EZOTERIJSKI PREGLED  2020. GODINE:  Šta nam donosi prestupna godina: Lepoj Breni ništa dobro, Siriji spas od Rusije, Crnoj Gori raspad!

Nastupajuća 2020. godina je prestupna, a takve godine nam uvijek donesu neku novinu ali i neke neočekivane stvari, neke nove početke takođe. Ova godina ostaće dugo – dugo zapamćena jer donosi dosta toga kako negativnog, tako pozitivnog.

Piše ezoterista Zoran Petrović

Vijekovima unazad prestupne godine svijetu ali i pojedincima mnogo toga donesu i predskažu, mnogo globalnih ali i pojedinačnih promjena su donijele, mnogo toga ušlo je i u istoriju. Naime svaka četvrta godina kalendarski je prestupna godina,  prestupna godina je svakako drugačija od ostalih jer šta počne prestupne godine to traje dugo vremena.

I kalendar se čak prestupne godine mijenja, stoga februar ima 29 dana a ne 28 kako smo navikli. Mislite da je to još jedna slučajnost – ako tako mislite, razmislite još jednom, pa i dva puta ako treba.

Nema nikakve sumnje a ni dileme da će ova prestupna 2020. biti jako turbulentna i napeta. Kako kod nas tako više u svijetu. A mi kako bi drugačije, počnimo redom.

TREĆEG SVJETSKOG RATA NEĆE BITI Da počnemo prvo od Evrope, kako bi bolju sliku analizirali kada dođemo na naše prostore. Mnogi vidovnjaci i analitičari govore o pripremi Trećeg svjetskog rata i da je to neminovno. Ja vam odgovorno tvrdim da hvala Gospodu do toga neće doći ni sada ali ni u bliskoj budućnosti.

Daleko od toga da neće biti huškanja i sporadičnih napada  ali na globalnom svetskom nivou biće  ako mogu reći mirno mada mnoge države imaće jake unutrašnje problem koje će dovoditi do destabilizacije u tim zemljama.

EU polako ali sigurno gubi jačinu i svima će biti jasno da EU propada i da će  se rasformirati.

Veliki je problem u svijetu, naročito kod nas na našim prostorima što smo dozvolili da izgubimo tradicionalnu vrijednost stoga i padamo sve više. Upravo zbog toga apelujem da se svi mi vratimo makar dijelom jednim na taj tradicionalni put. Jer upravo taj put je put sigurnosti i napretka.

SIRIJSKA KRIZA Ali koliko vidim to se na žalost neće desiti, ne u skorije vrijeme. Kada je u pitanju sirijska kriza, Rusija  će im pomoći da se ta kriza brzo završi, Sirija će tada stati uz Rusiju. Zapad će pomoći teroristima da  pokrenu nemire u Jordanu i Libiji tu će mnogi nedužni stradati, posebno žene i deca, jako puno terorističkih napada će biti.

Umjesto jenjavaju sukoba na Bliskom Istoku samo će se pojačavati i tome za sada nema kraja. Dakle Bliski Istok će kuhati još duži vremenski period. Sjedinjene Američke Države ne stoje baš tako dobro kao što plasiraju mediji. I u toj velesili vlada unutrašnji haos, što će izaći na vidjelo za par godina tek kada dođe dan njihove podjele.

 TRAMP ZADRŽAVA POZICIJU U bibliji piše – KAKO SIJEŠ, TAKO ĆEŠ I POŽNJETI. Na izborima u ovoj zemlji Tramp nastavlja još jedan mandat. Ovo sam naglasio samo za SAD-e, a u nekim od mojih narednih predviđanja govoriću opširnije. Škotska je u veoma teškoj poziciji jer se bori za slobodu, tj. otcjepljenje kako bi postala samostalna  priznata zemlja.

Velika Britanija koja je izašla iz EU i koja je pokrenula rascjep same te unije suočiće se sa kratkotrajnim problemima kako ekonomskim, tako i trgovačkim, mnogi će izgubiti svoja radna mjesta a neki  će napustiti ovu oblast. Ali sve je to zaslugom EU. Sva sreća da će se ubrzo sve vratiti na svoje mjesto. U Evropu stižu dodatni nemiri, pad standarda, povećani troškovi i to će donijeti demonstacije.

Francuska neće imati mira, demonstracije, unutrašnji nemiri ali i teroristički napadi. Napadi terorista biće i u Njemačkoj ali i u SAD.

<NASTAVLJA SE RASPAD EU Francuska i Italija sve više razmišljaju o izlasku iz EU i to će na kraju i uraditi.  Sa druge strane Rusija polako staje na jako čvrstu poziciju i polako pravi savez sa Japanom i Kinom ali tu su i još neke zemlje poput Azije itd. Rusija će kasnije uspjeti da se pomiri sa bratskom Ukrajinom tako da će se ponovo povezati i postati jedna država.

Balkan će biti malo mirniji za sada ali taj mir je prividan jer vibracije su uveliko i na ovom prostoru. Kada je u pitanju EX YU i Srbija , e tu se tek ne zna ko, šta, sve je tako zamršeno da ni sami oni ne znaju  kako su upali u takvo stanje. Hrvatska upada u tešku situaciju, čeoni ljudi koji vode državu naravno pričat će drugu verziju, no istina je nešto sasvim drugo.

Bosna i Hercegovina imaće tešku godinu, poskupljenja će biti, a plate ostaju zamrznute, a nekima i smanjene.

Slovenija  neće imati nekih posebnih dešavanja dok je Makedonija u opsadnom stanju. Teška politička i ekonomska situacija će i dalje biti na snazi. Albanci ni ove godine neće MKD ostaviti na miru.

Kada je Kosovo u pitanju, oni neće mirovati ali takođe neće imati veliki uticaj ni značaj u 2020.

CRNA GORA Crnu Goru očekuje veoma težak period ne samo u tekućoj godini već problem godinama će se umnožavati. Neće uspjeti da podijele crkvu onako kako žele ali narod će ostati složan i dalje. Taj pokušaj prave podjele neće dugo trajati, shvatiti će da ne može sve biti po njihovom.

Kao što sam govorio prije šest – sedam godina, Sveti Vasilije tj. njegove mošti će se vratiti kući, tamo odakle je i krenuo ali za sada ostaju tu gdje su. Kada to bude se desilo, a uskoro će, Crnoj Gori se ne piše ništa dobro. Doći će do malog građanskog rata i podjele države. Dio će se pripojiti Albaniji, dio Srbiji a manji dio  Hrvatskoj.

 PRIRODNE KATASTROFE Prirodne katastrofe ove godine će zaobići Srbiju što ne možemo reći za SAD, Meksiko, Kinu, Vijetnam i dio istočnog svijeta. Zemljotres ove godine biće čest i po cijelom svijetu će drmati tlo.

LEPA BRENA NA SAMRTNOJ POSTELJI Godina 2020. odnijeće sa sobom i par svjetskih velikih imena. Na žalost i naša scena ostaće bez par velikih imena. Lepa Brena ove godine imaće problema sa zdravlje, najverovatnije je očekuje i bolnička postelja. Dragana Mirković, Jelena Karleuša i Ceca nizaće uspjehe. Na žalost ovo je zadnja godina Novaka Đokovića sa trijumfima.