Efekat ove navike mogao bi vas oduševiti: ČIM USTANETE POPIJTE POLA LITRA VODE

Neki od nas piju minimalnu količinu vode. Na pitanje zašto to rade, imaju jednostavan odgovor – Zato što nisam žedan.

Ipak, izgubljena voda u toku dana mora da se nadoknadi. Preko izbacivanja kroz urin, znojenje i druge procese koji se dešavaju u organizmu, deficit vode mora biti ispunjen.

Kako da se natjerate da pijete vodu? Japanci imaju jutarnji ritual koji se pokazao i više nego koristan. Odmah pošto se probude oni piju pola litra vode na prazan stomak. Zbog ove navike oni imaju besprijekornu, porcelansku kožu i vitku, zategnutu figuru.

Tijelo se oslobađa toksina, poboljšava se izgled tena, popravljaju se koža i metabolizam. Kosa postaje sjajnija i bujnija, kilogrami se „istope“, a istovremeno se pojačava imunitet.

Šta se tačno dešava sa tijelom kada počnete da pijete pola litra vode odmah nakon buđenja na prazan želudac?

Osjećaćete se energičnije, svježije, zdravije. Ubrzaće vam se metabolizam. Koža će vam postati ljepša, i po izgledu i na dodir, Kosa će vam se manje mastitis. Počećete polako ali sigurno da gubite višak kilograma. Veoma rijetko ćete biti bolesni. Minimalna količina vode koju zijelo samo traži da unesete je najmanje 2 litra dnevno.

Kako da počnete lakše da praktikujete ovu naviku?

Neposredno po buđenju počnite da pijete pola litra vode sobne temperature. Prema naučnim istraživanjima, mlaka voda je korisnija i zdravija, za razliku od preagresivne hladne vode.

Obavezno doručkujte, ali tek 30-45 minuta poslije ispijanja jutarnje doze vode.

Ukoliko niste spremni za toliku količinu vode ujutru, počnite sa manjom količinom i postepeno je povećavajte.