Evo kako da pomoću bijelog luka, bez neprijatnog mirisa, dezinfikujete vazduh u svom domu

U vrijeme čestih virusnih oboljenja ovaj je trik zlata vrijedan. Zahvaljujući njemu izbjeći ćete virusne infekcije.

Nije novost da bijeli luk ima snažno dezinfekciono, antibakterijsko i fungicidno djelovanje koje se lako može uporediti sa najboljim antibioticima.

Riječ je o biljci koja obiluje sa više od 200 biološki aktivnih jedinjenja, među kojima su glicin, eterično ulje, kalcijum, fosfor, selen, kao i velika količina vitamina B i C. S obzirom na to, bijeli luk uspješno djeluje protiv streptokoka, tifusa, gljivičnih i virusnih infekcija.

Upravo zahvaljujući njegovoj velikoj ulozi u zdravlju, bijeli luk je od velike koristi i za uklanjanje virusa koji haraju vašim životnim prostorom.

Osobito u vreme čestih viroza, preporučljivo je očistiti vazduh u prostorijama u kojima najčešće boravimo kako bismo ostali zdravi. Iako je itekako preporučljivo što češće jesti bijeli luk, možete ga i vrlo jednostavno iskoristiti za dezinfikovanje vazduha u svom domu.

Jednostavno i brzo

Uzmite glavicu bijelog luka i pažljivo sa nje skinite čenove. Pazite da ne uništite ljusku. Stabljiku na kojoj su ostaci ljuske na kojoj su bili čenovi zapalite u pepeljari ili na nezapaljivom tanjiriću i pustite da tinja. Dim koji će se širiti prostorom nije neprijatan, a upravo će on ubiti viruse koji se eventualno šire prostorom. Na taj način,upale grla, nosa, ali i pluća biće stvar prošlosti.

Drugi način

Drugi savjet za dezinfekciju vazduha podrazumijeva kilogram crvenog luka ili takođe bijelog luka koje je potrebno rasporediti u nekoliko posuda i poslagati u uglove prostorija u kojima provodite najveći deo dana. Luk na sebe veže štetne spojeve, viruse i bakterije, a vazduh ostaje čist.

Luk koji ste iskoristili za čišćenje vazduha nemojte pojesti.

(webtribune.rs)