Egipatski horoskop: Ko je vaš anđeo čuvar

Egipatski horoskop podijeljen je na dvanaest znakova, a svakim znakom gospodari jedno egipatsko božanstvo. Na osnovu datuma rođenja lako ćete otkriti koje vas božanstvo štiti i što vam savjetuje za bolji ljubavni život.

 1. Ako ste rođeni između 1. januara i 2. februara, štiti vas bog proroka AMON.

AMON

U ljubavnom životu štiti vas Amon – bog proroka – koji svojim štićenicima daje talent da se istinski zaljube na prvi pogled i to u pravu osobu. Kada se to dogodi, a obično je u pitanju neko javno mjesto, osobu svog života osvojit ćete tako da jednostavno sjednete kraj nje i zračite srećom. Ona tada jednostavno nije u stanju odoljeti tolikoj pozitivnoj i privlačnoj energiji.

Uporni ste, ali i nenametljive osobe, a svoju volju provodite tiho i polako. Na prvi pogled izgledate hladno, ali u suštini gajite duboke osjećaje do kojih treba prodrijeti. Ponekad čak izgledate nezainteresirano, što je samo maska za snažnu emotivnost, jer vi ste privrženi i odani i u ljubavi idete na sve ili ništa. Naravno, zauzvrat tražite mnogo.

Vaša boja je zlatna, a oružje kojim zavodite – pamet.

 1. Ako ste rođeni između 3. februara i 4 . marta, štiti vas bog svete rijeke Nil SEBEK.

SEBEK

Jako cijenite ljepotu i umjetnost. Ponekad vas vanjska ljepota i sjaj mogu sasvim zaslijepiti. Ipak, spadate među najnaprednije osobe kada je riječ o emocijama i seksualnosti. Originalni ste i neponovljivi. U emotivnim vezama imate potrebu za intelektualnom razmjenom i prijateljstvom. Osim toga ste i radoznali i ne volite se vezati za samo jednu osobu. Skloni ste eksperimentiranju, prije svega na seksualnom planu.

U svojoj potrazi za srodnom dušom spremni ste sve probati. Radoznali ste i spremni uvijek proširiti svoje vidike. Brzog ste uma, dobrog zapažanja i imate širok krug prijatelja. Vrlo ste iskreni u emotivnim odnosima i ne podnosite laži i mutne situacije.

Sebek je bog – krokodil, čuva svetu rijeku Nil i blago drevnog Egipta. Za vas je sačuvao umjetnost da s voljenom osobom ostvarite harmoniju i sklad. Jer kad naiđete na pravu osobu, onda se želite vezati za čitav život. Tada ne postoji privrženija osoba od vas.

Vaša boja je plava, a oružje kojim zavodite – vaša originalnost.

 

 1. Ako ste rođeni između 5. marta i 9. aprila, štiti vas bog plodnosti i bujne vegetacije OZIRIS.

OZIRIS

Vrlo ste romantični i senzualni. Iznimno ste skloni idealizaciji ljubavnog partnera i ljubavnog života uopće, pa se može dogoditi da budete i razočarani. Sigurno vam ne ginu rijeke suza zbog prevelikih emocija, a prvo što morate naučiti je razdvojiti stvarnost od lijepih želja i maštanja.

Puni ste razumijevanja za druge i možete biti izrazito produhovljeni. Neophodni su vam ljubav i nježnost, jer se bez njih osjećate izgubljenima. Često imate izraženu intuiciju i jako volite prirodu, poeziju i životinje. U prirodi se osjećate na svom terenu kao i kod kuće. Ne volite zatvorene prostore i atmosferu zagušljivih gradova.

Potrebno vam je mnogo vremena da se zaista zaljubite. Ali kada se ljubav rodi, vrijeme radi za vas. Vaša ljubav je čvrsta i pouzdana, jer ste iznimno osjećajni, odani i strastveni, te idealan partner svakoj osobi koju zaista volite.

Štiti vas Oziris – bog plodnosti – i savjetuje da za sreću u ljubavi oblačite odjeću boje indiga.

U zavođenju koristite svoje najjače oružje – senzualne oči.

 1. Ako ste rođeni između 10. aprila i 2. maja, štiti vas bog istine PTAH.

PTAH

U ljubavi ste impulzivni i puni zahtjeva. Iskreni ste, otvoreni, lojalni, pa čak i naivni. Kako je Ptah bog istine, ne pristajete na odnose koji nisu sasvim iskreni. Obično nemate mnogo strpljenja i zbog svojih zahtjeva i impulzivnog reagiranja lako raskidate veze. Ponekad znate biti prgavi i neugodno iskreni, jer mislite da je najbolje sasuti istinu u oči bez obzira na posljedice.

Ljudi pod zaštitom boga Ptah znaju promijeniti mnogo partnera u svojoj potrazi za pravom osobom. Uostalom, vrlo često se i zaljubljujete. Znate se zaletjeti i rijetko razmišljate o posljedicama svojih postupaka . Vaša strast je direktna i sve želite sad i odmah.

U izboru ljubavnog partnera ipak znate donijeti i neke sasvim praktične odluke. Obično birate osobu koja čvrsto stoji na zemlji i na koju se možete sasvim osloniti. Želite da bude stalno u vašoj blizini i da cijeni ono što i vi – prije svega iskrenost i pouzdanost.

Vaše najjače oružje je osmijeh, a boja crvena.

ASTROLOGIJA

Egipatski horoskop (2)

KO JE VAŠ ANĐEO ČUVAR?

U ovom nastavku pročitajte koje božanstvo odgovara rođenima  3. 5. – 16. 6; 17. 6. – 21. 7; 22. 7. – 18. 8. i 19.  8. – 21. 9. Egipatski horoskop podijeljen je na dvanaest znakova, a svakim znakom gospodari jedno egipatsko božanstvo. Na osnovi datuma rođenja lako ćete otkriti koje vas božanstvo štiti i što vam savjetuje za bolji ljubavni život

 1. Ako ste rođeni između 3. maja i 16. juna, štiti vas bog života HORUS.

 

HORUS

U ljubavnom pogledu ponekad ste slični leptirima. Nestalni ste i ne volite čvrste veze, a privlače vas avanture i nova poznanstva. Skloni ste žrtvovati i svoju sigurnost u ime nečeg novog, čak i kada time pravite neku glupost. Rado se upuštate u avanture na putovanjima ili s nepoznatim osobama. Napravit ćete sve da zadovoljite svoju radoznalost.

Posjedujete strastvenu prirodu i oči koje su uvijek žive, pokretljive i obično svijetle. Život i ljubav za vas su stalno traganje i nalaženje partnera, i u jednom trenutku svaki od njih je onaj pravi.

Snažna i stabilna osoba bit će vaša prava ljubav, neko ko može ukrotiti vaš nemirni duh, a ipak vam pružiti uzbuđenja koja volite. U svakom slučaju vas ne smije nitko ograničavati. Posesivne osobe vas guše i ne razumijete se. Nasreću, obično odmah osjetite takve osobe i klonite ih se.

U ljubavnom zavođenju koristite sve svoje sposobnosti, a najviše svoj bogat duh.

Ako ste rođeni između 17. juna i 21. jula, štiti vas boginja ljubavi, prelijepa NEFTIS.

 

NEFTIS

Predivna Neftis vlada tim, možda najromantičnijim znakom. Njena djeca su nevjerojatno odana svojim ljubavnicima, postajući s onima koje vole jedno tijelo i jedna duša. Senzualni ste, strastveni i vrlo emotivni.

U potrazi za pravom osobom ponekad se dogodi da izgubite kompas i počnete lutati od jedne do druge osobe. Vama su ljubav i nježnost potrebniji nego bilo kojem drugom znaku, ali zauzvrat isto tako dajete mnogo. Ponekad ste pretjerano skloni sanjarenju, ali ako vam se pruži prilika, svoje snove znate prenijeti i u javu. Vrlo ste kreativni i potrebno vam je više načina da bi se izrazili, najčešće nekim oblikom umjetnosti.

Zbog preosjetljivosti i ranjivosti morate biti jako pažljivi pri izboru partnera. Morate pronaći nekog ko je podjednako pažljiv i odan kao i vi, jer u suprotnom možete biti iskorišteni.

U zavođenju se oslonite na svoj izgled i istaknite ga uz pomoć bijele odjeće i svih pastelnih boja.

 1. Ako ste rođeni između 22. jula i 18. avgusta, štiti vas bog munje i oluje SET.

 

SET

Imate vrlo živ temperament, a vaši osjećaji su uzvišeni i dostojanstveni. Set je bog munje i oluje te vašim osjećanjima daje notu žestoke strastvenosti. Ne predajete se lako i od partnera očekujete maksimalno angažiranje.

Stalno sanjate o strasti i romantičnim doživljajima. Vaši kriteriji su ponekad toliko visoki da radije sjedite i maštate, nego da se prepustite nekom ko će vas samo polovično zadovoljiti.

Potrebna vam je osoba uravnoteženog karaktera i temperamenta, koja će znati izaći na kraj s vašim žestokim osjećajima. Ipak, niste posesivni. Volite se ponositi partnerom, ali i to da vas on obasipa pažnjom i poklonima. Kada zaista volite, onda se potpuno posvećujete partneru i angažirano radite na vezi. Nesigurnije osobe lako možete uplašiti svojim sigurnim i nadasve aktivnim stavom prema svijetu i vezi.

Osvajate svojom dostojanstvenom pojavom i aristokratskim držanjem. Vaše boje su boje sunčeve svjetlosti: narančasta i zlatna.

 1. Ako ste rođeni između 19. avgusta i 21. septembra, štiti vas bog zaštitnik ANUBIS.

ANUBIS

Vrlo ste odgovorni, inteligentni i pošteni. Emotivni ste i romantični, ali vam ponekad nedostaje inicijative. Morate uložiti malo više energije i entuzijazma kada tražite partnera. U stanju ste dugo, dugo nekoga voljeti bez ikakvog pokušaja da mu se približite i započnete neku vezu. Ljubazni ste i diskretni i nije vam uvijek lako nametnuti se bez obzira na vaše neosporne vrijednosti.

Skloni ste previše očekivati, no u jednom trenutku se morate spustiti na zemlju i odlučiti za jednu osobu koja ipak ima i poneku manu. Tražite osobu koja će moći otkriti vaše kvalitete. Želite postepeno ljubavno zavođenje i u vezi očekujete, prije svega, sigurnost. Prava osoba za vas je ona koja ima i neku tajnu u sebi i koja će vam dozvoliti da je stalno iznova otkrivate i svakodnevno se sve više zaljubljujete. Vaše veze su uvijek s vremenom sve jače.

Vaše je najače oružje – inteligencija i duh.

Egipatski horoskop (3)

KO JE VAŠ ANĐEO ČUVAR?

U posljednjem nastavku saznajte koja su božanstva za rođene 22. 9. – 15.10; 16.10. – 9. 11; 10. 11. – 3. 12. i 4.12. – 31.12. Egipatski horoskop podijeljen je na dvanaest znakova, a svakim znakom gospodari jedno egipatsko božanstvo. Na osnovi datuma rođenja lako ćete otkriti koje vas božanstvo štiti i što vam savjetuje za bolji ljubavni život

 1. Ako ste rođeni između 22. septembra i 15. oktobra, štiti vas bog Sunca RA.

 

RA

Vaše emocije su delikatne, odmjerene, pune pažnje i ljubaznosti. Rijetko kad vam se događa da uletite u neku vezu glavom bez obzira, a avanture su same po sebi isključene.

Volite romantičnu atmosferu i maštovite ljubavne igre da bi se osjećali sasvim ispunjenima. Sigurno je da nećete imati problema naći osobu svog života, jer ste vi sami osoba koja je idealna za život udvoje. Vrlo ste osjetljivi na komplimente, rado ih primate i dugo ih pamtite. Romantična atmosfera na početku veze vam je neophodna, jer ne možete zamisliti osvajanje u nekoj neprikladnoj atmosferi. Možete se predati, iako nikada ne gubite prisebnost. Uvijek ste okruženi osobama suprotnog spola, pa si možete dozvoliti i da budete izbirljivi. Ipak, tu za vas i leži glavna opasnost. Ponekad niste sigurni da ste napravili pravi izbor i skloni ste pretjeranom kolebanju.

Ne osvrćite se previše u prošlost, jer je zahvaljujući nepresušnom šarmu vaša budućnost svijetla.

Vaša boja je zelena.

 1. Ako ste rođeni između 16. oktobra i 9. novembra, štiti vas boginja čuda IZIDA.

IZIDA

Boginja Izida je boginja čuda, a osobe koje su rođene pod njenom zaštitom kao da imaju magičnu moć. Vaš osmijeh je u stanju opčiniti svakog, a posebno onoga koga ste odlučili osvojiti. U ljubavi dajete sve od sebe i nimalo se ne ustežete preuzeti inicijativu u svoje ruke. Želite usrećiti svog partnera i ponekad se dogodi da nemate mjere u tome.

Vrlo ste strastveni i prije svega otvoreni, a takvo ponašanje očekujete i od partnera.

Za vas nema zabranjenog voća i vašim osjećajima se teško oduprijeti. Upornost je jedna od vaših najupečatljivijih osobina. Kada se za nekog odlučite, on je gotovo sigurno vaš. Vodite igru i birate, iako dozvoljavate da budete i izabrani.

Naći pravu osobu za vas je jako lako. Vi svoju ljubav ugledate i kada je kilometrima daleko, a vaš šarm će učiniti ostalo. Vaša boja je tamnocrvena.

 1. Ako ste rođeni između 10. novembra i 3. decembra, štiti vas bog svjetlosti, mudrosti i magije THOT.

THOT

Ponekad imate teškoća u iskazivanju svojih osjećaja, naročito ljubavnih. S jedne strane imate potrebu za nekim tko je uvijek tu kada se osjećate tužnima ili neraspoloženima, a s druge strane imate stalnu potrebu za bijegom – volite avanture i nova poznanstva. Najviše bi vam odgovarala osoba koja je uvijek na jednom mjestu i kojoj uvijek možete doći kada osjetite potrebu za spokojem i ljubavlju. Vaši ljubavni potencijali najviše ovise o vašem raspoloženju. Možete biti lijeni, ali i velikodušni.

Zbog svoje ćudljivosti i česte promjene raspoloženja, često predstavljate tajnu za druge ljude. Za vas je ljubav sinonim života i zbog toga vam je svaka veza veličanstvena. Rado preuzimate inicijativu i lako se prepuštate iznenadnim, uzbudljivim ljubavnim doživljajima, a na otvoreno pokazivanje osjećaja uzvraćate istom mjerom. Najviše vam odgovaraju duge veze u kojima postajete, prije svega, prijatelj s partnerom.

Vaša boja je ljubičasta, a oružje – duhovitost.

 1. Ako ste rođeni između 4. i 31. decembra, štiti vas boginja glazbe i umjetnosti HATOR.

HATOR

Vi ste zaljubljeni u ljubav. Kada se u nekog zaljubite, teško prekidate vezu. Potreban vam je partner koji će vas razumjeti, ali i koji će znati potaknuti sve one osjećaje koji se kovitlaju u vašim dubinama. Hator je boginja umjetnosti i glazbe, stoga su vaši osjećaji rafinirani i nježni. Želite ljubav, ali se istovremeno i bojite. Zbog toga ponekad izgledate kao hladna i neosvojiva osoba. U ljubavi obožavate duge pripreme, a strpljenje nagrađujete strašću. Imate velik seksualni potencijal, što se iz vašeg ponašanja ne može lako zaključiti. Konzervativni stavovi i sramežljivost koju pokazujete zaista ne može navesti na zaključak o vašoj stvarnoj zainteresiranosti.

Vaša boja je tamnozelena.

(aura.ba)

error: Content is protected !!