Fang šui: CRVENA ULAZNA VRATA DONOSE LOŠU ENERGIJU

Negativna energija u tvom domu može ti donijeti loše raspoloženje, nervozu, depresiju, pesimizam, tugu… Negativna energija u tvom domu može ti donijeti loše raspoloženje, nervozu, depresiju, pesimizam, tugu… Kako bi energija među tvoja četiri zida bila stalno pozitivna, provjeri imaš li neke od ovih stvari – i odmah ih se riješi!

Nered na ulazu
Razbacana obuća, kaputi, jakne, torbe… to su stvari koje najčešće stoje blizu ulaznih vrata i kao po nekom pravilu, često su razbacane. Stručnjak za feng šui Suzan Ču savjetuje da što prije sredite taj nered i stvari složite tako da budu lijepo organizovane jer nered blizu ulaznih vrata blokira ulazak pozitivne energije.

Nered u hodniku
Ako u hodniku imate, recimo, klupu ili stolicu na koju trpate i sve svašta, bilo bi dobro da se što prije riješite tog nereda ili da barem nađete neko drugo mjesto gdje ćete odlagati te stvari. Stručnjak za feng šui Karen Rauh Karter ističe da su hodnici poput arterija doma, pa definitivno ne želite da budu začepljeni gomilom stvari.

Nered u bilo kojoj prostoriji
Stručnjaci za feng šui saglasni su da nabacane stvari, bilo gdje da stoje, ometaju protok pozitivne energije. Naravno da ne možete da bacite sve te stvari, ali vam je potrebna strategija da ih odložite tako da djeluju uredno – najbolje je da ih poredate u neki ormar ili barem u kutije.

Hrana kojoj je istekao rok
Kuhinja je prostor koji je po feng šuiju veoma važan za zdravlje i bogatstvo. Zato je preporučljivo da o toj prostoriji posebno vodite računa, tako da u njoj nema hrane ili začina kojima je istekao rok.

Stare posude
Da biste u dom privukli pozitivnu energiju, jako je važno i da u frižideru ne držite stare posude koje su gotovo prazne – npr. one u kojima je ostala kašičica džema ili nekog sosa. Izbacite svu hranu kojoj je prošao rok, prebrišite police u frižideru i gledajte da u njemu uvijek ima svježih namirnica.

TV u spavaćoj sobi
Bez obzira na to koliko volite da gledate televiziju uveče kad legnete, Karterova savjetuje da što prije izbacite televizor iz sobe. Ova prostorija je namijenjena za opuštanje i odmaranje, kao i za strasti.

Pogrešne poruke
Uglavnom svi u kući imamo uramljene fotografije ili slike, ali u odnosu na to šta želite da privučete, važno je i šta se nalazi na njima.

“Ako ste sami, a tražite partnera, izbjegavajte fotografije na kojima se nalazi jedan objekat. Ako želite da zasnujete porodicu, birajte fotografije sa djecom”, savjetuje Ču.
Osim toga, kada je riječ o dekorativnim predmetima, bilo da su to slike, fotografije, figurice, gledajte da one uvijek imaju neku pozitivnu poruku – izbjegavajte prikaze rata ili oluje, recimo, birajte svjetlije boje…

Ulazna vrata crvene boje
Možda djeluju interesantno i drugačije, ali crvena vrata nisu po mjeri feng šui stručnjaka. Ali, ono što je ipak najvažnije, koje god boje da su vaša ulazna vrata, uvijek treba da budu čista.

Oronule biljke
Biljke su više nego dobrodošle u domu, ali stručnjaci za feng šuiji savjetuju da izbacite one koje su oronule i osušene jer privlače lošu energiju.

error: Content is protected !!