Dvosedmični horoskop: Vage uplovljavaju u mirnije vode, Škorpije u potrazi za novim ljubavnim uzbuđenjima, Lavovima treba odmor…

Rakovi su društveno su osjetljivi, vrlo tradicionalni i domoljubni. Intuitivno priskaču ljudima u pomoć i zbog duboke i otvorene vizije razumijevanja života koju nose u sebi, mogu sagledati sve probleme čovjeka i u stanju su ponuditi pomoć svakome tko se zatekne u njihovoj blizini, posebno ako se radi o emotivnoj tuzi. Veliki romantici i pjesnici.

OVAN (21.3. – 20.4.)

LJUBAV: Bit će sve uredu na ljubavnom planu, jedino će se malo stišati strasti. Valjda ste shvatili da nikakvo pretjerivanje nije dobro. U većini slučajeva dobro je se prepustiti se spontanim dešavanjima. Nema razloga da se osjećate kao gubitnik, čak i ako nije išlo kako ste htjeli.

POSAO: Prošlo je razdoblje vaše samovolje na poslu. Primijetili ste da ima i drugih ljudi oko vas! Kao što vidite, ako nekome date bilo kakvu informaciju, dobivate i nešto zauzvrat. U narednom periodu ćete ići na poslovni put, vjerovatno zbog edukacije.

ZDRAVLJE: Kratkotrajne tjeskobe.

 

BIK (21.4. – 21.5.)

LJUBAV: Nakon nekih neugodnijih zbivanja, odlučili ste se za osvetu. Prije nego što prenaglite, zapitajte se šta time dobivate, a i šta ćete učiniti osobi koja ni za šta nije kriva. Ako vam se baš provodi, budite otvoreni i recite da je to samo avantura.

POSAO: U odnosu na donedavne događaje, situacija se znatno promijenila. Konačno imate priliku pokazati šta znate i možete. Došlo je do neočekivanog preokreta. Iskoristite datu mogućnost, da ne bi poslije krivili nekog drugog što niste nešto napravili.

ZDRAVLJE: Bit ćete puni energije, no istovremeno i prilično umorni.

BLIZANCI (22.5. – 21.6.)

LJUBAV: U ovome periodu bi mogli progledati i shvatiti da ste s osobom koja vas ne zaslužuje. Previše ste okupirani stvarima koje ne možete promijeniti. Umjesto da se mučite okrenite novu stranicu, bar vama to ne bi trebalo predstavljati problem.

POSAO: Ako ste nezaposleni, još neko vrijeme će ostati tako. Takva situacija vam ide na ruku jer je to bolje nego raditi gdje su loši uvjeti. Zaposleni će imati problema u svojim djelovanjima, a previše priče i komentara vezanih za saradnike, može im donijeti nečije neprijateljstvo.

ZDRAVLJE: Moguća je iscrpljenost.

RAK (22.6. – 22.7.)

LJUBAV: Našli ste se u nezgodnoj situaciji! Tajne u koje ste se zapleli zakomplikovat će vam život. Krajem februara morate dobro paziti šta radite. Puno toga trebate sakriti, ako ne želite ostati sami. I dalje ćete se snalaziti, no vrijeme je da dođe i do konačne odluke.

POSAO: Iako ćete se sukobljavati sa zajednicom u kojoj radite, riješit ćete neke probleme. Možda su baš potrebne malo žustrije rasprave i različiti stavovi kako bi vam se otvorili vidici. Ono na šta morate paziti je preagresivno djelovanje.

ZDRAVLJE: Osjetljivost usne šupljine. Izbjegavajte hranu na koju ste alergični.

LAV (23.7. – 22.8.)

LJUBAV: Pred iskušenjima ste koja vam mogu zakomplikovati odnos s partnerom. Ako ste došli u fazu da osjećate napor u vezi, možda bi trebali popričati iskreno s partnerom. Ljubomorni ispadi vam neće donijeti ništa dobrog.

POSAO: Nemojte ni pokušavati uvjeriti nadređene da imate savršeno rješenje za poslovne probleme. Izlažete se i samo ćete na sebe navući njihov bijes. S obzirom da ovoga puta ne možete biti spasitelj situacije, šutite i čekajte povoljnije trenutke za svoja djelovanja.

ZDRAVLJE: Pomanjkanje fizičke snage.

DJEVICA (23.8. – 22.9.)

LJUBAV: U ovim danima, svašta će vam prolaziti kroz glavu. Ni ne pomišljate na avanture jer ćete krajem mjeseca uvidjeti koliko je vaša povezanost sa partnerom duboka i jaka. Ta ljubav vam pojačava duhovnu snagu, budite sretni zbog takvog odnosa.

POSAO: U prilici ste da napravite nešto čime ćete zadiviti sve koji su do sada sumnjali u vas. Ako niste zadovoljni postojećim poslom, vrijeme je da nešto napravite. Promijenite firmu ili bar u postojećoj zatražite promjenu statusa.

ZDRAVLJE: Ako ste hronični bolesnik, promjene vremena će posebno u ovom periodu utjecati na vas.

VAGA (23.9. – 22.10.)

LJUBAV: Razmirice iz proteklih perioda bi se napokon mogle smiriti. Ali, to neće biti dovoljno da jedno u drugo imate potpuno povjerenje. Jedno drugom ćete podmetati razne zamke da bi iskušali vjernost. Niste sigurni da li ste predmet želje svom partneru, ili su osjećaji dublji.

POSAO: U šta god se upustite praćeno je rizicima, čak i ako vam posao ne sadrži ni najmanji postotak rizika. Vi ćete biti taj faktor koji je ključan, bit ćete u nekom iskušenju. Radite li s novcem, budite oprezni, bit ćete pod nekom prismotrom.

ZDRAVLJE: Krajem mjeseca zdravstveno stanje će se pogoršati.

ŠKORPIJA (23.10. – 21.11.)

LJUBAV: U ljubavi vam baš i ne cvjetaju ruže, no vi ste ti kojima stalno nešto smeta. Osim toga, pobuđujete i ljubomoru partnera svojim zavodljivim ponašanjem u javnosti. Ostavljate dojam da vam je dosadio i da tražite novi predmet zabave.

POSAO: Ako radite u javnosti, imat ćete puno posla, ali i češćeg sukobljavanja sa saradnicima. Sve više osjećate potrebu da se malo maknete od svega. Dobro bi vam došao malo raniji godišnji odmor. Misli vam se vrte oko novca koji vas trenutno muči.

ZDRAVLJE: Čuvajte se upale grla.

 

STRIJELAC (22.11. – 21.12.)

LJUBAV: Neki od vas će imati avanturu na poslu. Čuvajte se da vas strast ne ponese puno dalje nego što ste očekivali. Pitanje je da li je pametno to pretvarati u vezu i šta će biti kada se u vaš odnos uvuče ljubomora. Ako ste u braku, puno ćete razgovarati s partnerom.

POSAO: Na poslu ćete biti prilično angažirani. Možda će uzrok tome biti novi kolega koji vam neće izlaziti iz glave. Bilo bi bolje da se više koncentrišete na zadatke, jer ako vam se nagomilaju, nećete se tako lako izvući. Ne prenagljujte s odlukama.

ZDRAVLJE: Izbjegavajte hladna pića.

 

JARAC (22.12. – 20.1.)

LJUBAV: Sve je uredu na ljubavnom planu, ali vi stalno provocirate partnera i to na svoj hladnokrvan način. To što želite ispipati koliko mu je stalo do vas je jedno, a to što ste sebi uzeli malo previše maha je sasvim druga stvar. Imajte više povjerenja u partnera!

POSAO: Na poslu ćete morati potegnuti više toga, ali to vam ovaj put ne pada teško. Štaviše, kroz višestruka djelovanja vidite priliku da dopunite neka svoja znanja. Moglo bi vam prije ili kasnije zatrebati! U svim zadacima se snalazite jako dobro.

ZDRAVLJE: Sitne smetnje na području disajnih organa.

VODOLIJA (21.1. – 18.2.)

LJUBAV: Površnih događanja će biti napretek, a od ozbiljnijih očekivanja se ništa neće ispuniti. Zapravo, ne bi se reklo da uopće imate potrebu za ozbiljnom vezom. Uživajte u avanturama koje su na vidiku. Pripazite samo da pogrešno ne protumačite nečije poteze.

POSAO: Možda vam se baš i ne radi, ali ćete to riješiti tako da druge nagovorite da odrade važnije stvari. Čak i ako ste u samostalnom poslu, potražit ćete pomoć okoline. Jedino ste jaki na idejama, i to će vas itekako ići.

ZDRAVLJE: Stresne situacije izazvat će pad imuniteta.

RIBE (19.2. – 20.3.)

LJUBAV: Očekuju vas zanimljivosti u ljubavnom životu. Upoznat ćete osobu koja će vas očarati, ali o njoj ćete čuti dosta negativnih komentara. Ne obazirite se puno na njih, čak i ako ima upitnu prošlost, mora li vam to predstavljati prepreku? Šta vas briga šta je bilo prije!

POSAO: Na poslovnom planu vas čekaju neke hitne intervencije. Sastanci koji neće biti baš najugodniji i putovanja koja će vam biti nametnuta u zadnji čas. Bolje vam je da nemate prigovora, to će vam donijeti negativne bodove.

ZDRAVLJE: Riješite psihološku blokadu i bit će vam lakše!