Eva Longoria (46) otkrila kako održava liniju: Doručkujem crnu kafu, formu održavam skakanjem na trambolini

 Glumica Eva Longoria pričala je o naporima koje ulaže u svoje mentalno i fizičko zdravlje.

Kad je pod stresom ili nekim određenim opterećenjem od svakodnevnog posla, Eva, kaže, često i ne pokazuje to ljudima u svojoj okolini. Godinama je ova slavna glumica “žonglirala” između profesionalne karijere i privatnog života, pa je negdje i našla balans u svemu tome.

  • Fizička aktivnost, sat vremena fizičke aktivnosti, mi pomaže u svakodnevnim obavezama – kaže lijepa Eva.

 Trambolina omiljeni rekvizit

Tokom pandemije koronavirusa sa kojim se cijeli svijet i dalje suočava, Eva je uspjela da nađe razonodu, nešto što će joj skrenuti misli sa katastrofe koju je zadesila svijet. Pored toga što se posvetila unapređenju svojih kulinarskih sposobnosti, Eva je “otkrila” i zanimljiv sportski rekvizit koji joj, kako kaže, pomaže da ostane u top formi.

  • Morate da nabavite malu trambolinu i da skačete. Iako nema preveliki uticaj na vašu cjelokupnu mišićnu masu, skakanjem je beneficijalno za vaše zdravlje – kaže ona, dodajući da se sa svakodnevnim praktikovanjem ove aktivnosti tijelo oslobođava od viška tečnosti, ali i umora.

 

A kako je ušla u ovu, već sada, dnevu rutinu sa trambolinom, glumica je otkrila da je to bio prijedlog njene prijteljice.

 

  • Moja prijateljica Elsa Kolins, suosnivač internet zajednice ‘Poderistas’ (zajednica koja inspiriše i promoviše Latinoamerikanke) postavila je videe na Instagramu kako vježba na trambolini. Tada sam bila zapanjena i rekla sam: “Gospode, šta radi. Izgleda kao da je poludjela”, prisjeća se ona kroz osmijeh. Ubrzo nakon ove “ludosti” Kolins je ubijedila Evu da proba onlajn kurs. I tako je ušla u te vode.

 

  • Skakanje me čini prisutnom, jer moraš da se fokusiraš na rutinu i zapamtiš pokrete. Često se mijenjaju strane tokom skakanja, pa možeš vrlo lako da izgubiš kontrolu. Volim taj izazov – kazala je Eva.

Meditira i zapisuje misli

Ne samo da skakanje na trambolini pomaže slavnoj Latinoamerikanki da se više fokusira na svakodnevne aktivnosti, već joj pomaže i da se zbliži sa porodicom i prijateljima.

 

  • Čak i moj sin Santjago zna ponekad da se priključi mojim vježbama, a trambolina putuje sa mnom gdje god da idem – otkrila je.

Što se tiče poboljšanja svog mentalnog zdravlja, Eva praktikuje meditaciju, nekad pet minuta, a nekad i 20. Njeni prijatelji i ona su se nedavno priključili kursu meditacije, pa često i zapisuje svoje misli tokom dana.

  • Ti zapisuješ svoje misli svakodnevno što je, zapravo, dobro, jer to kad radiš sa svojim prijateljima, ti postaješ svestan svoje okoline i ljudi – rekla je.

Kako bi poboljšala svoj san, Eva, kaže, nosi Aura prsten koji koristi temperaturu i pokrete sopstvenog tijela da bi merio dužinu i kvalitet spavanja.

  • Svako jutro, Aura ocjenjuje kvalitet spavanja od 0 do 100 na osnovu aktivnosti iz prethodnog dana – objašnjava ona, dodajući da često komentariše sa prijatejima da njena brojka ne ide preko 94.

Pored porodice, prijatelja i njene dnevne rutine, njena karijera rediteljke je čini sretnom, pa je ovom prilikom otkrila da u posljednjih nekolika dana montira i uređuje film “Flamin’Hot”. To je, inače, njen prvi igrani film, gdje je ona rediteljka. Ipak, ne krije zadovoljstvo i suze radosnice zbog ovog projekta.

  • Znate, to je projekat koji mi je blizak srcu. Studio mi je dozvolio da angažujem ljude koje sam htjela i ovih dana sam mnogo sretna – zaključuje ona.

 

 Kako izgleda Evina dnevna ishrana?

Eva uobičajeno jede u periodu između osam sati ujutro i sedam sati naveče i za ovaj način ishrane rijetko pravi izuzetke.

  • Doručak mi je uvijek crna kafa, Nakon toga vježbam sat vremena. Kad se fizički istrošim, napravim doručak za cijelu porodicu i to su, obično, bjelanca sa avokadom. Ručak je, uglavnom, proteinske prirode – piletina, riba, odrezak sa povrćem, a večera je neka laganija varijanta, pa često pravim raznovrsne supe- objasnila je ona svoj plan ishrane.