Evo zbog čega vas gosti tračaju, čim izađu iz stana!

Vama izgledaju nevažno i neprimjetno, ali drugi ih odmah uočavaju. Ovo su detalji zbog kojih vam kuća izgleda očajno!

Provodite svaki dan u njemu i toliko ste naviknuti na svaki kutak, ali ne primjećujete da vašem domu nedostaje važan detalj – sofisticiranost! Đavo je u detaljima, a to se svakako može primijeniti i na dom u kojem živite. Samo jedna sitnica koju ste previdjeli može da pokvari ugođaj vašeg ambijenta.

Iako vama jeftini ramovi za slike i fluorescentne sijalice možda izgledaju kao nešto nebitno, gosti to i te kako uočavaju – i zamjeraju. Ako primijenite nekoliko savjeta profesionalaca, možete da transformišete svoj dom u stilsku oazu koju gosti primjećuju iz pravih razloga. Stručnjaci su izdvojili šest ključnih stvari koje narušavaju izgled vašeg enterijera:

Fluorescentna svjetla
Prema stručnjacima, veoma svijetla rasvjeta čini da vaš namještaj izgleda nesofisticirano. Blaža i toplija rasvjeta više laska enterijeru. Sa njom ćete se vi osjećati prijatnije u svom domu, a gosti dobrodošlo.

Žice, kablovi i stalak za televizor
Stručnjaci kažu da uvijek treba da sakrijete žice ili uložite u elegantnu, bežičnu tehnologiju kako bi vaš dnevni boravak bio elegantan i lijep. Takođe, preporučuju izbacivanje glomaznih stalaka za TV kako biste povećali prostor i stvorili minimalistički ugođaj.

Prazna soba
Manje je više, ali prostorija bez detalja odaje hladan i nemaštovit utisak. Nekoliko pažljivo postavljenih stilskih detalja daće sobi dašak glamura. Stručnjaci savjetuju da preko kauča prebacite prekrivač zanimljivog desena, jer će to uveliko popraviti cjelokupni utisak.

Ružni ramovi za slike
Koja je svrha ako posjedujete skupocjena umjetnička djela, a niste uložili u elegantne ramove?! Izbacite sve staromodne, barokne okvire i zamijenite ih minimalističkim, kako bi slike došle do punog izražaja.

Vertikalne roletne
Iako su možda funkcionalne za blokiranje spoljašnjeg svijetla, postoje bolji načini da se zaštitite od sunca i znatiželjnih pogleda. Puno privlačnije izgledaju zavjese koji vise sa plafona. Uvijek možete da ih privežete efektnom trakom kada vam ne trebaju.

Papirne sjenke za lampe
Jeftine lampe dolaze sa jeftinim sjenkama. Ali, to ne znači da morate da kupujete užasno skupu rasvjetu – pustite mašti na volju i samo zamijenite papirne sa sjenkama onima od platna sa dekorativnim dezenom.