Evo zašto bismo trebali šetati po kiši

Imamo za vas osam razloga zbog kojih bi trebalo da se uputite u šetnju čim krenu prve kapi kiše.

Ima Manje Ljudi
Većina ljudi se sklanja od kiše, a samo oni najhrabriji nastavljaju da šetaju iako je vlaga velika. Ukoliko vam treba mir i tišina tokom šetnje, kišni dani su idealni za to. Lakše ćete se kretati i nećete imati nikoga na vašem putu.

Vazduh Je Čistiji I Svježiji
Vazduh je zaista čistiji nakon kiše, jer kapljice imaju sposobnost da upijaju različite čestice i da pročiste vazduh.

Miris Kiše Umiruje
Niste jedini koji vole miris kiše, koji ima i posebno ime i naziva se petrikoh koji je tako nazvan od strane dvojice australijskih naučnika 1960-ih. Miris je miks hemikalija koje otpušta bakterija iz zemljišta, ulja koja otpuštaju biljke tokom sušnog perioda i ozona.

Vlažnost Je Dobra Za Kožu I Zdravlje
Visok nivo vlažnosti u vazduhu pomaže da vaša koža ostane vlažna i mladolika. Neka istraživanja tvrde da kada se vlažnost popne na 43 odsto i više, skoro 3/4 vazdušnih virusa postaje beznadežno.

Šetnja Po Kiši Pomaže Nam Da Prihvatimo Neke Stvari
Ovakva šetnja nas čini svjesnima naše nemoći. Šetnja po kišnom danu pomaže da istreniramo naš mozak da se prepusti. Kiša može da nam pomogne da se pomirimo sa našim gubitkom i teškim momentima. Kao i sa kišom – sve ima svojih 5 minuta i onda prođe.

Šetnja Po Kiši Sagorjeva Više Kalorija
Japanski istraživači su došli do saznanja da kada neko ima fizičku aktivnost po hladnom, kišnom vremenu time sagorjeva više kalorija i masti nego po lijepom danu.

Šetnja Po Kiši Pomaže Nam Da Sagledamo Stvari Iz Neke Druge Perspektive
Bilo da je mračnije ili svjetlije, skoro sve izgleda potpuno drugačije kada napolju pada kiša. Ovo može da pomogne ljudima da sagledaju svoje probleme iz nekog drugog ugla, ali i izazove sa kojima se surećemo i druge svakodnevne probleme.

Osjećamo Se Buntovno
Ponekad samo imamo potrebu da prekršimo neko pravilo, a šetnja po kiši je upravo idealna da to uradimo na zdrav način. Samo se postarajte da imate na sebi odjeću koja će vas ugrijati i zaštiti od prehlada.