Dvosedmični horoskop: Škorpije u ljubavnim problemima, Lavovi misle da su prevareni…

Strijelac voli skupu garderobu i poznate marke. Njegov stil odijevanja posebno karakteriše živost boja, mekoća i lepršavost materijala, šarenilo i optimizam kojim odiše. Kao nepopravljivi avanturista lud je za garderobom sa tropskim motivima koji ga podsjećaju na neke daleke destinacije. Ležeran je, ali mu je bitno kako se nosi i kako ga doživljava okolina, pa je često pred ogledalom i stalo mu je da izgleda lijepo i privlačno.

VODOLIJA (21.1. – 18.2.)

LJUBAV: Pred vama je zanimljiv ljubavni život. Nalazite se pred odlučujućim ljubavnim trenucima. Kako vas privlači jedna osoba zbog svog načina razmišljanja i komunikacije.

POSAO: Zbog vaše neozbiljnosti i nemogućnosti da procijenite ozbiljnost trenutka, kod radnih kolega, šefova, pa čak i saradnika stvorili ste dosta lošu sliku o sebi. Možda su vaše ideje genijalne, ali vaši saradnici to nikada neće saznati ako ne pronađete dobar način da ih prezentirate. Opsjednuti ste željom za brzom zaradom, ali neće to ići tako lako.

ZDRAVLJE: Skloni ste povredama zbog nepažnje.

 

RIBE (19. 2. – 20.3.)

LJUBAV: Moguća je napetost u odnosima sa voljenom osobom. Iako vam nije namjera u nekoliko situacija pokvarit ćete odnos sa partnerom. Ako pogriješite i reagirate neprikladno, odmah se izvinite. Nakon 20. decembra uplovljavate u mirniju luku, u kojoj će vladati harmonija, sklad i zadovoljstvo.

POSAO: Zbog tuđe neorganiziranosti i vi ulazite u dosta nezgodan poslovni period. Zbog površnosti vaših saradnika mogli bi doživjeti neprijatnosti na poslu, ili napraviti krupnu grešku. U tom periodu vam nikakva prilagodljivost ne može pomoći. Rješenje je u tome da se povučete i prestanete popravljati tuđe greške.

ZDRAVLJE: Povedite računa o svome zdravlju.

OVAN (21.3. – 20.4.)

LJUBAV: U ovom periodu vaš osjećajni život je u punom zamahu, zadovoljni ste i ispunjeni optimizmom. Posebno će biti sretni oni koji su na početku ljubavne veze. Čak će pretjerivati u izlivu svojih emocija i osjećanja.

POSAO: U ovom periodu možete biti zaboravljivi, smušeni i ne pretjerano koncentrirani, pa će se to odraziti na vašu radnu sposobnost. Dovršite sve što možete, sredite svoje finansijsko stanje, a sve vezano uz posao i zarade pokušajte dovesti do pozitivne nule. Oko 22. decembra dobit ćete primamljivu ponudu.

ZDRAVLJE: Zbog mentalne uznemirenosti, poradite na opuštanju i koncentraciji.

 

BIK (21.4. – 21.5.)

LJUBAV: Zbog poslovnih obaveza i nesporazuma u porodici, nećete imati dovoljno vremena i strpljenja za voljenu osobu. To ne znači da vas za partnera ne vežu snažni osjećaji. Naprotiv. To ćete mu i priznati krajem godine. Inače, potrebno vam je više mira i slobodnog vremena.

POSAO: Pred vama je dosta nestabilan poslovni period. Što se više trudite u poslu, to stvarate više problema i izazivate veću napetost. Za sve teškoće vi ste najveći krivac. Pokušajte se oduprijeti želji da sve završite brzo i budete temeljiti, posebno ako vam je posao vezan uz finansije, obračune bilo koje vrste ili procjene.

ZDRAVLJE: Skloni ste ozljedama, napetost.

 

BLIZANCI (22.5. – 21.6.)

 

LJUBAV: Zbog vaše brzopletosti već od početka moguće je zahlađenje odnosa u vašem emotivnom životu. Previše brzo donosite zaključke i skloni ste čudnim postupcima. Vaš partner ne može pogađati vaše misli i osjećaje. Zato budite pristupačniji. Slušajte svoje srce jer vas vodi u dobrom smjeru.

POSAO: Iako su okolnosti u vašoj radnoj sredini povoljne, poticajne i dobre, vaše reakcije neće biti prilagođene situaciji. Ponašat ćete se buntovnički i glumiti žrtvu. Maštate o idealnoj poslovnoj prilici, ali ne činite ništa da je ostvarite. Pokušajte biti dovoljno trezveni i vodite se činjenicama ako donosite odluke.

ZDRAVLJE: Obratite pažnju na disajne organe.

 

RAK (22.6. – 22.7.)

 

LJUBAV: Morate konačno shvatiti da je “vedrina – vrlina”. Kad to shvatite i vašoj pretjeranoj osjetljivosti će doći kraj. Lahko se obeshrabrite, a to smeta vašem partneru. On bi da vas očeliči. Ako su vam potrebni zagrljaji i nježnosti, to nećete postići sa bezvoljnim izrazom na licu i lošim raspoloženjem.

POSAO: Pred vama je period u kojem ćete biti skloni greškama, pa i nesporazumima sa saradnicima. Trebat će vam puno više vremena za svakodnevne obaveze. Nemojte se žaliti saradnicima jer će vas početi izbjegavati. Vaš pesimizam je zaista naporan i nezanimljiv.

ZDRAVLJE: Budite oprezni, kontrolirajte krvni pritisak.

 

LAV (23.7. – 22.8.)

 

LJUBAV: Ponovo vas očekuju problemi i nesporazumi, koji su proizvod vaše dramatične prirode. U vama nastaju snažni osjećaji koji vas bacaju u veliki zanos ili u veliki očaj. Razmislite o tome kakav utisak ostavljate na partnera. Pokušajte zadržati isti nivo interesa za partnera kroz duže vrijeme i problemi će se smanjiti.

POSAO: Shvatit ćete da ste izmanipulirani. Ako vam je poslodavac obećao savršene uvjete, a vi ste tome povjerovali, došao je trenutak otrežnjenja! Sada vam se čini prihvatljivim da saznate sve loše stvari odjednom, nego da se mučite kroz duže vrijeme.

ZDRAVLJE: Zadovoljavajuće.

 

DJEVICA (23.8. – 22.9.)

 

LJUBAV: Ulazite u period sumnjičavosti i nezadovoljstva ljubavnim životom. Bit ćete skloni previše oštrim izjavama, a često ćete pomisliti kako vaš odnos više ništa ne može dovesti do sklada. Prisjetite se svih dobrih strana vašeg odnosa i svega što je vezano  uz partnera.

POSAO: Očekuju vas nova razočarenja u poslu, pa čak i nesporazumi sa nadređenima. Svi vaši poslovni planovi padaju u vodu jer iznad vas postoji osoba koja o svemu odlučuje i neprestano pravi zbrku. Zbog toga ćete planuti, nećete se pretjerano suzdržavati u svojim kritikama. Morate sami postaviti granice!

ZDRAVLJE: Osjećat ćete se dobro. Posjetite zubara ili dermatologa.

 

VAGA (23.9. – 22.10.)

 

LJUBAV: Oni u stabilnim vezama i braku ovaj period će provesti u skladu i miru. Slobodni će, poput leptira, letjeti s jedne na drugu stranu. Šarmirat ćete na sve strane i silno ćete se truditi da osvojite sve oko sebe. Kada iz takvih situacija uslijedi konkretan poziv na izlazak i zbližavanje, vi ćete se povući i odlepršati dalje.

POSAO: Ako ste u poslu kreativni i koristite svoje umjetničke sposobnosti bit ćete neobično inspirisani i stvarat ćete odlične stvari. Možete ostvariti neke stare ideje ili se vratiti nekim poslovnim projektima i idejama.

ZDRAVLJE: Obavite liječničke kontrolne pretrage.

 

ŠKORPIJA (23.10. – 21. 11.)

 

LJUBAV: Vi kao da ste odlučili da se nikako ne približavate ljubavnoj sreći i harmoniji. Previše ste opčinjeni osjećajem moći i volite kada vam drugi povlađuju. U ovom periodu voljena osoba neće “igrati po vašem”. Čak su moguće svađe i prepirke

POSAO: Iako želite, u ovom periodu ćete teško postići sklad u radnoj sredini. U zraku će se osjećati napetost, ljubomora, nesloga… Možda će tome kumovati i glasine da žele da vas unaprijede ili nagrade. Ako ste na rukovodećoj poziciji, bit će vam posebno teško da dobro organizirate saradnike i da ostanete pravedni pri raspodjeli poslova.

ZDRAVLJE: Razdražljivost i napetost, grčevi u mišićima.

 

STRIJELAC (22.11. – 21.12.)

 

LJUBAV: Ovo je krajnje opasan period kako za one u braku, tako i za one koji su tek na početku ljubavne veze. Uopće niste svjesni opasnosti i složenosti vaše ljubavne situacije, koju ste vi sami izrežirali. Bit ćete razapeti između dvije osobe, čak spremni da prevarite partnera i to sa osobom sa kojom ste bili u vezi.

POSAO: Vi kao da imate čelične živce. Iako je dosta problema u poslu vi se nećete previše brinuti. To će jedan dio rodbine i radnog okruženja oduševljavati, dok će vam drugi zamjerati. Oko desetog juna moguća je krajnje haotična situacija na radnom mjestu. Oprezno postupite.

ZDRAVLJE: Emocije prijete vašem zdravlju.

 

JARAC (22.12. – 20.1.)

 

LJUBAV: Prolazite kroz relativno miran ljubavni period, u kojem ćete razmišljati o vremenima kada ste bili ispunjeni ljubavnim maštanjima. Kada su se vaše želje trebale pretvoriti u stvarnost, ostali ste razočarani. Ono što vam sada govori razum sigurno vas neće usrećiti, a stalno vam je osoba iz nedavne prošlosti u glavi.

POSAO: Pred vama je relativno mirno razdoblje, u kojem ćete analizirati minuli period. Pomalo ćete biti u strepnji od reakcija vaših nadležnih za vaš angažman i rad. Niste navikli na poraze pa se jako uznemiravate kada vaši poslovi nisu obavljeni u roku i savršeno. Budite oprezni kod izjava za neke saradnike.

ZDRAVLJE: Nastojte ispoštovati dijetu koju ste odabrali.