Emotivne rane: 4 SPASONOSNE RIJEČI KADA VAM U ŽIVOTU KRENE LOŠE

Svjedoci smo da u životu nisu baš svi dani sunčani, povremeno se moramo suočiti sa olujama, ali poslije njih se uvijek pojavljuje duga.Ali, kako bez emotivnih rana i posljedica proći kroz oluju? Važno je da životne oluje shvatimo kao dragocjene životne lekije koje nam pomažu da rastemo.

Čuveni psihijatar Viktor Frankl govorio je o „potrebi za smislom“ i savjetovao nas da se zapitamo šta život očekuje od nas, umjesto da mi nešto očekujemo od njega. Tokom svog boravka u nacističkom logoru Viktor Frankl zaključio je da ljudi mogu pronaći smisao bukvalno u svemu – čak i kada doživljavaju patnju. Svoje iskustvo primijenio je na stvaranje sopstvene metode psihoterapije (logoterapija).

Poruka je da pokušamo da razumijemo značenje svakog trenutka u životu, bilo da je negativan, neutralan ili pozitivan.

Kada u životu naiđu oluje i mislimo da je sve krenulo po zlu, iskoristite moć sledeće 4 reči:

„Smisao života pronalazim u…“

Dok izgovarate ove riječi, pokušajte u trenutnoj negativnoj situaciji da pronađete zrno pozitivnog. Ono sigurno postoji, sve što je potrebno jeste da ga pronađete i da postane vaša smisao.
Kada je pronađete, izgovorite to naglas i shvatićete da je to samo trenutna situacija, a da vi i Univerzum imate bolji plan za vas.

Pronalaženje smisal je prvi korak u procesu zarastanja emotivnih rana. Ovaj korak pokazuje kako možete prevazići tešku životnu situaciju i pomoći će vam da postepeno zadobijete smirenost, olakšanje, ali i snagu da se izborite sa izazovom.

Ovo je samo od jedan pristupa koji vam mogu pomoći da smanjite stres, strah i pronađete mir kada dođe do problema, ali najbolje je kombinovati ga sa drugim isceljujućim tehnikama kao što su meditacija, vizualizacija, boravak u prirodi, razgovor sa dragim ljudima ili vježbanje zahvalnosti.