Ervin H. o paklu u koji ga je uvukao grabežljivi amidža: Na Kadinim tretmanima spašena cijela porodica

Piše: Kada Radetinac, duhovna iscjeliteljka (062-904 793)

– Nevolja je u naš dom uletila brzo i nenajavljeno, poput nekog razornog projektila. Jedne noći, vrativši se iz grada, pred kućom sam zatekao policijska kola, uplakanu majku, oca, sestru.

– Pomislih na najgore, ali me brzo utješiše riječima da nije ništa njima bilo. Tek je lopov isprevrtao sve po kući, odnio sav novac, zlato, neke skupocjene predmete.

– Nismo se ni uspjeli oporaviti od tog šoka, mati leže u postelju. Zdrava, energična žena. Nikad bolesna nije bila. Doktori nisu znali šta joj je, a ni mi. Mislili smo da se sve to dešava usljed šoka zbog susreta oči u oči za lopovom.

Ovako je za naš magazin Sarajlija Ervin H. započeo svoju ispovijest. Redakciju magazina Aura, posjetio je s iscjeliteljkom Kadom Radetinac ne štedeći riječi hvale na njen račun.

– Nije se sve zaustavilo na krađi i majčinoj bolesti. Otac i ja ubrzo ostasmo bez posla. Počesmo tonuti u jaz siromaštva. Djevojka me ostavi, a nakon toga, i otac ode iz naše porodice. Nisam znao kud bi prije, koji problem da rješavam. Oca sam zvao, nema kud ga nisam tražio, da razgovaramo kao ljudi. Majku sam vodao doktorima i ovim narodnim iscjeliteljima. U isto sam vrijeme tražio novi posao i pokušavao se pomiriti s djevojkom. A onda, umalo da pukne bruka.

– Sestra me jedno veče nazvala da hitno dođem kući. Plače, očajava. Veli, bivši momak ima neke njene kompromitirajuće slike kojima je ucjenjuje. Ako se ne pomiri s njim, on će ih podijeliti raji, pa i na internetu. Navodno su se jedno veče toliko napili da se ona zaista nije sjećala šta se s njom dešavalo.

– Kažem vam, šok za šokom! Zgroženom sestrinom pričom, rekao sam joj da tog mamlaza prijavi policiji ali i da meni kaže ko je, da ga ja naučim pameti. Još sam više ostao šokiran saznanjem da ona i ne zna ko je lik. Ni puni identitet, ni adresu stanovanja, ništa. Upoznali su se preko Facebooka, on je povremeno iz Njemačke dolazio u Sarajevo. Posramljen zbog sestrinog promiskuiteta, očajan sam se obratio Kadi. Prijatelj mi je nju preporučio. A evo šta mi je ona rekla:

– Na cijeloj je porodici magija. I sve što vam se dešava, magija je uzrokovala. Stali ste na žulj nekom rođaku od kojeg ćete uskoro i tužbu zaprimiti. Nađite si dobrog advokata – savjetovala nas je Kada, a onda dodala:

– Sve se to da riješiti. Poništit ćemo magiju, a onda će i problemi nestati – obećala je Kada. I, mi smo pristali. Odradili smo tretmane, uzeli zaštitne medaljone i čekali da se nešto počne dešavati. A prvo što se desilo – bilo je majčino ozdravljenje. Kao što je legla u postelju, tako je i ustala. Drugo iznenađenje bilo je pomirenje s djevojkom, očev povratak u naš dom, a zatim i moj povratak na posao. Sve se stabilizovalo.

– Još je ostala sestra. Sa zebnjom sam je upitao ima li šta novo u njenom slučaju, a ona mi je odgovorila da joj se taj muškarac javio i izvinuo. Rekao joj je da nikakvi snimci nisu ni postojali. Ah, kakvo olakšanje. Sve se popravilo, došlo na svoje zahvaljujući Kadi, a kad je od amidže stigla tužba zbog nekog parčeta zemlje, mi smo je spremni dočekali sa advokatom i dokazima da polažemo pravo na svaki pedalj te nesretne zemlje.

S djedovom smrću, naslijedio ju je moj otac, što je amidžu pretvorilo u zvijer, toliko gladnu da je bio spreman svima nama zagorčati život, a onda, kad nas oslabi psihički i fizički, lako bi se dokopao plijena. Zahvaljujući Kadi, sad je toliko zabavljen nesrećama u svojoj porodici da je na nas i zaboravio. I poručujem na kraju svima, bez obzira kakve probleme da imate, vjerujte Kadinim sposobnostima, ona je tu da od vas otkloni zlo – kaže Ervin.

 

 

Komentari

komentara