Feng shui i nasmijani Buddha: Debeljuškasti čovječuljak donosi sreću i izobilje

 Ovo je vjerovatno jedan od onih Feng Shui pomagala koji poznaju čak i oni koji još nisu ni čuli za Feng Shui. Nasmijani ili sretni Buddha omiljen je ukras u svim kineskim i mnogim zapadnjačkim domovima. Jedan pogled na figuricu ili sliku nasmijanog Buddhe dovoljan je da nam izmami smiješak, čak i u vremenima pojačanog stresa i velike napetosti.

Postoji više verzija nasmijanog Buddhe. Prema jednoj je prikazan kako stoji, držeći iznad glave veliku zlatnu polugu. Prema drugoj sjedi na vreći punoj zlata, novca i dragulja, s jednom uzdignutom rukom. Obojica simboliziraju rastuće bogatstvo.

Hodajući Buddha

Postoji nekoliko verzija “hodajućih Buddha”. Te figurice ga prikazuju uhvaćenog u koraku, kako nam prilazi mašući lepezom, noseći čuturicu s eliksirom života o pasu, tegleći ogromnu vreću preko ramena, za koju se vjeruje da sadrži nepresušive količine zlata i blaga svih vrsta. Prema nekim izvorima ta ista vreća sadrži u sebi sve moguće vrste “lijekova” za spas čovječanstva. U nju nasmijani Buddha skuplja svu nesreću, siromaštvo i patnju na koju naiđe i pretvara ih u sreću, bogatstvo i prosperitet.

 

Figurice koje ga prikazuju okruženog veselom dječicom simboliziraju plodnost i pospješuju začeće. Ovakvu figuricu treba postaviti tako da gleda direktno prema ulaznim vratima. Nemojte nasmijanog Buddhu smjestiti u svoju spavaću sobu, koliko god logički Vam se to činilo. Nikakve svete relikvije nemaju mjesta u spavaćoj sobi, osim ako se u spavaćoj sobi uvijek pridržavate čednosti i apstinencije, no pošto to niko ne čini, ne činite svetogrđe postavljajući Buddhu u spavaću sobu.

  Pozitivna energija

Njegov pozamašni trbuh, prema kineskoj tradiciji smatra se znakom izobilja i uspjeha u životu. Postoji i ritual za aktiviranje ove vrste sreće, a potrebno je samo pomaziti taj veliki trbuh jednom dnevno i on će Vam donijeti izobilje. Neki vjeruju doduše da to donosi i sreću vezanu za radost, jer nije moguće niti pogledati u nasmijanog Buddhu, a da se i sami ne nasmijete. Kad ste se jednom nasmijali, ništa Vam se više ne čini tako turobno i možete problem sagledati s pozitivne strane.

Dakle, da utvrdimo gradivo. Čim unesete figuricu ili sliku nasmijanog Buddhe u svoj dom, pozitivna energija prevladat će u Vašem okruženju i zamijeniti svu nesreću i probleme, ljubomoru i frustracije, bol i bijes u sreću, ljubav, razumijevanje i međusobno poštivanje.

Nikada ga ne postavljajte na pod, u kupaonicu, spavaću sobu ili na kamin, jer bi to bio znak nepoštovanja.

 

 

error: Content is protected !!