Elvir Bašić, fizioterapeut i hidžama majstor savjetuje: HIDŽAMA UKLANJA STRES, LIJEČI KOŽU, UKLANJA BOLOVE U TIJELU, REGULIŠE PROBAVU, SMIRUJE SRCE….

Širok je spektar bolesti kod kojih hidžama pomaže, a najefikasnija je kod: migrene, bolova u leđima, zglobovima, vratu, alergija, oboljenja kože, depresije, nesanice, moždanog udara…

Jedan od najpoznatijih centara u Sarajevu, Kladuši, Bihaću…u kojem se obavlja hidžama, nesumnjivo su ordinacije Elvira Bašića, cijenjenog fizioterapeutta i majstora hidžame sa certifikatima i autoritetom kako kod pacijenata, tako i ljudi iz ove strfuke. Poznato je da je hidžama mali hirurški način liječenja koja podrazumijeva puštanje nečiste krvi s određenih tačaka na tijelu, čime se izbacuju toksini, koji su krivi za nastanak mnogih bolesti. Evo koje su:

Opuštanje tijela i uma, i oporavak od stresa
Koliko god da se pokušate opustiti, to nećete moći postići sve dok su vaši mišići napeti i zgrčeni. Hidžama pomaže opuštanju mišićnog tkiva kao nijedna druga masaža, i to bez bolnog pritiska. Evo koje su, Bašićevom mišljenju, najveće blagodeti hidžame po ljudsko zdravlje:
Opuštanje tijela i uma, i oporavak od stresa. I što je još važnije – hidžama pomaže opuštanju mišićnog tkiva kao nijedna druga masaža, i to bez bolnog pritiska. Blagodati hidžame tu ne prestaju, već tek počinju. Ona pomaže da se vaše cjelokupno tijelo i um očiste od fizičkih i emocionalnih blokada.

Smanjenje i nestanak bolova u tijelu
Veliki broj naučnih studija je dokazao da hidžama pomaže kod različitih bolova u tijelu jer povećava dotok krvi do oštećenog tkiva. Krv s sobom donosi važne nutrijente, kiseonik i – najvažnije – vitalnu energiju koja prolazi kroz povrijeđeni dio tijela. Na taj način, hidžama se poakazala efikasnom i za ublažavanje bolova kod pacijenata oboljelih od kancera.

Brže zacjeljivanje tijela, povreda i rana
Hidžama liječi skoro svaku povredu i ranu na tijelu. Ona usmjerava upalni proces, koji je odgovor tijela na povredu. Upala se javlja kada tijelo šalje veće količine krvnih ćelija i proteina u povrijeđeni dio kako bi se izliječio.

Izlječenje i nestanak kožnih problema

Hidžama pomaže i poboljašava cirkulaciju krvi u vašem tijelu. Na taj način osigurava da tijelo i tkiva budu ispunjeni krvlju bogatom nutrijentima, i na taj način povećava proizvodnju kolagena – proteina zaduženog za održavanje zdravlje mišića i tkiva. Više naučnih stidija je pokazalo je hidžama efikasniji tretman kožnih problema poput akni od antibiotika i drugih lijekova.

Izliječenje i nestanak problema s probavom

Hidžama smanjuje stres koji se nakupio i poboljšava pokretljivost crijeva. Ovo može čudotvorno djelovati na stanja poput upalnih bolesti crijeva (Chronova bolest, ulcerozni kolitis), proljeva, stomačnih bolova i grčeva, te ulcera i čireva.

Podsjećamo da magazin “Aura” i Bambina centar redovno nagrađuju naše čitatelje. Dovoljno je da pošaljete SMS poruku na broj 091 510 101. Ukucajte PRESS ZA HIDZAMU ili PRESS ZA MASAZU, te svoje podatke.

Imena sretnih dobitnika objavit ćemo u narednoj Auri, a termine za tretmane će sretni dobitnici direktno dogovarati sa Elvirom Baićem na br. tel: 061/603 022.PROČITAJTE I OVO

Dr. Ibrahim Kajan: Kad ja pođoh na hidžamu u Sara’vo kod Elvira Bašića