Džoni se igra s Barbikama, Anđelina skuplja noževe, Klaudija luda za paucima…

Kao dijete su me fascinirali pauci i njihova mreža koja je sijala na jutarnjoj rosi. Uopšte ih se ne plašim i mislim da u svojoj kolekciji imam preko tristo različitih vrsta pauka iz svih krajeva svijeta – izjavila je lijepa Klaudija Šifer

Bogati i slavni često imaju čudne načine na koji vole trošiti svoj novac. I dok obični smrtnici skupljaju stare novčanice, poštanske markice, ili kovanice, ove holivudske zvijezde svoj teško zarađeni novac vole trošiti na neke zaista neobične i bizarne stvari koje o kojima s ponosom pričaju u javnosti.

 

 Tomova opsjednutost pisaćim mašinama

Jedan od najvećih holivudskih glumaca počeo je skupljati pisaće mašine sedamdesetih godina prošlog vijeka, kada je kupio  prvu marke Hermes 2000. Poznati glumac u svojoj kolekciji danas ima oko 300 pisaćih mašina, među kojima se ističe njemački Olimpijin model „SM8“ iz 1960-ih, „Vintage LC Smith Corona“ iz 1946. godine kao i Robin`s Egg Blue Royal Quet De Luxe iz 1955. godine.

Koliko glumac voli pisaće mašine, govori i podatak da je urednik jednog magazina čak morao glumca podmititi kako bi dobio intervju, i to tako što mu je poslao rijetku pisaću mašinu tipa „Smith Corona“ iz 1934. godine.

 

Džonijeve Barbike

Kada je riječ o ovom popularnom i ekscentričnom glumcu ništa nas ne smije iznenaditi. Naime, Džoni Dep skuplja sve što ima veze sa piscem Džekom Keruakom, crno-bijele fotografije, ako i skelete raznih buba i životinja.

Najvrijednija stvar koju Džoni ima u svojoj kolekciji je stari kišni mantil koji je pripadao Keruaku i koji je Džoni platio 15.000 dolara. Osim toga, Džoni je u jednom intervuu otkrio da obožava skupljati i lutke, i to ne bilo kakve. Naime, Džoni ima zavadinu kolekciju Barbie lutaka među kojima su i one u ograničenim izdanjima.

  • Da, ja volim da se igram s Barbikama. To je zanimljiva stvar koju možete raditi sa djecom. Jednom sam davao razne uloge lutkama i mijenjao glas, ali se to mojoj djeci nije svidjelo. Molili su me da prestanem i da pričam noramalnim glasom – izjavio je jednom prilikom glumac.

 

 Opasna Anđelina Đoli

S obzirom da je glumica nekada nosila krv svog supruga Bilija Boba Tortona oko vrata , ne čudi ni njena kolekcija starih noževa.

Ljubav Anđeline prema hladnom oružju i pomalo neobičnim stvarima je poznata stvar. Glumica već nekoliko godina obilazi svijet i na tim putovanjima usput traga za rijetkim bodežima i noževima koje ljubomorno čuva u svojoj kući.

Radi se o noževima iz svih kultura svijeta koji su zaključani u posebnom kovčegu. Koliko dobro barata noževima pokazala je i prije više od petnaest godina kada je na gostovanju kod Konaka O`Brajana oduševila publiku pokazujući im kako se pravilo rukuje „skakavcem“.

 

 Porculanski horor

U svijetu normalnih ljudi, strastveni kolekcionar će posvetiti jednu policu pa čak i čitavu sobu kako bi ono što sakuplja bilo udobno smješteno. Glumica Demi Mur očito ne spada u tu skupinu jer je za svoju kolekciju od preko dvije hiljade porculanskih lutki sagradila čitavu kuću.

Njen bivši muž Ašton Kučer je 2009. godine u gostovanju kod Konana O`Brajana izjavio kako su ga te lutke užasavale: „Mislim da te lutke imaju dušu. I što je najgore, uvijek zure u vas gdje god da pogledate. Nekoliko njih se nalazi i u našoj spavaćoj sobi pa možete zamisliti kako se osjećam.“ Demi u kolekciji ima i lutke u prirodnoj veličini, a ova bizarna zbirka se procjenjuje na preko milion dolara.

Par je raskinuo 2011. godine a na Kučerovu žalost, i njegova nova djevojka Mila Kunis je također stravstveni kolekcionar Star Trek figurica.

 

 Ljepotica i mrtve bube

Pitate se šta supermodel Klaudija Šifer voli da skuplja? Jesu li to cipele? Ili možda brendirane torbice? Ni blizu. I dok se većini žena diže kosa na glavi na samu spomen buba, ova legendarna ljepotica svoj dom je „ukrasila“ stotinama mrtvih kukaca koje drži izloženim u staklenim okvirima.

U njenoj jezivoj kolekciji se nalazi sve od rijetkih i velikih buba iz svih krajeva svijeta do egzotičnih leptira, a kako kaže, posebno je privlače pauci.

– Kao dijete su me fascinirali pauci i njihova mreža koja je sijala na jutarnjoj rosi. Uopšte ih se ne plašim i mislim da u svojoj kolekciji imam preko tristo različitih vrsta pauka iz svih krajeva svijeta – rekla je Klaudija.

Zidovi njenog doma su prekriveni slikama insekata, a kolika je njena ljubav prema ovim stvorenjima govori i činjenica da je njena modna kolekcija iz 2011. godine bila u znaku pauka koji su njena omiljena inspiracija.