Dvosedmični horoskop: Vodolije željne zabave, Djevice s pjesmom obavljaju radne obaveze

Ovnovima neće mu polaziti za rukom da jasno izražava svoje misli i planove. On je verbalno brz, ali mu je gotovo uvijek problem da se stavi u vašu situaciju i da sagleda zbivanja iz vašeg ugla. On je zbog stalne spremnosti na rad velika motivacija svojim saradnicima.

OVAN (21.3. – 20.4.)

POSAO: Možda će vas samo nakratko pratiti peh, no ubrzo će se sve pokrenuti, tako da ćete moći reći da imate pune ruke posla. Dosta ćete se angažirati u društvenim djelovanjima, humanitarnim akcijama, ali i svim organizacijskim područjima. Što je još zanimljivije, počet ćete se glasno boriti za svoja prava.

LJUBAV: Imat ćete utisak da se ništa ne događa u vašem emotivnom i ljubavnom životu. Već s prvim danima decembra voljena osoba će vam ispuniti jednu veliku želju i podsjetiti vas na najsretnije trenutke u vašoj vezi.

ZDRAVLJE: U ovom periodu ćete biti prilično dobro.

 

BIK (21.4. – 21.5.)

POSAO: Uspješno ćete završiti neke projekte, ali ćete neuspješno funkcionisati u svojim daljnjim potezima. Malo ko bi vam htio biti u koži, situacija se zaoštrila puno više nego što je bilo za pretpostaviti. Vaši nadređeni neće imati nimalo tolerancije, tako da imate velike izglede dobiti otkaz. Ne padajte u depresiju zbog toga, svako zlo za neko dobro.

LJUBAV: Vaša pažnja će biti usmjerena na porodične događaje. U odnosu sa djecom ste popustljivi ili previše strogi, nedostaje vam prava mjera. Oslobodite se zabrinutosti i strahova pa ćete lakše donositi odluke vezane za porodicu.

ZDRAVLJE: Borit ćete se zadnjim snagama, ali virusi će ovoga puta biti jači. Preostaju vam samo gomile vitamina.

 

BLIZANCI (22.5. – 21.6.)

POSAO: Imat ćete velikih poslovnih uspjeha i još većih daljnjih planova. Osim toga, shvatit ćete da vam je potrebna daljnja edukacija u području koje vas zanima. Samo se vi lijepo primite učenja i proširite svoja znanja, sigurno ćete to znati upotrijebiti kada za to dođe vrijeme.

LJUBAV: Na ljubavnom planu će se također događati spontane situacije u kojima ćete uživati. Ako ste slobodni, eto vam krasne prilike da zainteresirate osobu s kojom imate puno sličnosti u načinu razmišljanja. Kada vas prođe prvobitno oduševljenje tolikim podudarnostima, preplavit će vas osjećaj strasti. Prepustite se, jer vas takav naboj nikada ne drži dugo.

ZDRAVLJE: Zdravstveno ćete biti jači nego ikad.

 

RAK (22.6. – 22.7.)

POSAO: Izlažete se nepotrebnim rizicima, a ni sami ne znate zašto. Možda ste htjeli pokazati da ste u svim situacijama “cool”. Ako je u to neko i povjerovao, vi znate da to nije ni približno tako i da ste zapravo u velikim strahovanjima od onoga što se dalje očekuje od vas. Ako se bavite porezima i nasljedstvima, sada ćete biti preko glave u poslu.

LJUBAV: Bili ste u zanimljivoj ljubavnoj situaciji, ali od početka ste trebali znati da tu nema sigurnosti. Niste valjda mislili da ćete na tako nestalnu osobu djelovati svojim romantičnim iskazima? Pa to ga je zapravo i otjeralo do vas. Zapravo, nije važno šta je bilo, duboko u srcu znate da to nije osoba za vas, zaista nemate za kim žaliti.

ZDRAVLJE: Iako ne miriše na dobro, imate jako dobru sposobnost regeneracije.

 

LAV (23.7. – 22.8.)

POSAO: Za vas nema strašnijeg osjećaja od onoga kada znate da nešto morate, a uz to vam se jasno i glasno naređuju određeni zadaci. Pitanje je koliko je to stvarno naredba, a koliko vaš doživljaj toga, no činjenica je da ne možete opušteno raditi. Ni ne pokušavajte početkom progurati neke svoje ideje, trenutno nikoga ne zanimaju.

LJUBAV: Kad vam već ništa ne ide kako bi trebalo, bar će se partner ponašati kao vjerni obožavatelj. Iako će skakutati oko vas i nastojati vam u svemu udovoljiti, nemojte to iskorištavati jer nije dobro ispipavati krajnje granice.

ZDRAVLJE: Čak ako vam i ne bude ništa konkretno, naći ćete bezbroj stvari na koje ćete se žaliti.

 

DJEVICA (23.8. – 22.9.)

POSAO: U ovom periodu ćete biti u radnom raspoloženju i to će vas jedino vaditi iz loših raspoloženja. Odlučili ste biti predani svom poslu, iskazati sve svoje sposobnosti i izboriti se za bolji status. Potrošit ćete puno živaca da stvari pokrenete u smjeru koji vam odgovara, a zbog povećanih ambicija, sa saradnicima očekujte okršaje.

LJUBAV: U ljubavi neće biti nekih posebnih događaja ni u dobrom, ni u lošem smislu. Zapravo vam trenutno nije do ljubavi, ali ako ništa drugo priuštite sebi poneki strastveni trenutak. Preuzmite stvari u svoje ruke i pokažite što želite, a što ne želite.

ZDRAVLJE: Stalna napetost može vam stvoriti manje zdravstvene probleme.

 

VAGA (23.9. – 22.10.)

POSAO: Pred vama je dobar poslovni period, iako ćete s oprezom ulaziti u nove pothvate, s obzirom na prethodna iskustva. Kada konačno postanete svjesni da ste sada u pozitivnom ciklusu, ništa vas neće moći skrenuti s puta koji ste sebi zacrtali. Puno situacija se otvara kroz slučajnosti, iako zapravo ništa nije slučajno.

LJUBAV: Uživate u posebno skladnom ljubavnom periodu, iako ste svjesni da između vas i voljene osobe postoje mnoge prepreke i razlike. Sada ste spremni na prevelike ustupke partneru jer se ne želite suočiti sa stvarima koje mogu narušiti vaš ljubavni zanos. Imate osjećaj da voljena osoba pogađa vaše najiskrenije želje.

ZDRAVLJE: Viroza, gripa, prehlade, malaksalost.
ŠKORPIJA (23.10. – 21.11.)

POSAO: U ovom periodu bez posebnog povoda će vas obuzimati nezadovoljstvo i nemir. Pronalazit ćete razlog za loše raspoloženje u svakodnevnim poslovnim problemima, u porodičnim napetostima ili u prijateljskim odnosima. Dozvolite sami se malo “mračnije” raspoloženje bez potrebe da za to krivite osobe u svojoj okolini.

LJUBAV: Partner će vam tolerirati nezainteresovanost ako otvoreno kažete da vam je potreban mir. Donekle, dobro ćete se osjećati. Pazite samo da zbog vlastitih stavova i ponašanja vaš odnos s partnerom ne postane previše služben.

ZDRAVLJE: Iscrpljenost će vas najviše mučiti, a to zna navući svakakve popratne probleme.

 

STRIJELAC (22.11. – 21.12.)

POSAO: Sve bolje prilike za poslovna djelovanja vam dižu tržišnu vrijednosti, pa ako trgujete sobom u smislu traženja novih prilika, iznesite svoju ponudu. Najbolji dogovori se postižu onda kada se zna da ste kao stručnjak traženi, tako da ništa što napravite neće biti pretjerano. Čak ako i stvarno tražite previše, možete sebi to dopustiti čisto radi ispipavanja terena.
LJUBAV:Na ljubavnom planu vas sasvim sigurno u ovom periodu čekaju zanimljiva događanja. Ne samo da ćete primati otvorene ponude, nego ćete ih i nuditi onima koji vam se sviđaju. Ovo je vrijeme strasti, snažnih osjećaja zaljubljenosti, a sve to možda dovede i do velike ljubavne priče. Možda baš sada upoznate osobu s kojom ćete provesti ostatak života.

ZDRAVLJE: Pad energije.

 

JARAC (22.12. – 20.1.)

POSAO: Vaši poslovi se uglavnom kreću prema financijskim pregovorima, tako da ćete se zauzeti onoliko koliko ćete biti plaćeni. Spadate u rijetke koji se usude tražiti povišicu. Ako imate dovoljno argumenata za ta svoja potraživanja, nema razloga da ne postignete željeni dogovor.

LJUBAV: Ljubav vam nije naročito bitna u ovim trenucima, ali nećete se baš osjećati ni ugodno kada vas partner počne optuživati za sebičnost i samoživost. Kad bi pokazali malo više osjećaja za njegove potrebe i vama bi bilo ugodnije, jer bi time stvorili topliji odnos. Još ako živite zajedno i poznajete se u pravom smislu, možete računati na donekle dobro stanje.

ZDRAVLJE: Kako vrijeme ide, sve ste bolje.

 

VODOLIJA (21.1. – 18.2.)

POSAO: Naravno da će biti kojekakvih poslovnih događanja, koje ćete smatrati ometajućim okolnostima, jer sada bi se radije zabavljali. Da se i posao može raditi na zabavan način i sami najbolje znate, zato stvorite atmosferu koja vama paše. Okolina će pozitivno reagirati na osvježenje u radnoj zajednici, samo će vas oni zavidni ogovarati.
LJUBAV: Nije da nema povoljnih ljubavnih vjetrova, ali vama se ne da ništa ozbiljno i dublje. Uzet ćete od života ono što vam pruža, ne stvarajući pritom neke velike planove. S obzirom na to da ste skloni promjenama, možda je i bolje da odmah pokažete što mislite kapitulirati.
ZDRAVLJE: Manje smetnje će biti prisutne, ali kod aktivnih Vodolija će proći neprimijećeno.

 

RIBE (19.2. – 20.3.)

POSAO: Zagrizli ste prilično velik zalogaj, pa je sad teško žvakati i probavljati ga, ali što je tu je. Ali, vama je baš to i trebalo, jer ćete tek kroz tekuće probleme malo očvrsnuti. Za sada ste odlučili trpjeti situaciju takvu kakva je, ali ne morate zato izigravati žrtvu. I oslobodite se već jednom grčevitog straha od budućih zbivanja.

LJUBAV: Imali ste oscilacije na emotivnom planu koje ste uspješno stabilizirali, tako da ste se prepustili osjećajima. Trenutno prolazite kroz fazu burne zaljubljenosti, kada živite svoj film, ništa ne vidite i ne čujete, potpuno prepušteni svojim fantazijama.

ZDRAVLJE: Malo poradite na svojim živcima, zbog kojih imate nesanice.