Elizabeth Taylor: Osam brakova dame Britanskog carstva

Elizabeth Taylor je svojom smrću odnijela tajnu koju žele znati mnoge neudate djevojke. Kako se udati, ona je to učinila osam puta.

Glumica impresivne biografije, koja je napustila svijet u 79. godini života. Prijateljevala je s velikim zvijezdama poput Michaela Jacksona, dobijala oskare, nosila titulu neponovljive ljepotice pa i naslov Dame Britanskog carstva. Elizabeth Taylor je svojom smrću odnijela tajnu koju žele znati mnoge neudate djevojke. Kako se udati, ona je to učinila osam puta.

Bila je nježne prirode i pustolovnog duha, što ju je vuklo u avanture. Veze nije doživljavala na pravi način. Srljala je u brakove, koji su propadali. Merkur u ribama joj je darovao intuiciju ali i naivnost, ona je kasno emotivno sazrela.

Venera u ovnu govori o sklonosti ka ljubavima na prvi pogled. Nije puno birala, sebi je stvarala iluzije da je našla pravog. Jupiter u lavu iz osme kuće govori o promiskuitetnosti legendarne glumice. Spolna nenasitnost i prevare su bile uzroci njenih razvoda. Pretjerivala je i na porodičnom području, dom joj je značio puno iako nije znala uspostaviti mir i harmoniju unutar svoja četiri zida.

Pluton u sedmoj kući je tipični pokazatelj razvoda ali i regeneracije brakova. Ona je željela pomirenja s bivšim muževima, ali su oni bježali od nje. Uspjelojoj je reciklirati brak sa Richardom Burtonom, za kojega je bila udata dva puta. Razvodi su joj bili bolni i destruktivni. Poznata glumica živjela je u vrijeme bez monitoringa tabloida, zato je javnost uskraćena za mnoge pikanterije koje su nastajale njenim razvodima.

Ona nije skrivila samo svoje razvode, poznato je da se je uplitala i u brakove drugih. Veza s iranskim veleposlnikom u Washingtonu Ardeširom Zahedijem, rezultirala je propašću njegovog ali i njenog braka s velikom ljubavlju Burtonom.
Udavala se osam puta za sedam muževa. Imala je četvero djece, dva sina i dvije kćeri. Ko su bili muževi Elizabeth Taylor:
Prvog muža je ulovila odmah, u osamnaestoj godini. Brak je trajao svega devet mjeseci. Njen prvi muž bio je Conrad Nicki Hilton, nasljednik Hilton hotela.

Drugog muža potražila je među glumačkom populacijom. Bila je pet godina u braku s Michaelom Wildingsom s kojim je imala dva sina. Treći brak je trajao jednu godinu, Michael Todd njen treći muž je preminuo. S četvrtim mužem, Eddiejem Fisherom u braku je bila pet godina.

Njena najveća ljubav i najduži brak bio je s petim mužem, Richardom Burtonom. Bili su zajedno od 1964. do 1974. godine. Nakon razvoda udaje se za šestog muža Johna Warnera, s kojim je u braku bila do 1982. Nakon kraha tog braka ponovo se udaje za Richarda Burtona, ponovljeni brak je trajao kratko. Devedesetih u kasnijoj životnoj dobi, javnost šokira udavajući se za mlađeg Larryja Fortenskog. Brak propada 1996. godine nakon čega Elizabeth Taylor nalazi smiraj. Smrt, marta 2011.godine je dočekala sama.

/za Svadbeivjencanja.ba: Azra Dramalija/