Dvosedmični horoskop: Ovna očekuju ljubavni užici, Djevice razmišljaju o promjeni posla

Rođeni u znaku Lava rođeni su vođe i vole da budu u centru pažnje u svemu što rade. Obožavaju da ih se hvali sve vrijeme. Također, oni žele svu pažnju osobe koju vole. Ne razmišljaju previše prije donošenja odluka što ih dovodi do velikih uspona u životu. Vole da  šarmiraju sve oko sebe svojim kvalitetama

VODOLIJA (21.1. – 18.2.)

LJUBAV: Iako vam se čini da se nalazite u lošem ljubavnom periodu, ovo je astrološki jedan od najboljih perioda u godini, jer ćete se konačno trgnuti i početi da idete naprijed. Ovo što se trenutno dešava u stvari je zalet za veliku trku i uzbudljiv ljubavni život u narednom periodu.

POSAO: Nakon brojnih napetosti i neizvjesnih situacija, u ovom periodu ćete se moći opustiti i barem privremeno zaboraviti na poslovne probleme. Prive0dite kraju većinu poslova koje ste započeli u posljednje vrijeme i odredite sebi nove ciljeve. Intenzivan društveni život pružit će vam priliku za poznanstva s novim i zanimljivim osobama. Moguće su i zanimljive poslovne ponude, ali ih nemojte odmah prihvatati.

ZDRAVLJE: Moguće glavobolje ili problemi sa sinusima.

 

RIBE (19.2. – 20.3.)

LJUBAV: U ovom periodu će biti naglašena vaša potreba za mirnom okolinom i osamljivanjem. Zajednički trenuci sa voljenom osobom, druženje s prijateljima ili izlasci činit će vam se previše bučni i euforični. Nemojte se zatvarati u svoje svjetove. Tome će doprinositi i vaš partner, koji neće pokazivati dovoljno razumijevanja za vaše potrebe. Teško ćete komunicirati.

POSAO: Još od početka avgusta vi ste se iz odbrambene uloge prebacili na napadački stil i sve svoje ideje predstavljate rukovodiocima. Cilj vam je povećanje plate ili unapređenje na radnom mjestu. Do kraja ovog perioda je moguće da se neke kolege koji imaju interese suprotstave vašim idejama i ambicijama. Moguće je da vas ocrne kod nadređenih, ali će postići potpuno suprotan efekat.

ZDRAVLJE: Pucate od zdravlja.

OVAN (21.3. – 20.4.)

LJUBAV: Ako slobodne već nije pogodila Amorova strijela, onda će se to desiti tokom narednih desetak dana. Ova osoba neće dozvoliti da se poigravate njenim osjećajima, zbog nje ćete postati krotki poput mačkice. Avgust je, inače, mjesec ljubavnih užitaka za sve Ovnove. Za one u vezama ili braku ovo je vrijeme napetosti. Svađat će izbijati zbog sitnica, a moguće je da samo zbog jedne vaše riječi započnu beskrajne rasprave.

POSAO: Nalazite se u periodu u kojem će vas pratiti brojni poslovni problemi. Početkom avgusta odnosi sa saradnicima bit će jako napeti, pa je dobro da pazite na izgovorene riječi i da ne prigovarate. Problemi u poslu nisu nastali zbog jedne osobe, pa nikoga ne optužujte za trenutno stanje.

ZDRAVLJE: Nervoza i nesanica.

 

BIK (21.4. – 21.5.)

LJUBAV: U ovom periodu vaš ljubavni i emotivni život je gotovo idiličan. Jedno drugom ste sve stare greške oprostili. Mogući su i planovi ili vijesti o proširenju porodice. Konačno ćete popustiti pred osvajačem vašeg srca i pristati da započnete nešto više udvoje.

POSAO: Ne možete se pomiriti s time da vaše ideje ne prolaze u poslovnom svijetu, pa se još više trudite i uporni ste u dokazivanju svojih stavova. Vaša kreativnost i domišljatost sada je naglašena,  odlično kombinirate i vidite stvari koje drugima promiču. Ukoliko razmišljate o pokretanju samostalnog posla, sve je na vašoj strani. Najvažnije je da u svim odlukama budete iskreni sami prema sebi. Tada će vas i sve okolnosti podržati.

ZDRAVLJE: Prijeti vam gojaznost, prekontrolirajte masnoće u krvi.

 

BLIZANCI (22.5. – 21.6.)

LJUBAV: Iako imate razloga za zadovoljstvo, jer u vašem emotivnom i ljubavnom životu vlada harmonija, početkom mjeseca nemojte dopustiti da vaše skrivene želje postanu predmetom tračeva u radnom okruženju. Bit ćete u prilici da dođete u iskušenje, koje bi vas kasnije moglo skupo koštati.

POSAO: Vaša želja za velikim životnim promjenama je neizdrživa. Teško obuzdavate svoje misli o promjeni posla, preseljenju ili promjeni partnera, koji vam zagorčava svakodnevnicu. U vama ključaju različiti osjećaji i želje. Početkom avgusta dio toga postat će vidljiv i vašoj okolini. Ipak, pokušajte odoliti provokativnim i radoznalim pitanjima, jer bi u trenutku nepažnje mogli reći puno više o svojim planovima nego što namjeravate. Posebno “jezik za zube”.

ZDRAVLJE: Bez bilo kakvih tegoba.

 

RAK (22.6. 22.7.)

LJUBAV: Oni koji su sami ostvarivat će kontakte sa novim osobama na veoma ležeran način. Šanse za nešto ozbiljnije javljaju se oko 10. avgusta. Za one u ozbiljnim vezama, početak avgusta donosi dosta tame u njihovim pogledima na sutra. Razmišljat će o smjeru svog života i o svojim ličnim planovima – sa ili bez sadašnje voljene osobe.

POSAO: Početak avgusta donosi vam neka putovanja i sa njima dosta stresa. Ako je vaš posao vezan uz puno vožnje ili planirate važan poslovni put, bit će vrlo napeto. Nemojte preuzimati inicijativu i pokušati srediti stvari, jer ćete se opteretiti, a nećete postići gotovo nikakve rezultate. Kad god ste u mogućnosti, odgovornost prebacite na osobu koja je izazvala probleme.

ZDRAVLJE: Dobro ćete se osjećati tokom cijelog ovog perioda.

 

LAV (23.7. – 22.8.)

LJUBAV: Ovaj period donosi dosta nervoze u vaš ljubavni i emotivni život. Partner će vam početi zamjerati zbog vaše poslovne preokupacije. Čak će izraziti i zabrinutost za sudbinu vaše veze. Slobodni Lavovi i dalje će tragati za sudbinskom prilikom, ali će i u ovom periodu uživati u avanturama.

POSAO: Toliko ste usmjereni na posao i mogućnost dobre zarade, da sav ostali život prolazi mimo vas. Priznajte da ste preopterećeni i da vam polako “puca film”. Krajnji je trenutak da pronađete vremena za uobičajna, svakodnevna zadovoljstva. Kafa s prijateljima, opuštena večer u društvu voljene osobe ili šetnje gradom nisu luksuz već vaša velika potreba.

ZDRAVLJE: Premorenost.

 

DJEVICA (23.8. – 23.9.)

LJUBAV: Puni ste emotivnih dilema, a stanje u ljubavnom životu osjećate kao neizdrživo. Sad ste skloni neobičnim i naglim reakcijama koje će promijeniti tok vašeg partnerskog odnosa. Ako ste potpuno sigurni u ispravnost svojih postupaka, nemojte se osvrtati na prošlost, već razmišljajte samo o boljoj budućnosti. Vi ste ionako navikli da dominirate u svemu.

POSAO: U ovom periodu, zbog ljubavnih kriza, posao će ostati u drugom planu. Moguć je pad koncentracije na poslu, zbog čega bi krajem ovog mjeseca mogla da se pojavi krupna greška ili kritike vaših nadređenih. Početkom avgusta ukazat će vam se zanimljiva ponuda za promjenu radnog mjesta.

ZDRAVLJE: Opasnost od povišenog pritiska i viška kilograma.

 

VAGA (23.9. –22.10.)

LJUBAV: Za one u braku i dugim ljubavnim vezama ovo je miran period, a slobodne Vage bi početkom avgusta iz jedne prijateljske veze, mogle uskočiti u ljubavnu.

POSAO: Potrebna vam je promjena i iskorak iz svakodnevnog životnog ritma. Dovoljno je da, na primjer, promijenite put kojim idete na posao. Pokušajte se zbližiti sa saradnicima koji su vam simpatični i s njima razgovarajte o stvarima koje vas uznemiravaju na radnom mjestu. Tako ćete saznati vrijedne informacije i shvatit da niste samo vi zaplašeni trenutnim poslovnim okolnostima. Pokušajte što više štediti i barem neko vrijeme odustanite od kupovine skupe garderobe i nepotrebnih cipela.

ZDRAVLJE: Moguće je da vas muče noćne more, zbog kojih ćete ustajati kao da vas je neko isprebijao.

 

ŠKORPIJA (23.10. – 21.11.)

LJUBAV: Konačno se možete opustiti i odahnuti, jer sa voljenom osobom ulazite u mirniji period, u kojem će biti nježnosti i harmonije. Ipak, nemojte povjerovati velikim obećanjima koje dobivate od partnera. Radujte se tek kada se to ostvari! Iako je u vašem ljubavnom životu puno neizvjesnosti, vi ste optimistični i snažni.

POSAO: Pokazujete veliki interes za bliske osobe i spremni ste im pomoći. Međutim, početkom septembra ćete shvatiti kako ponekad i griješite. Nisu svi dobronamjerni i zahvalni vam za ono što činite za njih. Bilo bi najbolje ako ne biste reagirali na kuloarske priče da ste miljenik svojih šefova.

ZDRAVLJE: Ojačajte imunitet i čuvajte živce.

 

STRIJELAC (22.11. – 21.12.)

LJUBAV: U ovom periodu vi ćete svoje ljubavne odnose održavati na korektnom nivou. To ne znači da će biti sukoba u vezi, ali neće biti ni pretjeranih izliva emocija i nježnosti.

POSAO: Pritisci sa svih strana, na poslu problemi, u porodici nesporazumi, ali vi ne gubite pozitivan stav i vjerujete kako se radi o prolaznim poteškoćama. Optimizam kojim se branite od problema početkom avgusta može biti ozbiljno uzdrman lošim događajima na radnom mjestu. Ako osjetite da vam je nanesena nepravda odmah reagujte i razgovarajte s osobom koja vam može pomoći. Strpljenje vas sada neće izvući iz problema, pomoći vam može jedino hrabra i ispravna reakcija.

ZDRAVLJE: Pad energije i nervoza.

 

JARAC  (22.12. – 20.1.)

LJUBAV: Pred vama je veoma lijep period u ljubavi. Jednu vezu započet ćete tiho i diskretno, ali ćete je vremenom razvijati u strastven ljubavni odnos. Oni u braku i dugim ljubavnim vezama također će biti puni strasti i ljubavi prema voljenoj osobi.

POSAO: Nemojte slijediti baš svaku misao koja vam padne na pamet iako osjećate da sada možete baš sve. Potrebna vam je umjerenost u poslovnim ambicijama, ali i strpljenje da vidite konkretan rezultat svojih napora. Niste zadovoljni svojim prihodima, pa smišljate taktiku i povod za razgovor o povećanju plaće s poslodavcima. Sada nije vrijeme za takve razgovore.

ZDRAVLJE: Bit ćete dobro cijeli ovaj period.