Farmaceutske kompanije ga ne priznaju: Terapija vitaminom C dr. Frederika Klenera liječi i najteže bolesti

Dr Frederik Klener stariji, prvi je vršio veća istraživanja o vitaminu C i uspješno liječio mnoge bolesti koristeći ovaj vitamin. Ipak, Klener može da potvrdi kako velike farmaceutske kompanije vode računa da javnost ne sazna za čudotvorne efekte vitamina C.

Pripremili smo vam njegove najbolje recepte koji daju fantastične rezultate. Recepti su efikasni i potpuno prirodni.
U SAD je 1949. godine vladala dječija paraliza. Dr Klener je iskoristio svoju terapiju vitaminom C i izliječio oko 60 pacijenata u roku od samo 5 dana, čak i one koji su već bili u grčevima. Ova terapija je naravno zaboravljena jer nije profitabilna za veće farmaceutske kompanije.

Slijede detalji jednostavne terapije vitaminom C:

1. U prva 24 sata se uzima po 2 grama vitamina C na svaka dva sata. Ako dođe do pojave dijareje, uzimanje vitamina se produžava na 4 sata. Ova dijareja je bezbolna i znak je da je naš organizam dostigao maksimalnu dozu vitamina, da ga više ne može apsorbovati i da ga mora izbaciti probavnim traktom.
2. U narednih 48 sati, vitamin C uzimati u količini od 2 grama na svakih 12 sati.

3. Djeca od 4 do 12 godina uzimaju duplo manju dozu. Djeca ispod 4 godine ne mogu uzimati veće količine oralnim putem, već im se vitamin mora davati intramuskularno. Vitamin C mora biti u obliku natrijum askorbata, a nikako u obliku kalcijum askorbata jer tada može doći do nastanka kamena u bubregu.

4. Vitamin C se najbolje apsorbuje upotrebom sa prirodnim sokovima od bobičastog voća (borovnice, jagode, kupine, maline) ili sa prirodnim sokom od svježe cijeđenog limuna, narandže ili limete.

5. Natrijum askorbat se ne prodaje u apotekama, ali se može nabaviti putem interneta ili ga možete napraviti sami tako što ćete pomiješati sodu bikarbonu i sok od limuna u odnosu 2:1. Litra ceđenog soka od limuna (bez vode) sadrži oko 47 grama askorbinske kiseline (vitamina C). Tih 47 grama se pomiješa sa 23 grama sode bikarbone. Mora dobro da se izmiješa i izmućka pri čemu dolazi do obilne pjene. Ovako dobijen, potpuno prirodan vitamin C koristite u količinama od 50-100 grama na dan.

6. Natrijum askorbat se može napraviti i sa vitaminom C iz apoteke tako što ćete pomiješati 89 grama askorbinske kiseline i 11 grama čiste sode bikarbone (koju takođe morate kupiti u apoteci). Sve to rastvorite u destilovanoj vodi.

7. U 1000 mg natrijum askorbata ima 889 mg askorbinske kiseline i 111 mg natrijum bikarbonata.
Dr Klener je ovu terapiju koristio i za liječenje narkomana, tako što im je davao po 200-400 grama natrijum askorbata u periodu od 30-60 dana.

Zdravoj osobi nije potreban natrijum askorbat, ali su joj potrebne veće količine prirodnog vitamina C koji se nalazi u raznom voću poput limuna, narandži, bobičastih plodova itd.

Vitamin C liječi infekcije, podmlađuje organizam i jedan je od najboljih antioksidanasa.

Dr Klener je umro 1984. godine, a njegove terapije nikad nisu zaživjele u medicini zbog svoje jeftine i jednostavne pripreme.

On je uz pomoć vitamina C liječio virusnu pneumoniju, poliomijelitis, hepatitis, herpes, boginje, kozice, mononukleozu, difteriju, pankreatitis, reumatsku groznicu, trihinelozu, tetanus, uretritis i hronični cistitis.