Feng shui i plodnost: Figurice zečeva, riba i jaja pomažu i kad VTO zakaže!

Sve je više parova koji imaju poteškoće u želji za proširenjem porodice. Imaju problema sa začećem, a nekima čak ni vantjelesna oplodnja (VTO) nije pomogla. Blokade u protoku chi energije u kući su jedan od razloga zašto ne dolazi do trudnoće, ukoliko je sve organski u redu.

Šta je u stvari feng shui i kojim pravilima podliježe. Cio stan bi trebalo urediti tako da chi energija “teče kao rijeka”. Evo kojih deset osnovnih postulata u feng shui pravilima, a koji su pažljivo odabrani, treba postepeno primijeniti ne bi li došli na prirodan način do željenog potomstva.

Da li su vam prostorije pretrpane i neuredne? Nema svježeg vazduha? Da li postoji drveće ispred ulaznih vrata koje zaobilazite kako bi ušli u kuću? Imate li “teške” lustere iznad svog kreveta? Sve ovo predstavlja blokadu u primanju pune energije u svom stanu.

 Nered u kući

Prvi korak u poboljšanju plodnosti uz feng shui je sređivanje nereda u stanu, odnosno kući. Kada pokušavate da zatrudnite, vaš cilj je da se uspostavi ravnoteža ženske i muške energije (jin i jang). Počnite sa čišćenjem svih prostorija i loše negativne eneegije prljavštine, haosa u ormanima i loših mirisa.

Boje u spavaćoj sobi

Bračna soba i krevet su jedan od najvažnijih protoka zdrave chi energije. Ona donosi i ljubav, seksualni partnerski odnos ali i potomstvo. Koristite neutralne dizajne i nijanse. Boje poput bijele, slonovače, braon, krem, roze ili bordo-crvene promovišu odnos harmonije i seksualne želje.

Njegujte krevet

Vaš krevet je jedan od najvećih simbola plodnosti i njega treba “njegovati”.  Veoma je bitno da nema oštrih ivica ili predmeta koji idu ka krevetu jer vam uništavaju auru tokom sna. Ako nije moguće iznijeti te stvari iz sobe, na njih zakačiti crvene trakice ili prekrite crvenim stolnjakom, predstavljaju zaštitu od takozvanih šar či (shar chi) energija.

 Stop elektronskim uređajima

Bitna stvar je eliminisanje miješanja energija spavaće sobe sa elektronskim uređajima. Izbacite kompjutere i televizore iz spavaće sobe. Najbolje bi bilo da u spavaćoj sobi nemate ništa od toga.

NE i lusteru!

Jako osvjetljenje nije prikladno u bračnoj sobi. Obično se koriste difuzna svjetla sa strane ili na plafonu. Najopasnije je imati luster iznad kreveta jer predstavlja “crvenu strijelu” na osobe koje spavaju. To izgleda kao nož uperen u stomak. Zato se koriste plafonjerke.

Kuhinja: oaza dobe energije

Pogledajte kakva vam je kuhinja. Kuhinja je oaza dobre energije. Hrana je osnovni postulat zdravlja i važno je kako se priprema. Takođe pripazite na kvalitet hrane koju kupujete.

Značaj qua broja

Koji ste pravac odabrali da spavate, kao i strana na krevetu je takođe veoma važna. Postoji takozvani KUA/QUA broj koji daje optimalne direkcije za svaku osobu posebno. To je najbolje da vam utvrdi vaš feng shui stučnjak, jer nekada niste svjesni da ste prokrenuli tokove energija.

Simboli plodnosti

Postoji mnogo feng shui simbola plodnosti koji mogu biti moćni aktivatori energije.

  1. Postavite slike voća koje predstavlja plodnost. Jedna od njih je plod nara i obavezno gledajte da uvijek bude svjež ako ga držite u činiji na stolu. Ili saksiju sa citrusima koji maju moć plodnosti
  2. Figure zečeva ili slonova u paru sa brojem djece koju želite da dobijete.
  3. Bijeli slon sa spuštenom surlom
  4. Jaja predstavljaju plodnost i novi život, tako da kristal u obliku jajeta kod vašeg kreveta poboljšava šansu za začećem.
  5. Ribe u paru su simbol bračne zajednice i treba ih postaviti u jugozapadnom uglu vaše spavaće sobe.
  6. Uvijek savršeni i nadasve najjači aktivatori energija su kristali. Imaju posebnu moć kao ljubavni kristali.
  7. Faset kugle stavite ili u spavaću sobu ili na jugozapad stana.

(aura.ba)

Komentari

komentara

error: Content is protected !!