Eliksir zdravlja: KAKO MOŽE POMOĆI JABUKOVO SIRĆE KOD LIJEČENJA KANDIDE?

Jabukovo sirće je pravi eliksir zdravlja. Pomaže kod konstantnog umora, upale sinusa, promjene raspolženja, osipa, gljivica na koži, alergija i td. Ali kako imate problema sa kandidom, jabukovo sirće je narodni lijek broj 1.

Premda se kandida uobičajeno smatra hroničnom, ona to zaista ne mora biti. Za sve postoji prirodni lijek, pa tako i za gljivične infekcije. Svako od nas u svom organizmu već ima razne gljivice i bakterije, od kojih se neke smatraju dobrima, a neke lošima.

Ali najgora je situacija kada se loše gljivice ili bakterije pretjerano razmnože jer tada uzrokuju zdravstvene probleme. A to se najčešće događa kada u tijelo unosimo nezdravu hranu.
U našem probavnom sistemu, kao i na koži živi kandida. Ona se hrani šećerom koji unosimo u organizam, najviše onim iz rafinisanih ugljikohidrata, peciva i kolača te hrane koja obiluje skrobom, ako je jedemo previše.

Razmnožavanju kandide pogoduje i povećan unos nekih drugih namirnica – kao što su: sir, vina i piva. Sve ove namirnice potrebno je izbaciti iz jelovnika ili drastično smanjiti njihov unos, ako želite da se riješite kandidijaze.

Važnost ishrane
Prvi i najvažniji korak u borbi protiv kandide jest – promjena ishrane. Unosom zdravih namirnica koje ne hrane ove gljivice pomoći ćete i razmnožavanju dobrih bakterija, koje su ključne za vaše dobro zdravlje.

Umjesto obrađene hrane bogate šećerom i skrobom, što češće uključite u vašu ishranu: zeleno povrće, orašaste plodove, kokosovo ulje, cveklu, repu, mrkvu, fermetisanu hranu, poput kiselog kupusa, turšije, voće i povrće siromašno šećerom (bobičasto voće, zelene jabuke, krastavce, paradajz, limun, limetu)

Osim zdrave hrane, postoji još jedno odlično prirodno rješenje za ovu boljku, a to je jabukovo sirće.

Jabukovo sirće nastaje fermentacijom uz pomoć dobrih gljivica koje djeluju kao prebiotik te hrane dobre bakterije u našem probavnom sistemu. On je odličan izbor ako želite da izliječite gljivičnu infekciju, i to zahvaljujući njegovim antibakterijskim svojstvima.

Ovaj superzdravi proizvod trebate unositi oralno jer ćete tako najbolje isprati toksine, sluz, loše bakterije i gljivice iz svog organizma. Izbacivanjem loših bakterija takođe sprečićete dodatno razmnožavanje gljivica koje uzrokuju kandidijazu.

RECEPT: 1 kašiku jabukovog sirćeta promiješajte s malo tople vode pa popijte ujutro, popodne i navečer, bilo prije ili poslije obroka.

Ako želite malo poboljšati ukus, dodajte malo iscijeđenog limuna ili stevije. Manje količine jabukovog sirćeta možete dodavati i u svoje biljne čajeve.

Jabukovo sirće se primjenjuje i dermalno, odnosno tako da se nanosi na dijelove kože zahvaćene gljivičnim infekcijama. I u tome se pokazao kao odlična pomoć.

error: Content is protected !!