Eliksir sa Kavkaza – radost za bolesne!

Piše: Prof. dr. Šuhreta Trobradović Seka (061/320-726)

Iscjeljenja koja su se desila pod nadzorom sarajevske liječnice Šuhrete Seke Trobradović i danas u pozitivnom smislu zapanjuju svijet i intrigiraju vodeće medicinske stručnjake:

Titulu ljekara oficijalne i alternativne medicine, gospođa Trobradović bez mrlje na karijeri – čuva i njeguje više od nekoliko decenija. Prisjetimo se nekoliko sjajnih priča iz njene ordinacije koje su okončane veličanstvenim ishodom – zdravlje je nadjačalo bolest, život je imao “jače karte” od smrti…

Školujući se i radeći kao hirurg u Sjedinjenim Američkim Državama i paralelno djelujući i u svijetu alternativne medicine, sarajevska doktorica Šuhreta Seka Trobradović imala je sreću da obiđe kompletnu kuglu zemaljsku i da se druži sa veoma zanimljivim ljudima.

Krug njenih prijatelja i „dužnika“ je veoma šarolik: frizeri, profesori, glumci, pjevači, predsjednici pa čak i kraljevi… Svi oni su posebnim sponama vezani za Seku, kako je odmilja zovu, jer ona ih je sa staze smrti vraćala na kolosijek života. I svaki slučaj, svaki pacijent i svaka dijagnoza je posebna, i duboko pohranjena u pamćenje doktorice Trobradović.

– Postoji preko 300 različitih vrsta kancera, i svaki od njih je opasan na svoj način. Isto tako, svaki od njih vrši različit napad na ljudski organizam, razarajući ga. Međutim, u zavisnosti od vrste raka, i ishod destruktivnosti je različit. Ipak, nakon višegodišnjeg iskustva, na hiljade pacijenata i tretiranja svih tristo i nešto vrsta raka, jedno je sigurno: svaki od njih je nemoćan pred Cedar pločom i čudesnim Eliksirom sa Kavkaza – pojašnjava dr. Trobradović.

Ova Sarajka postignutim rezultatima svoj časni poziv opravdava već decenijama. Njoj se hrli i vjeruje bez pogovora. Prisjetimo se ukratko u crticama samo nekih sjajnih ishoda iz njene ordinacije…

Triša Mitreva (56), iz Skoplja: Vraćena sam među žive!

Dobar glas daleko se čuje – krilatica je koja je cijelog života pratila sarajevsku doktoricu oficijelne i alternativne medicine, Šuhretu Trobradović. Za ovu ženu humanog srca i ogromnog znanja, pacijenti su se lijepili čak i kada bi išla na poslovna putovanja, seminare, odmore….

Tako je bilo i prije desetak godina, za vrijeme njenog sudjelovanja na kongresu Unije medicinara, održanom u Ohridu, Makedonija.

– Sjećam se, pozvali su me sa recepcije, a kad sam sišla, imala sam šta i vidjeti. Desetak ljudi, mene čekaju. Kažu: “Došli smo iz Skoplja, po vas. Pomagajte ako Boga znate, ne odbijajte nas” – prisjeća se Seka dirljivog susreta sa skopljanskom porodicom Mitrev.

– Radilo se o bolesnoj Triši Mitrev; ljekari su je otpustili kući, ne dajući joj više od nekoliko dana života. Ionako bolesnu, sa hejbet ozbiljnih dijagnoza, baš tih dana došlo je do vanrednih komplikacija – prisjeća se Seka.

Naime, kod Triše je situacija bila kritična, a cjelokupan organizam u raspadu; rak limfnih žlijezda je uznapredovao, problematična štitna žlijezda, poludjeli hormoni, tumori i ciste na sve strane, skolioza kičme i diskus hernija…U momentu kad sam je ja posjetila, imala je jadnica i tešku upalu pluća, a pored ozbiljnih problema – još hiljadu nekih popratnih simptoma. Njen slučaj šokirao je makedonske ljekare. Triša je i danas živa i zdrava, ostali smo u dobrim odnosima, njena djeca mi se često jave. Napisali su mi tada nekoliko lijepih stihova u znak zahvalnosti – kaže dr. Trobradović. Opširnu priču o ovom slučaju sa fotografijama Triše prije i poslije bolesti, kao i faksimilom dirljivih stihova objavili smo u Auri broj 117.

 Boumedien D’arci, diplomata francuske vlade – izgubio posao, karijeru, zdravlje ali ne i bitku sa životom: Ćelije raka počele se povlačiti iz organizma u roku od 36 sati

Sa diplomatom francuske vlade, Boumedienom D’arcijem, doktorica Šuhreta Seka Trobradović susrela se sasvim slučajno, početkom devedestih godina. Bilo je to na zabavi održanoj u dvoru u Versaju, nadomak Pariza.

– Ja i Džuna Davitašvili, svjetski poznata i priznata bioenergičarka bile smo specijalne gošće na toj zabavi, upriličenoj povodom smjene visokih francuskih dužnosnika. Poznanstva sa nekima od njih datirala su od ranije, jer znate kako to ide – kad izliječite nekoga koga su ljekari otpisali, vijesti se pročuju. Još kad izliječite nekog „moćnika“ vijesti se šire brzinom svjetlosti – pojašnjava doktorica.

U Francuskoj je tada, umjesto 18, ostala 86 sati.

– Saopćeno mi je da gospodin D'arci ima rak bubrega i pluća, cirozu jetre i preko trideset cisti i tumora u organizmu. Pored toga, upalni procesi u tijelu doveli su ga u stanje delirijuma, a pri našem prvom susretu, nalazio se u nekom polukomatoznom stanju. Ljekari su od njegovog slučaja odustali, vlada ga je penzionisala, ali je on vjerovatno za vrijeme svog života stekao neke zasluge, pa su se tako našli prijatelji koji su urgirali za njega. A vremena je bilo jako malo i valjalo je biti oprezan – pripovijeda Seka. Istog dana sam avionom u Francusku dobavila nekoliko Cedar ploča i tri boce Eliksira sa Kavkaza.

I, desilo se čudo, u roku od ukupno 36 sati od susreta D’arcija i dr. Trobradović, napredak je bio izuzetno vidljiv; bolest je naglo napuštala D’arcijevo tijelo. Opširnu priču sa nalazima i fotografijama, objavili smo u Auri broj 120.

Doris Svrzalo iz Hrvatske, nakon što je za zdravlje potrošila porodično bogatstvo, kaže: Spala sam na prosjački štap ali sam najsretnija osoba na svijetu!

– Kad sam počela gubiti svijest, sumnjalo se na mnoge bolesti. Tumori na limfnim žlijezdama bila je prva dijagnoza od koje se krenulo. Daljnim ispitivanjima otkriven je i rak, koji se širio kao epidemija, od jednog do drugog organa. Na najskupljim klinikama diljem svijeta, najprestižniji medicinski radnici nastojali su mi produžiti život. Na meni su, mislim, isprobane sve moguće metode, nema čime me nisu liječili. Paralelno sa njima, dok sam još mogla stajati na nogama, obišla sam najpoznatije duhovne iscjelitelje ne bi li mi barem bolove ublažili. Išla sam i kod šamana u afričke prerije, gdje su mi svojom tehnikom tzv. padanje u trans i ekstazom nastojali pomoći. Ali, bila sam sve bolesnija i iscrpljenija, ali i siromašnija. Nasljedstvo ostavljeno od oca, koji je zgrnuo bogatsvo na naftnim bušotinama, ubrzano se topilo. Lijek sam pronašla u Sarajevu, u boci Eliskira sa Kavkaza i drugim terapijama doktorice Šuhrete. Ona mi je vratila zdravlje. Kompletnu storiju smo objavili u Auri broj 135.

error: Content is protected !!