Evo šta se događa s tijelom muškarca kada nema intimne odnose duže vrijeme

Osobe koje redovno imaju se*sualne odnose sretnije su i zadovoljnije, pokazala su to brojna istraživanja, ali da li ste se ikada zapitali šta se događa s vašim tijelom ako se prestanete se*sati. Evo odgovora.

1. Erektilna disfunkcija

Muškarci koji duže vrijeme nisu imali se*sualni odnos, a prešli su 50. godinu, vjerovatno će patiti od erektilne disfunkcije. Kako bi ostali u se*sualnoj formi, morate je i održavati.

2. Veći rizik za rak prostate

Ako ne masturbirate redovno, a i ne se*sate se, šanse za obolijevanje od raka prostate mnogo su veće. Istraživanja su pokazala da češće ejakulacije (od 4 do 7 puta sedmično) smanjuju rizik od raka prostate.

3. Visoki krvni pritisak

Istraživanje je pokazalo kako osobe koje imaju redovan se*s imaju manji krvni pritisak od onih koje ga ne praktikuju.

4. Stres

Vruća noć u krevetu sve može popraviti. Endorfin koji se oslobađa tokom se*sa popravlja raspoloženje i mnogo je puta dokazano da se*s pozitivno djeluje na ljude koji su pod stresom, prenosi Večernji list.

5. Imunitet slabi

Orgazmi su od velike koristi za vaš imuni sistem. Doktori su iz uzorka sline došli do zaključka kako muškarci koji nemaju redovan se*s imaju slabiji imunitet i podložniji su bolestima.

6. Bolje ćete raditi

Se*s ne samo da je dobar za vas nego i za vašu okolinu, posebno onu na poslu. Istraživanje je pokazalo kako su parovi koji redovno praktikuju se*s puno efikasniji na poslu od onih koji nemaju aktivan se*sualni život.