Federico Castelluccio, italijansko-američki glumac i slikar, o susretu s neobjašnjivim: OČI U OČI S PRIKAZOM!

Slikao sam dugo, do pola tri ujutro kad sam osjetio da se u prostoriji još neko ili nešto nalazi. Posmatra me, pogled mi prži leđa. S kistom u ruci polako sam se okretao i – susreo sam se oči u oči s malenom djevojčicom. Nisam se uspio ni zaprepastiti čestito, a ona je već nestala, otrčavši u hodnik.

Federico Castelluccio (50), talijansko-američki glumac i vizualni umjetnik, najpoznatiji po ulozi Furia Giunte iz televizijske serije Obitelj Soprano – našao se svojevremeno oči u oči s pojavom iz svijeta natprirodnog.

– Tražio sam pogodnu lokaciju za slikanje, trebao mi je veliki prostor za platna od nekoliko metara. Našao sam ga u Nju Džersiju. Iznajmio sam jednu staru vilu, pored koje se nalazila kapela. Odgovarao mi je mir novog doma u kojem osim mene i jednog starog sveštenika, oca Eda Dilana, nije boravio niko više. Zapravo jeste, samo to ja nisam tada znao – priča Federiko.

– Mjesto je djelovalo pomalo sablasno. Svi ti visoki plafoni, vatra u kaminu, ja sam, nigdje nikoga. No, nisam osjećao strah jer, ja kad slikam, posvetim se sav tome. Zapadnem u jedno posebno stanje, nirvanu. Koncentriram se na ono što radim ne misleći ni na šta drugo sem slikanje. Tako je vrijeme prolazilo, a da ja nisam ništa ni primjećivao.

 Stradala u požaru

A onda, jedne noći kad se Federiku biolo teško oprostiti od slikarskog platna, doživio je snoviđenje.

– Slikao sam dugo, do pola tri ujutro kad sam osjetio da se u prostoriji još neko ili nešto nalazi. Posmatra me, pogled mi prži leđa. S kistom u ruci polako sam se okretao i – susreo sam se oči u oči s malenom djevojčicom. Nisam se uspio ni zaprepastiti čestito, a ona je već nestala, otrčavši u hodnik.

– Hej, ko si, gdje si, odakle si i šta tražiš ovdje – povikao sam jureći je da je stignem.

– No, nisam uspio. Jednostavno je nestala. Uzaludno sam pretraživao hodnike, sobe – nije je bilo. Tek tada me obuzela prava jeza. Bilo mi je jasno da nisam umislio. Vidio sam je. No, gdje je samo mogla nestati u roku od dvije sekunde? Nije se imala gdje skriti i to me sablasnilo.

Radoznali duh

Svoje nedoumice i streahove, Federiko je odlučio podijeliti s ocem Dilanom.

– Dakle, sreo si je – uzvratio je otac Dilan na moje pitanje.

– Ama koga sam sreo? Pa nisam ni znao da osim mene još neko tu živi – zaprepastio sam se ja. I tada sam saznao da sam imao susret s duhom.

– Ti si sreo Alis. Djevojčica od 10 – 12 godina, bila je kćerka vlasnika kuće u kojoj sad živiš. Nastradala je u požaru. Ugljenisano tijelo našli su u sobi odmah pored tvoje – ispričao je otac Dilan.

– Jao! Tek tad sam osjetio nalet straha. Svaka mi se dlačica na tijelu ukočila. Bila je to posljednja stvar na svijetu koju sam želio da čujem. Ali, otac Dilan mi je ispričao da su Alis sretali i drugi – opatice iz kapele naprimjer.

– Kako god, posjet Alis sam shvatio kao dječiju radoznalost. Čula je muziku, vidjela mene kako slikam i došla je vidjeti šta se događa. No, nisam bio dovoljno smion da ostanem u tom dvorcu i susrećem se s duhom tragično nastradalog djeteta. Što se tiče svijeta paralelnog, oduvijek sam bio skeptik po tom pitanju, no, sada znam i vjerujem da duše mogu prelaziti između svjetova – ispričao je Federiko.

Miley Cyrus angažovala medija kako bi se čula s mrtvim kućnim ljubimcem

Mlada pjevačica Miley Cyrus vjeruje da je moguće pričati s onima koji su napustili ovaj svijet. Naime, ona već mjesecima ne može da preboli činjenicu kako je njen pas Flojd uginuo pa još uvijek na društvenim mrežama izražava tugu i plače po koncertima.

Kako bi joj bilo lakše, ona je konsultovala i izvjesnu Melissu Bacelar koja tvrdi kako može da komunicira sa mrtvim životinjama.

“Za Miley je smrt Flojda bila jako teška, osjećala veliku krivicu”, kazala je Melissa za The Mirror i dodala:

“Ja se sa psima povezujem telepatijom. Neki od njih mi čak i kažu neke riječi ali većinom dobijam slike i osjećanja, koja onda prenosim vlasniku”.

(aura.ba)