DŽINOVIĆ NIJE IMAO KROV NAD GLAVOM U BEOGRADU, A SARAJEVO JE OPTUŽIVAO DA GA NE POŠTUJE KAO VELIKOG UMJETNIKA…

Možda se preseli u Sarajevo. Možda im Dino Konaković, kao premijer SA kantona, na prijedlog uvaženog bivšeg ministra Emira Hadžihafizbegovića, dodijeli kakav stančić….

Neosporno vrstan muzičar i poznat kao veliki ters Haris Džinović godinama se hvalio kako ima vilu u Beogradu, kako je gore dobio sve. Optuživao je sarajevske vlasti i gradonačelnike da ga ne cijene kao umjetnika.

„U svijetu svim svojim umjetnicima veliki gradovi poklanjaju ključeve luksuznih vila i stanova. Čak to rade i u Zagrebu i Beogradu. Mene moje rodno Sarajevo zaobilazi. A u Beogradu su mi dali vilu, dvorac – govorio je Džinović u nekoliko navrata minulih godina.

Tek se ovih dana saznalo da je on u Beogradu živio kao podstanar u naselju Banovo brdo. Kuću mu je iznajmljivao Goran Bošković, srbijanski biznismen koji je zadnjih godina upao u dugove.

Bošković je ovu vili zacijenio dva miliona maraka i prvo je ponudio Džinoviću. Međutim, Haris nema taj novac.

 Vlasnik luksuzne kuće u elitnom dijelu beogradskog naselja Banovo brdo u kojoj pjevač Haris Džinović živi sa suprugom Melinom i djecom Đinom i Kanom, odlučio je prodati je za dva miliona eura.

Goran Bošković godinama je iznajmljivao kuću Harisu Džinoviću, ali je zbog dugova primoran prodati je.

Vila je opremljena luksuznim namještajem, posjeduje prostorije za vježbanje, više soba, kupatila, gostinsku sobu, a stanovnici tog naselja osigurani su 24 sata jer ih čuva osiguranje.

Ono što je Džinovićima bilo odlično jeste to što je Banovo brdo grad za sebe, a opet brzo mogu biti u centru. Harisu su blizu bili i teniski tereni u Košutnjaku i gotovo skakodnevno ih je posjećivao, jer je poznato da voli igrati tenis. S druge strane, Melina se dugo mogla opuštati u dvorištu, a da ne brine da će joj bilo ko remetiti mir. Djeca su obožavala ovaj kraj i zaista će im teško pasti selidba. Možda se presele u Sarajevo. Možda im Dino Konaković, kao premijer SA kantona, na prijedlog uvaženog bivšeg ministra Emira Hadžihafizbegovića, dodijeli kakav stančić….

(aura.ba)