Evo kako da vam dom uvijek miriše čisto i svježe

Osim što ukrašavaju dom, sobne biljke čiste i osvježavaju vazduh, pa su jedan od najboljih načina da vam dom uvijek miriše lijepo.

Čim uđete u neki prostor – osjetićete njegov miris. Ponekad je on suptilan i veoma prijatan, pa može da probudi lijepa sjećanja. Ako je situacija obrnuta, poslušajte sledeće savjete i dom će vam uvijek mirisati divno!

1. Domaća aroma lampa
Na laganu vatru stavite posudu s vodom, pa dodajte kriške limuna ili pomorandže, svježu nanu ili lavandu, latice cvijeća, u zavisnosti od godišnjeg doba i ukusa. Prostorom će se širiti predivan svježi miris, mnogo prirodniji od onog koji pružaju aroma lampe.

2. Redovno čistite odvode
Ako vam nedostaje svježine bez obzira koliko čistiti, možda je problem u odvodima. Jedan od načina kako se riješiti neprijatnog mirisa je da u odvod obilno sipate sredstvo za pranje posuđas aromom limuna i zatim pustite toplu vodu. Ako želite prirodniju varijantu, poslužite se sokom od limuna ili limete, pa zatim takođe isperite odvod. Ako ni to ne pomogne, sipajte pola šoljice sode bikarbone koju ćete zatim zaliti toplom vodom.

3. Svjeće na neobičnim mjestima

Ako govorimo o svjećama i mirisima, vjerovatno vam je prva asocijacija puno upaljenih svjeca na jednom mjestu. Međutim, neke od njih najbolje je neupaljene staviti na mjesta gdje najmanje očekujete – kao što su ormari s odjećom, peškirima ili posteljinom. Ne samo da će vas svaki put kad otvorite vrata ormara zapahnuti divan miris, već će ga upiti i vaša odjeća i tekstil.

4. Biljke

Osim što ukrašavaju dom, sobne biljke čiste i osvježavaju vazduh, a neke od njih imaju i jako lijep miris. Isprobajte arapski jasmin, eukaliptus, geranijum, kubanski origano…