Evo kako da prepoznate muškarca koji je emocionalno nedostupan

Koliko puta ste na samom početku veze pomislili da ste pronašli idealnog partnera, idealnog za vas – dobar je, zgodan, lIjep, zabavan…. Ali, kako veza odmiče, malo-malo pa plačete zbog istog tog partnera. Ne sluša vas, ignoriše vaša osjećanja i ponekad vam djeluje da mu je stalo jedino do seksa. Djeluje vam… emocionalno nedostupan.


Često vidimo samo ono što želimo da vidimo, pa zato ignorišemo neke rane znake koji nas upozoravaju da smo u vezi sa partnerom koji je emocionalno nedostupan. Ipak, ne bi trebalo da ih ignorišete jer, što prije shvatite sa kakvim partnerom imate posla, lakše ćete donijeti odluku kako i šta dalje, a manje ćete biti povrijeđeni.

Evo znakova koji pokazuju da je vaš partner emocionalno nedostupan, već na samom početku veze.

Nedostaje mu empatije

Partner koji odbija da prepozna i prihvati vaša osjećanja je partner kojem nedostaje empatije. A osoba koja nema saosjećanja prema drugima govoriće samo o svojim brigama i iskustvima, sve do detalja, odbijajući da prihvati činjenicu da i vi imate osjećanja i potrebe.

Emocionalno nedostupne osobe su često nestrpljive u društvu bilo koga ko počne da priča o svojim problemima, a nekad ih čak vide i kao slabe i ranjive.

Jednostavno rečeno, partner koji nema saosjećanja će vam djelovati hladno i distancirano, a nažalost, često će učiniti i da se osjećate loše zbog sopstvenih osjećanja, o kojima ništa ne želi da čuje.

Egocentričan je

Egocentrične osobe, one koje su same sebi centar sveta, lako je uočiti na početku veze, ako znate na šta da obratite pažnju.

Postavite sebi ova pitanja i saznaćete odgovor:

– Da li se vaša veza vrti oko njega?

– Da li uvijek slušate o njegovim poslovnim problemima, porodičnim problemima, zdravstvenim brigama? A kada iznesete svoj problem, nekako se priča uvijek vrati na njega?

– Kako provodite slobodno vrijeme kada ste zajedno? Da li vi uvijek prilagođavate svoje obaveze i radite samo ono što on želi?

Ako je vaš odgovor “da” na većinu ovih pitanja, imate posla sa egocentričnom osobom. I najbolje bi bilo da produžite dalje sami.