.

Tokom cvjetanja i pojavljivanja plodova, drvo limuna je izričito moćno, te vas štiti od svih negativnih faktora koji pokušavaju da uđu u vaš dom. Da bi ovo drvo imalo utjecaja na dobrostanje vašeg doma, morate ga pravilno njegovati i voditi računa o njemu.

Ako ga stavite u crvenu saksiju, on će postati pravi magnet za novac, posebno ukoliko na dno saksije prije sađenja stavite nekoliko novčića. Vodite računa da odaberete pravu dimenziju saksije, jer limun koji je smješten u premalu saksiju neće imati dovoljno mjesta za prosperitet, njegovo biopolje će biti poremećeno i neće vam pomoći u bilo čemu. (dizajndoma.hr/The Little Thing)