Feng Shui i sređivanje ormara – Kako posložiti odjeću za dobru energiju?

Vrijeme je da se konačno uhvatite ukoštac sa napornim pospremanjem ormara, izbacite nered i haos iz svog života i osetite vedrinu i smirenost koju donosi lijepo uređena garderoba.
U narednim redovima pročitajte kako posložiti odjeću prema pravilima drevnog Feng Shui-ja, lako srediti ormar i privući dobru energiju u svoj dom i život!

Očistite prostor u ormaru
Prije nego krenete da razmještate garderobu po Feng Shui-ju, najprije očistite prostor u ormaru. Izvadite svu odjeću sa polica i iz ladica, pa ih zatim prebrišite vlažnom krpom od prašine, jer ona pravi zastoj energije u prostoriji.

Ovaj korak natjeraće vas da jasno sagledate koliko zapravo garderobe imate i kojim prostorom za ređanje stvari raspolažete. Zapitajte se, da li vam je baš svaki komad ove odjeće potreban? Šta stvarno volite da nosite i bez čega zaista ne možete da funkcionišete?

Odjeću koja vas čini da se osjećate i izgledate sjajno i samouvjereno zadržite. Uputite joj pozitivnu energiju, zahvalite joj se za sve situacije u kojima vam je služila i potrudite se da pravilno održavate.
Omiljene komade odjeće operite ili izračite. Da odjeća ne bi izblijedela na suncu, iskoristite i sve prednosti mašine za sušenje veša, pa svoje svari na lak i brz način osušite u ovom korisnom aparatu. Tako sušeno rublje neće poprimiti neprijatne mirise i duže će sačuvati boju svoje tkanine.
Svu ostalu poderanu, iznošenu, zamrljanu garderobu, koja vam ne odgovara, zauvijek izbacite iz kuće! Poklonite je, reciklirajte ili donirajte, samo nemojte dozvoliti da vam zauzima dragocjen prostor i pravi nepotreban nered!

Sortirajte garderobu

Da biste stvorili protok pozitivne energije, privukli uspjeh, blagostanje i zdravlje, neophodno je da garderobu sklopite i sortirate na manje gomile. Najprije, odvojite onu odjeću koju nosite na posao. Sve haljine, suknje, košulje, sakoe i pantalone koje oblačite kada obavljate svoje radne zadatke skupite na jedno mjesto, jer one predstavljaju prosperitet.
Zatim, sve stvari koji nosite dok odmarate vikendom, dok uživate i provodite vrijeme sa vašom sa porodicom, stavite odmah pored odjeće za posao. Ova gomila je izuzetno važna jer reflektuje vaše odnose sa voljenima.

Ne zaboravite da odvojite i trenerke, bijele široke majice i čarape koje nosite u trenucima vaše najveće inspiracije, dok kuhate, sređujete baštu, popravljate stvari ili nešto drugo kreirate i stvarate.
Ostaje vam samo da sklopite i garderobu koja predstavlja vaš ljubavni život, odnosno sav seksipilan donji veš, zavodljive kombinacije i sitne aksesore koje upotpunjuju vaš izgled dok ste na sastanku sa izabranim partnerom.

Najzad, kad ste se riješili viška stvari i rasporedili ih po kategorijama, vrijeme je da ih vratite u ormar.

Poređajte odjeću prema Feng Shui-ju
Najbolje bi bilo da garderobu u ormaru poređate prema prethodno navedenim kategorijama i bojama.
Boje igraju važnu ulogu u Feng Shui-ju, čak i unutar ormara. Kako duga predstavlja blagoslov, nadu i svijetlu budućnost, pokušajte da organizujete garderobu upravo prema njenim bojama. Posložite, na primjer, sve majice koje nosite za odmor i opuštanje u zelenim, plavim i ljubičastim nijansama preko onih u toplijim bojama, poput crvene, narandžaste i žute. Na kraju, da biste poboljšali energiju u vašem domu, ostavite crne i bijele majice na sam vrh.
Pokušajte da ne pretrpavate ladice i gomilate garderobu, jer to stvara loše odnose među članovima domaćinstva.

Trudite se da ne vješate odeću, a ako baš morate, ofingere uskladite sa stvarima koje na njih kačite. Za teške stvari, jakne i kapute, koristite isključivo drvene vješalice, a donje rublje ili lagane haljine stavljajte samo na ofingere sa satenskom presvlakom.
Naravno, sva ova pravila prilagodite svojim potrebama i navikama, jer što vam praktičnije budu bile poređane stvari, manje nereda i haosa će nastajati u budućnosti u ormaru.

Još nekoliko dodatnih savjeta
Nije bitno samo kako ćete poređati odjeću u garderoberu, već i kakav ormar posjedujete i gdje će on stajati. Zato, evo nekoliko dodatnih savjeta koji će pomoći u privlačenju pozitivne energije.
Prvo, ukoliko imate ormar sa ogledalom na vratima, morate što prije na njega postaviti neku zavesu ili maramu, da ne bi loša energija utjecala na vašu intimnost i san. Ako niste veliki ljubitelj zavesa i ostalih tkanina, uvijek možete ogledalo garderobera presvući matiranim papirom ili tapetama u ružičastoj, plavoj ili zelenoj boji, jer one emituju energiju ljubavi i spokoja.

Takođe, poželjno je da ormar bude svjetlije boje i postavljen na lijevoj strani spavaće sobe, što je moguće dalje od kreveta, kako bi se unijela harmonija i uspostavio balans u prostoriji.
Kada je sve u garderoberu uredno poređano, a šifonjer stavljen na svoje mjesto, nemojte zaboraviti da njegova vrata redovno zatvarate, kako biste spriječili odljev energije.
Prljava i poderana odjeća slabi energiju!Zato se rešite viška garderobe, sortirajte i poređajte stvari prema pravilima Feng Shuija i spriječite da negativna energij protiče kroz vaš prostor za relaksaciju i odmor.

 

 

error: Content is protected !!