EVO KOLIKO ŽENA U PROSJEKU IMA PARTNERA TOKOM ŽIVOTA

Žene u prosjeku poljube 15 muškaraca, grade dva puta vezu na duge staze i isto toliko snažno pate prije nego što upoznaju srodnu dušu. Onu za cijeli život.

Tako je pokazala britanska studija u kojoj je učestvovalo 2.000 ispitanika, a urađena je za potrebe pisanja romana The Rosie Project autora Geme Simsion.

Naučnici su došli i do saznanja da će četiri puta u prosjeku žena doživjeti fijasko u ljubavi, odnosno imati loš sastanak, dok će dvaput biti ostavljena i srce će joj biti slomljeno prije nego što sretne čovjeka svog života. Istraživanje je pokazalo i da će do tog trenutka živjeti sa jednim partnerom i imati četiri veze na jednu noć.

Na osnovu rezultata studije, istraživači su zaključili da žene tokom života izađu na sedam randevua i dva sastanka “na slijepo” sa osobom koju su upoznale preko interneta, prenose Novosti.rs.

Najveća razlika između muškaraca i žena, a koju je pokazalo ovo istraživanje, je u broju spolnih partnera – dok muškarci u prosjeku imaju deset, žene imaju sedam. Studija je takođe pokazala da muškarci imaju šest veza od kojih dve traju duže od godine, a žene pet. Pripadnici oba spola su bar jednom prevareni tokom života, a isto toliko puta u prosjeku prevare partnere.

Dok 94 odsto žena vjeruje u pravu ljubav, vjerujućih muškaraca je 88 odsto.