ELFIN FOREST: UKLETOM ŠUMOM VREBAJU DUHOVI, SOTONISTI I VJEŠTICE!

Šumovito područje Elfin Foresta u okrugu San Dijego u Kaliforniji, svojom ljepotom mnogim ljubiteljima prirode oduzima dah. Elfin Forest je zaštićeni prirodni rezervat koji svojim nepreglednim šumama i drugim prirodnim ljepotama krasi podnožje planinskog masiva Santa Rosa. Uprkos tome, prema brojnim svjedočenjima, iza očaravajuće i privlačne prirode, krije se jedno od najukletijih mjesta u Americi.

 MRAČNA ISTORIJA ČAROBNE ŠUME

Postoje glasine da je ovo područje nekada bilo naseljeno Romima i njihovim porodicama,  sve do 20. vijeka kada su se u Elfin Forest (engl. čarobna šuma), doselili ljudi iz obližnjih zajednica i pobili sve one koji su im stali na put. Za uzvrat, Romi su prokleli Elfin Forest i svakoga ko se usudi kročiti na obližnju zemlju. Upravo je ta kletva doprinjela stvaranju mnogih urbanih legendi i brojnim svjedočenjima o jezivim paranormalnim aktivnostima u zadnjih nekoliko decenija.

Pored toga, prije nekoliko hiljada godina, na ovom području su živjeli pripadnici najstarijeg američkog naroda, Diegueno Indijanci, koji su upravo u Elfin Forestu sahranjivali svoje mrtve. Ovome svjedoče i mnogi crteži u stijenama i koji se mogu naći širom rezervata, ali i priče uznemirenih turista koji se kunu da su vidjeli prikaze Digueno Indijanaca kako obješeni vise sa stabala. Prema pričama mještana,kročite li dublje u šumu, vjerovatno ćete naići na kamene krugove koji su ostali iza pripadnika Diegueno plemena, a ukoliko u njih stanete doživjet ćete rupe u pamćenju te neobjašnjiv gubitak vremena.

Nekada se na ovom mjestu nalazila i psihijatrijska bolnica koju je prije nekoliko godina zahvatio požar, te je spaljena do temelja. Mnogi pacijenti i članovi bolničkog osoblja su ostali zarobljeni i spaljeni su do smrti, dok su ostali umrli od zadobivenih opekotina. Ukoliko se po noći nađete Elfin Forestu, velike su šanse da ćete čuti jeziv smijeh, vrištanje i duhove umrlih pacijenata kao lutaju šumom.

SMRTONOSNA VJEŠTICA U BIJELOM

Jedna od najčešće spominjanih legendi je priča o misterioznoj bijeloj vještici koja se i po danu i noći pojavljuje na vijugavim šumskim stazama i tjera strah u kosti i najhrabrijim posjetiocima. Vjeruje se da vještica opsjeda šumu još od krvavog progona Roma, a prolaznike napada jašući sablasnog crnog konja. Njene najčešće žrtve su planinari koji se zaklinju da ih je bijela vještica dotakla po leđima, da je lebdjela u vazduhu, te prolazila kroz objekte.

vjestica-u-bijelom

Upravo ova svjedočenja naveli su mnoge da povjeruju da, kada neko uđe u Elfin Forest, vještica ga napada i dodirom obilježava tu osobu, ne ostavljajući fizičke tragove, već one duhovne. Jednom obilježena, osoba se nikada više ne smije vratiti u šumu, inače će istog trenutka umrijeti. Oni koji tvrde da su je vidjeli kažu da nikada nisu čuli galop njenog pastuha, te da umjesto toga, vještica i njen konj zajedno lebde u sjenama pored šumskih staza.

Također, tu su i priče o brojnim smrtima vozača koji su poginuli pokušavajući pobjeći od vještice koja ih je pratila pored puta, izazivajući potpuno ludilo i paralizu, uslijed čega bi vozači svoja auta zabijali u stabla, stijene ili bi sletjeli sa litice u smrt.

Sva ova dešavanja su navela lokalne vlasti da izdaju upozorenja u kojima se posjetioci obavještavaju da u Elfin Forest ulaze isključivo na svoju odgovornost.

SOTONISTIČKI SPOMENICI „KRASE“ POPULARNO IZLETIŠTE

Udaljene šumovite lokacije, uvijek su bile privlačne ljubiteljima okultnog i sotonizma, tako da je ovo područje savršeno za okupljane pripadnika različitih misterioznih kultova poput Illuminata i Masona. Elfin Forest je pun razrušenih i napuštenih objekata koji sotonistima služe za održavanje crnih misa i rituala. Ono što ide u prilog ovoj teoriji je i činjenica da se na samom ulazu u šume Elfin Foresta nalazi veliki sotonistički obelisk, koji se može vidjeti i u mnogim masonskim hramovima.

sotonisticki-obelisk

Širom rezervata moguće je naići na ostatke kostiju mrtvih životinja, pa čak i ljudi, te na čudne figure od granja, a mnogi se po noći ne usuđuju kročiti u šumu jer se često u daljini može vidjeti slab plamen vatre, popraćen zlokobnim sotonističkim pjesmama i neobjašnjivim vriskovima. Okultizam i sotonistički rituali nisu ništa novo u „čarobnoj šumi“, a svoj procvat su doživjeli 70-ih godina prošlog vijeka, kada su Elfin Forest posjećivali skoro isključivo poštovaoci lika Đavola, a od tada je vlastima prijavljeno preko pedeset osoba koji su nestali u Elfin Forestu i čija tijela nikada nisu pronađena. Zanimljivo je kako se lokalna policija nikada nije previše zanimala za ove slučajeve.

Ako biste prije par godina skupili dovoljno hrabrosti i zašli malo dublje u šumu, došli biste do mjesta zvano Questhaven, napušteno privatno imanje sa oronulom crkvom, koju su nekada lokalni političari i moćnici koristili za svoja misteriozna okupljanja. Iz još nepoznatih razloga, Questhaven je danas zatvoren za javnost, i pod strogim policijskim nadzorom.

(aura.ba/arhiva magazina Aura)