Emina Beba D. (40), Cazin: Bila sam spremna za luđačke košulje!

Počelo je prije godinu dana. Prelazeći cestu i pazeći da me auto ne udari, odjednom sam osjetila kako mi se mrak navlači na oči. Jedva sam doteturala do stana i pružila se po krevetu. Mislila sam proći će, možda mi se od gladi zanesvijestilo. Ali tegobe se nisu smirivale. Narednih dana zbog malaksalosti nisam izlazila iz kreveta. Onda sam uzela bolovanje, a ubrzo nakon toga i dala otkaz – počinje svoju priču ugledna frizerka Emina zvana Beba.

Četrdesetogodišnja majka troje djece, domaćica i poznata frizerka, Emina Beba, narednih godinu dana molila je Boga da je uzme sebi. Zašto – ne zna.

– Samo mi je tako nadošlo; željela sam smrt, više nego išta drugo. Bila bi to milostiva sudbina za mene – mislila sam i opirala se želji porodice, rodbine i prijatelja da mi pomognu. Bila sam bespomoćna. Neka nevidljiva sila me je vukla u najcrnje ponore zla. Misli mi je obuzela tama, bilo mi je svejedno apsolutno za svim što se dešava oko mene. Praznim pogledom sam počela gledati svoje najmilije, najbliže…

Dane je zamijenila za noć, a noć za dane. San joj nije dolazio na oči. Pomagali nisu ni najjači antidepresivi. Umjesto osmijeha, njeno lice kvasile su suze. Osjećala se kao da je najnesretnije biće na zemaljskoj kugli.

– Opet ponavljam – ne znam zašto i kako se sve to dešavalo. Došlo je iznenada, to zlo i uvuklo se u mene. Sve mi je išlo na živce, smetalo. Svi su mi nudili pomoć, donosili mi učenu vodu i kojekakve zapise i hamajlije od hodža i vidovnjaka iz svih krajeva Bosne i Hercegovine. Stanje je ostajalo nepromijenjeno.

U potrazi za spasonosnom lukom, njen suprug je kontaktirao i Vidovitu Leu iz Vogošće. Bilo je to prije dva mjeseca. Lea je potvrdila da je kod Emine prisutan težak oblik negativne energije, prouzrokovan sihirima.

– Moj voljeni muž od Lejle je naručio zaštitno kamenje. Kad je poštar na vrata donio kutiju, mene je počelo strahovito gušiti u prsima. Pobjegla sam na terasu, s koje sam više puta u zadnjih godinu dana poželjela da skočim. Međutim, još istog dana, gušenje se povuklo, a ja sam zaspala prvi put mirnim snom, bez muke, agonije, trauma… Spavala sam deset sati bez pauze, da niko nije mogao vjerovati u to. Već su bili navikli na moju nesanicu i noćne nervoze. I slijedećih dana promjene na bolje su se osjećale, počeli su se vraćati osmijeh, snaga, raspoloženje… Svi su primijetili pozitivne promjene.
-Vidovitu Leu još nisam srela i upoznala, a to mi je trenutno najveća želja. Druge želje nemam, sad kad sam opet zdrava i normalna osoba. Odbacila sam sve medikamente zahvaljujući toj ženi, s kojom se redovno sita ispričam preko telefona. Ti razgovori su melem za moju dušu. Pretpostavljam koja mi je osoba nanijela zlo, ali, o tome ne želim govoriti. Vjerujem u Božiju pravdu – poručuje Emina.