Evo kako da zauvijek uklonite neugodan miris iz frižidera

Iako ga redovno čistimo, dogodi nam se da naš frižider ne miriše baš najbajnije. Saznajte kako da zauvijek uklonite taj neugodan miris.

Naravno, nećemo vam reći da od sada ne morate da brišete vaš frižider. Morate ga idalje redovno brisati i čistiti i to najbolje vodom i sirćetom (pola-pola). Ali, ne možemo uvijek zaustaviti ono mješanje mirisa i one, pa ne baš tako, ugodne.

Ali, mi imamo i trik za to. Kada govorimo o prirodnim proizvodima za čišćenje, možemo reći da je soda bikarbona kralj, a divna lavanda kraljica. Hajde da ih stavimo na tron da vladaju našim frižiderom.

Sa njima ćemo napraviti 100 odsto prirodno sredstvo, koje upija neugodne mirise. Kod travara ili na tržnici potražite sušenu lavandu, koja ima divan miris. (Možete upotrijebiti i nekoliko kapi eteričnog ulja lavande).

Potrebna vam je aluminijumska posudica sa poklopcem, koja ima rupice. (Pronađite, recimo, neku staru, koju ste koristili za posipanje šećera u prahu). Približno 3/4 posudice napunite sa sodom bikarobonom. (Ona sama čini čuda kada je u pitanju upijanje neugodnih mirisa). Lavanda samo dodaje divan miris, a i pomaže u suzbijanju drugih, ne tako omiljenih. Lavandu prvo malo protrljajte između prstiju da pusti miris i stavite u posudicu preko sode bikarbone.

Posudicu stavite u frižider u udaljeni ugao, gdje vam neće smetati. Zamjenite sastojke svakih par mjeseci.

Ovu kombinaciju možete koristiti i na drugim mestima, gdje želite da suzbijete neugodne mirise. Možete posudicu staviti i u kupatilo, na mjestu gdje držite kantu za smeće i slično.