ESTAKFIRULAH: ZAR I U VISOKOM OVO KORISTE?

Reporteri sjajnog magazinaplus zarovili su u visočke kontejnere. I uslikali jednu kesu za smeće, iz koje se vidi „dildo“…

Slučajno ili ne – eto i u Visokom narod koristi svakakve igrice za one stvari. Dokaz je u kesi za smeće, snimljenoj početkom jula ove godine u centru Visokog. Nije utvrđeno čija je igračka; da li domaćeg stanovništva ili gostiju koji u Visoko stižu da se ibrete Piramidi.

Reporter „magazinaplus“, nakon što je “dildo” sijevnuo u kesi za smeće, javno je napisao: „sram ga bilo u sred grada“ i nastavio:

„U općini Visoko se “uzgaja” konzervativni patrijarhat – malograđanska svijest upitnih moralnih vrijednosti. I kada se dese svojevrsni “izleti” u liberalne i prozapadne trendove, fol svi se ibrete, kaskate i čudom čude da smo dostigli taj stupanj demokratskih procesa.

Ipak, zbilja je sasvim drugačija. “Dildo” i slične mu igračke se poklanjaju u prigodnim prilikama. Visoko nije izolovana sredina u odnosu na okruženje i zato nam je “normalno, ali ne talasaj”:

Uglavnom, mnogi se ibrete, ali i kritikuju ovu sliku. Šta ima novinar rovinjati po smeću? Vala baš! Mogao je i ograisati!

“Dildo” s početka priče je samo metafora ovdašnje zbilje u kojoj ebe ko koga stigne, a bruka pukne tek onda kad nekom dotuži ta igra ili ako se poželi nabaviti suvremeniji “dildo”. Ipak, koliko god zvučalo glupo i malograđanskoj svijesti strano – DILDO je i visočka zbilja.

(aura.ba)