Eliksir mladosti možete “smućkati” u vlastitoj kuhinji!

Ne biste vjerovali koliko je lagano prirodno produžiti mladenački izgled i ljepotu. Sigurno ste čuli kako je kolagen sastojak broj 1 u kremama protiv bora. I premda nam na prvu zvuči kao nešto što nastaje u laboratoriju jer nas asocira na skupe krema s reklama, kolagen je zapravo posve prirodan sastojak.

Možete ga naći u obliku praha u dućanima zdrave prehrane, a osim što je izrazito učinkovit jako je ukusan pa će upotpuniti okus svakog smoothieja, kave, čaja i napitaka od kakaa. Možete ga i potopiti u malo čaja pa tom maskom namazati lice. No, ako želite prirodan mladenački izgled čak ne morate niti otići do dućana. Možete sami napraviti svoj eliksir mladosti od samo dva sastojka. Potrebno vam je 50 ml koncentriranog soka od aloje i 200 ml alkalne vode. Pomiješajte ove sastojke i popijte te pazite na doze jer je to preporučena doza aloje vere na dan.

Alkanu vodu napravite tako da staklenu bocu napunite vodom, nasjeckanim limunom i žličicom himalajske soli te ostavite da odstoji 12 sati na sobnoj temperaturi. Druga namirnica koja vam treba za ovaj božanstveni napitak je aloe vera, također još jedna česta namirnica u kremama za lice jer kao i kolagen vlaži kožu i sprječava nastajanje bora.