Evo kako da pobijedite jesenju melahoniju i uživate u svakom danu

Jesen uvijek dovodimo u vezu s melanholijom, pa i depresijom. Sve manje sunčanih sati, hladan vjetar, oblaci, kiša, ranije pada mrak. Sve to utiče na raspoloženje, ali ako drugačije postavite stvari, onda i u jeseni možete da uživate.


Kreirajte ušuškanu kućnu atmosferu

Ušuškani u toplini svoga doma, možete sebi napraviti savršen ugođaj. Na primjer, možete da se izležavate pod mekanim pokrivačem uz šolju omiljenog čaja. Recimo, čaj sa ukusom jabuke i cimeta, brusnice ili šumskog voća nekako baš asociraju na jesen. Uz to, možete pustiti neki lijep, romantičan film, seriju, ili pročitati knjigu, onu koja se već neko vrijeme nalazi u vašem planeru. Da ugođaj bude potpun, upalite mirisnu svijeću – aroma narandže, cimeta ili vanilije, nezaobilazni su u jesen.

Spa dan kod kuće

Odredite jedan u sedmici u kome ćete se posvetiti samo sebi. Razmazite vaše tijelo pilinzima, i raznim kremicama. Isprobajte nove maske za lice, i naravno opustite se u pjenušavoj kupki. Pustite omiljenu muziku, sredite nokte, kosu, i zaboravite na sve brige. Zvuči savršeno zar ne?

Šetajte svaki dan

A ako ste osoba od akcije, onda vam neće smetati hladnoća da se prošetate parkom, jer ćete tako na najbolji način osjetiti jesen. Lišće u svim nijansima žute, i opalo koje opuštajuće šuška pod vašim koracima…zar vam ne zvuči opuštajuće i savršeno?