Fantastična kombinacija koja će vam preporoditi organizam: ELIKSIRI OD MEDA I BIJELOG LUKA ZA IMUNITET, ZDRAVO SRCE, JETRU, PLUĆA, KOŽU…

Kombinacija može da pomogne da snizite visok krvni pritisak holesterol, spriječite koronarne bolesti srca i srčani udar. Isto tako, zaustavićete česte zdravstvene probleme kao što su polenska alergija, proliv, prehlada, grip i gljivične infekcije. Evo samo nekih tegoba kod kojih ova kombinacija efikasno djeluje.

Moćna svojstva meda i bijelog luka pomažu protiv mnogih oboljenja, pa ih ljudi sa razlogom nazivaju prirodnim antibioticima. Mnogi stručnjaci se slažu da bi ove dvije namirnice trebalo da postanu obavezan dio naše svakodnevnice, jer „podižu imuni sistem iz mrtvih“.

Sve je vrlo jednostavno. Isjeckajte dva do tri čehna bijelog luka i stavite ih u teglicu sa medom. Ostavite smjesu da odstoji sve dok se ne stopi. Dovoljno je da uzimate jednu kašiku ovog sredstva svako jutro sedam dana i vaš organizam će doživjeti nevjerovatnu promjenu.

Kombinacija može da pomogne da snizite visok krvni pritisak holesterol, spriječite koronarne bolesti srca i srčani udar. Isto tako, zaustavićete česte zdravstvene probleme kao što su polenska alergija, proliv, prehlada, grip i gljivične infekcije. Evo samo nekih tegoba kod kojih ova kombinacija efikasno djeluje.

DIJAREJA – Uz pomoć ove smjese možete da ojačate vaš digestivni sistem i na taj način da uklonite svaku infekciju. Samim tim riješićete problem rijetke stolice.

SUHI KAŠALJ – Med i bijeli luk izuzetni su u razbijanju guste sluzi koja se taloži u dnu ašeg grla i tako izaziva suhi kašalj. Ova kombinacija razvodnjava sekret i uklanja upalne procese. Isto važi i za sinuse.

STOP GRIPI – Očišćen bijeli luk izgnječite (napraviti kašu) i pomiješati sa lipovim medom u odnosu 1:1. Uzimati po jednu kašiku smjese, rastvorene u mlakoj vodi, prije spavanja.

ZA ZDRAVO SRCE – Ova mješavina čisti krvne sudove od masti i time sprječava srčani udar. Dokle god krv nesmetano cirkuliše vašim organizmom, srce je zaštićeno.

IMUNITET – Kombinacija meda i bijelog luka pojačava snagu vašeg imunološkog sistema, što je važno ako se borite protiv neke olesti, ali kada želite da spriječite zarazu.

ČISTI ORGANIZAM – Smjesja meda i bijelog luka prirodan je detoks za vaš organizam. Koristeći ovo sredstvo vi dajete svom organizmu drugu šansu, jer med i bijeli luk oslobađaju vaše tijelo svih otrova koje ste pethodno unijeli.
Treba napomenuti da je ovo prirodno sredstvo izuzetno dobro i za stabilizaciju holesterola u krvi, ali i za gubitak viška kilograma.

UPALA GRLA – Med i bijeli luk imaju visoko antiinflamatorno dejstvo, pa su veoma dobri za suzbijanje infekcije grla.

GLJIVIČNE INFEKCIJE – Gljivice mogu da napadnu različite dijelove vašeg tijela, ali ova mješavina je prava antigljivična bomba. Najbolje je koristiti je preventivno, jer sprječavate mogućnost bilo kakve infekcije.

LJEKOVITA MEDNA MAST PROTIV HERPESA

Dva isitnjena čehna bijelog luka treba promiješati sa kašikom pavlake, kašikom brašna i kašikom meda. Dobićete odličnu domaću mast protiv herpesa, kojom ćete mazati oboljelo područje na usnama.

Receptura za astmatičare

Ukoliko imate problema sa astmom, probajte ovaj prirodni recept koji može da vam pomogne kod problema sa disajnim putevima.

POTREBNO JE: 500 g domaćeg livadskog meda, 100 g rendanog korijena hrena i 70 g rendanog bijelog luka.

Sitno izrendati bijeli luk i hren pa promiješati u emajliranoj posudi sa puterom i medom. Posudu staviti u drugu, veću posudu sa prokuhanom vodom i sastojke brzo i dobro izmiješati da se lijepo sjedine. Izručiti smjesu iz posude u veću teglu i dobro je zatvoriti. Teglu držati u frižideru.

Jesti punu kašiku preparata sat vremena prije jela. Konzumirati dva mjeseca, napraviti pauzu mjesec dana, pa ponoviti tretman do konačnog ozdravljenja.

MOĆAN ELIKSIR OD MEDA, LIMUNA ORAHA,
BIJELOG LUKA..Č ISTI JESTRU I JAČA ORGANIZAM

Eliksir od limuna, bijelog luka, meda, oraha i pšeničnih klica može da ima odlične efekte na vaše zdravlje. Pomaže u tretmanu krvnih sudova i srčanih oboljenja, čisti jetru, bubrege i respiratorni trakt. Ovo prirodno ljekovito sredstvo takođe utiče povoljno na funkciju mozga i pamćenje, ali i jača imunitet i popravlja opšte zdravlje.

POTREBNO JE: 15 komada limuna, 12 glavica bijelog luka, 1 kg meda, 400 g pšeničnih klica i 400 g oraha.

Pšenične klice sameljite u mlinu za kafu. Nakon toga, u blenderu sameljite pet limunova sa korom, očišćen bijeli luk i očišćene orahe. Pomiješajte smjesu sa klicama i dodajte samo sok od preostalih deset limunova, a zatim dodajte i med. Sve dobro promiješajte.
Eliksir čuvajte u sterilisanim teglama i frižideru i vodite računa da su dobro zatvorene. Preparat je spreman za upotrebu nakon tri dana. Uzimajte jednu do dvije kašike preparata pola sata prije doručka, ručka, večere i odlaska na spavanje.

ZMAJEV TONIK PROTIV UPALA I ZA CIRKULACIJU

Zmajev ili vatreni tonik posebno je cijenjen među travarima. Sadrži moćne sastojke koji podižu imunitet, imaju protivupalno, antibakterijsko i antivirusno dejstvo i jako pokreću cirkulaciju i varenje. Posebno je poznat da sprječava upale, prehlade i maksimalno skraćuje njihovo trajanje. Imajte na umu da je potrebno oko mjesec dana da sazri.

POTREBNO JE: 1 šolja oljuštenog i na kockice isjeckanog korijena đumbira, 1 šolja oljuštenog i na kockice isjeckanog korijena hrena, 1 šolja oljuštene i na kockice isjeckane kurkume ili 1 šolja đumbira i 1 šolju hrena (dodatno), 1 šolja bijelog luka, isjeckanog, 1 šolja usitnjenog bijelog luka, 2 isjeckane ljute paprike
narendana kora, sok od 2 neprskana limuna, jabukovo sirće (oko pola litra) i med po ukusu

Po želji možete dodati: nekoliko grančica svježeg ruzmarina ili majčine dušice (po izboru) i 1 kašičica crnog bibera.

Stavite đumbir, ren, luk, bijeli luk, ljute papričice i sok od limuna sa narendanom korom u teglu. Položite ih lagano, tako da tegla bude oko trećinu puna. Stavite teške korijenove na vrh, koji će papričice i ostalo bilje koje pluta povući na dno.

Sipajte izdašnu količinu jabukovog sirćeta preko korijenova i povrća. Svi sastojci treba da budu prekriveni tečnošću kako bi se spriječilo kvarenje. Imajte na umu da će masa upiti dio tečnosti, pa sipajte malo više.

Ako koristite metalni poklopac, prije njega stavite papir za pečenje ili gazu. Čuvajte na tamnom mjestu, na sobnoj temperaturi dvije do četiri nedjelje, najbolje mjesec dana.

Kada je “Zmajev tonik” gotov, dobro promiješajte, a zatim procijedite pomoću gaze ili fine cjediljke, dodajte med po želji i držite u frižideru ili na suhom i hladnom mjestu. Tonik može dugo da traje.

Kako uzimati zmajev tonik?

Mnogi ljudi uzimaju ga preventivno jednu do dvije kašike dnevno ili svaka tri do četiri sata ako su prisutni simptomi upale, prehlade ili gripe. Evo još nekih načina korišćenja:

Kao zdrav napitak – ispije se jedna doza (oko 30 ml) u maloj čašici,
Kao čaj: udišite paru dok pijuckate – tako smanjujete otečenost i začepljenost nosne sluznice,
Kao sok za djecu – najbolje je služiti malu količinu pomiješanu sa svježe cijeđenim sokom od pomorandže ili limuna,
Kao marinadu ili preliv za salatu.

OBAVEZAN KUĆNI LIJEK: Bijeli luk i  med sa jabukovim sirćetom

Bijeli luk i med sa jabukovim sirćetom odličan je kućni lijek, koji svako domaćinstvo treba da ima, u svakom trenutku. Postoje određene varijacije ovog recepta, sa dodatnim sastojcima, kao što su đumbir ili ljuta paprika. Osnovu mješavine čine tri glavna sastojka: bijeli luk, jabukovo sirće i med. Od svakog od ova tri sastojka ima koristi, a u mješavini njihovo dejstvo se povećava.

Jabukovo sirće mora biti nefiltrirano, a med čist kako bi njegove osobine došle do izražaja.
Sredstvo jača imunitet, smanjuje krvni pritisak, kao i holesterol. Smanjuje mogućnost prehlade i infekcija i pomaže kod kostobolje, artritisa i bolova u zglobovima. Dobro je sredstvo za diestivni trakt, poboljšava kožu i pomaže pri gubljenju kilograma. Ukratko, širokog je spektra, budući da stimuliše imunitet.

POTREBNO JE: 8 čehna bijelog luka, Šolja (200 ml) nefiltriranog jabukovog sirćega, šolja (200 ml) sirovog nepasterizovanog meda i mali komad đumbira (po želji).

Pomiješajte sve sastojke u blenderu. Sipajte smjesu u staklenu teglu, ili posudu (sa poklopcem) i ostavite je u frižideru pet dana, uz povremeno miješanje, svaki dan. Poslije pet dana smjesa je spremna. Možete dodati i jednu ljutu papriku (malu ili srednje veličine).

Normalna doza je dvije kašičice dnevno u čaši vode, ujutro, čim ustanete. Mješavina je veoma jaka i ne bi trebalo da je konzumirate direktno.

RECEPTURA ZA PROŠIRENE VENE

Za ovaj ruski recept tvrde da rastvara krvne ugruške. Preporučuje se svima koji imaju problema sa zapaljenjem površinskih vena i koji pate od proširenih vena. Sve što vam je potebno da biste ga napravili jeste 250 g bijelog luka i 15 limunova. U blenderu sameljite bijeli luk. Dodajte dobro oprane limunove (sa korom) i sve zajedno umutite. Sipajte u staklenu teglu.

Teglu nemojte zatvarati poklopcem, već rekrijte gazom. Pijte jednom djevno po jednu supenu kašiku ove mješavine, uz čašu tople vode. čuvajte u frižideru i konzumirajte redovno.

ZA IMUNITET

Sastojci: 1 jabuka, glavica bijelog luka i kašika meda.

Izrendati jabuku, isjeckati bijelu luk, pa dodati kašiku meda. Ovo je popularno sredstvo protiv nazeba u Brazilu.

ELIKSIR ZA PDOMLAĐIVANJE

Sastojci: 10 glavica bijelog luka, 1 kg meda i 10 limuna.

Sitno samljeti bijeli luk pa dobro pomiješati sa medom i sokom od limuna. Sipati u staklenu posudu, poklopiti i ostaviti da odstoji 8 do 10 dana. Poslije toga dva puta dnevno, prije obroka, uzimati po jednu kašiku mješavine.
Ova mješavina bijelog luka, limuna i meda usporava proces starenja organizma.

Ublažite artritis

POTREBNO JE: 1 kg celera sa lišćem, 3 limuna sa korom, 300 g meda i čehna bijelog luka.

Celer sa lišćem i limun sa korom oprati i samljeti u mlinu za meso. Sjediniti, dodati isjeckano čehne bijelog luka i ostaviti na tamno mjesto sedam dana. Procijediti, dodati med i ostaviti u frižider. Piti tri puta dnevno prije obroka po supenu kašiku. Nakon upotrebe dvije doze zaboravićete na bol.
Ovaj eliksir pomaže i bolesnim od artroze, osteoporoze i kod bolova u leđima.

Ojačajte bešiku

POTREBNO JE: kafena kašičica jabuke, kafena kašičica crnog luka i kafena kašičica meda.

Izrendati jabuku i crni luk i pomiješati sa medom. Jesti smjesu tri puta dnevno, pola sata prije obroka. Svaki put praviti novu, svježu smjesu.

(aura.ba)

Komentari

komentara

error: Content is protected !!