Dvosedmični horoskop: Djevice u ljubavnoj krizi, Ribe očekuje napredak u karijeri

Vodolija uvijek traga za svojim idealom, vrlo je zaljubljiva, umije da se maksimalno preda partneru, ali to nikada ne traje dugo. Sklona je naglim zaljubljivanjima na prvi pogled, voli romantične nepredvidljive situacije. Nikada ne otkriva karte do kraja, nije proračunata ali spontano se povlači kada joj se čini da ne vlada situacijom. Najbolje se slaže sa; Ovnom, Blizancima, Lavom, Vagom, Strijelcem, Jarcem i Vodolijom.

OVAN (21.3. – 20.4.)

LJUBAV: U ovom periodu vaš ljubavni život odvijat će se bez problema. Unijet ćete više sklada i stabilnosti u vaše odnose sa partnerom. Zaista je ovo vrijeme idile i zadovoljstva. Ako ste slobodni, ostavljat ćete pozitivan utisak na osobe suprotnog spola. Početkom septembra bit ćete u prilici da započnete novu ljubavnu vezu.

POSAO: U ovom periodu ćete povući jedan mudar i kreativan potez, posebno ako se bavite javnim ili pravnim poslovima, kao i nekim vidom saradnje sa inozemstvom. Krajem avgusta mogli biste od neke inozemne firme dobiti ponudu za poslovnu saradnju. Početkom mjeseca spremajte se za putovanje u inozemstvo; tamo vas očekuju ugodni događaji i dobri poslovni dogovori.

ZDRAVLJE: Koristilo bi vam da se malo više odmorite i opustite.

 

BIK (21.4. – 21.5.)

LJUBAV: Oko 30 avgusta mogli biste osobi koju volite prirediti jedno prijatno iznenađenje koje će je oraspoložiti. Pozitivne promjene bit će uočljive i u odnosima sa članovima vaše porodice. Vašem partneru i vama pružit će se pogodne mogućnosti da zajedničkim snagama ostvarite jedan zajednički plan. Slobodni će privlačiti pažnju osoba suprotnog spola svojim izgledom, ali i provokativnim izjavama.

POSAO: Pred vama je sjajan poslovni period. Ako se bar malo potrudite, uspjet ćete da čak i prije vremena obavite sve planirane radne zadatke. Bit ćete dobro organizovani i veoma istrajni u radu. Od ruke će vam ići pružanje raznih usluga, kao i javni poslovi. Ipak,  pazite šta govorite, jer samo jedna riječ bi vam mogla donijeti dosta nervoze.  ZDRAVLJE: Zadovoljavajuće.

 

  BLIZANCI (22.5. – 21.6.)

LJUBAV: Nakon dužeg razdoblja ljubavnih neizvjesnosti i različitih razmišljanja, u ovom periodu ćete biti potpuno sigurni u sebe i bez ikakvog straha pokazivati naklonost osobi koja vas privlači. To vas vodi prema novoj ljubavnoj vezi, naravno ako to želite.  U svim ostalim slučajevima ćete se dobro zabavljati i privlačiti pažnju svojim ponašanjem. Mogli bi započeti nešto slično ljubavi sa osobom sa kojom već duže vrijeme imate kontakt i silno je želite za svoga partnera.

POSAO: Volite promjene i dinamiku u svojoj okolini, a ovaj period upravo vam to i donosi. U radnoj sredini ste prilično neozbiljni i opušteni. Nemojte zbog toga dovesti u pitanje neke sasvim ozbiljne poslovne pregovore. Poštujte dogovorene rokove!

ZDRAVLJE: Naći ćete načina da se opustite, što će veoma pozitivno utjecati na vaše zdravlje.

 

RAK (22.6. – 22.7.)

LJUBAV: U ljubavi se osjećate odlično. Skladno razdoblje u odnosu sa partnerom daje vam energiju i navodi vas na pomalo neobične otkačene postupke. Prepustite se veselju, čak i ako za to nemate konkretan povod. Jednostavno uživajte u svakom ugodnom trenutku! Uvidjet ćete neke nove vrijednosti u vašem odnosu koje ranije niste primjećivali.

POSAO: Bit ćete u mogućnosti da u ovom periodu nabavite novu radnu opremu, kao i da riješite određena imovinska pitanja, posebno ona u vezi zakupa poslovnog prostora ili u vezi dionica koje vam pripadaju u firmi u kojoj radite. Iako će biti nekih provokacija vi ćete se odlično snalaziti. Dokazat ćete svoju nadmoć nad jednim saradnikom koji vas posebno iritira.

ZDRAVLJE: Prijale bi vam rekreativne aktivnosti.

 

LAV (23.7. – 22.8.)

LJUBAV: S voljenom osobom dijelite slične stavove i trenutno ste odlično usklađeni. To potiskuje u drugi plan neke zajedničke probleme i stvara opuštenu atmosferu u vašem odnosu. U ovom periodu osjećat ćete potrebu da budete emotivniji u odnosima sa partnerom i da pokažete više topline i saosjećajnosti.

POSAO: Mnogi vaši poslovni planovi sada dobivaju konkretne obrise. Ako ste dugo planirali neku promjenu sada se napokon možete posvetiti njenom ostvarenju. Možda zbog toga trebate komunicirati s različitim osobama, a možda ćete preko posla upoznati mnogo novih osoba. Važno je da u prvim kontaktima ostavite dobar utisak, nemojte biti previše distancirani i profesionalni.

ZDRAVLJE: Budite fizički aktivniji.

 

DJEVICA (23.8. – 22.9.)

LJUBAV: Hrabro zavirite u svoje srce i otkrijte šta vam stvara toliku frustraciju. Sreću u ljubavi potrebno je izgraditi! Izbjegavajte da partneru namećete svoj autoritet i da insistirate da sve bude po vašem. Dosta nezgodna situacija u braku ili vezi potrajat će sve do druge polovine novembra, kada bi moglo doći do usklađenijih odnosa sa partnerom na emotivnom planu.

POSAO: Imate plodne ideje kako da uvećate svoje opće finansijsko stanje, pa nastojte da te ideje primijenite na praktičnom planu. Da li ćete u tome uspjeti, najviše zavisi od vas samih i vaše angažovanosti. U poslovnom okruženju stvarate red i odbacujete stvari koje vas usporavaju ili ometaju u radu. Odlučni ste u tome da svoje zamisli provedete u djelo, ali saradnici nisu na vašoj strani. Odustanite od želje da kontrolirate sve oko sebe.

ZDRAVLJE: Uglavnom dobro. Više se krećite.

 

VAGA (23.9. – 22.10.)

LJUBAV: Vrline vašeg partnera doći će do izražaja u vidu vedrijeg raspoloženja i spremnosti da sa vama podijeli svoju radost i sreću zbog ostvarenja jedne svoje želje. Bićete emotivno otvoreni i iskreni jedno prema drugome. Nažalost, to neće potrajati dugo, jer vas očekuju ponovo nesporazumi i nervoza. Ako vam je potreban sagovornik kojem ćete ispričati sve najintimnije probleme, potrudite se da to bude prijatelj od povjerenja.

POSAO: Poći će vam za rukom da bar jednu plodnu ideju ostvarite u praksi i na taj način poboljšate radnu produktivnost. Ukoliko ste na rukovodećem položaju, izdavat ćete jasne instrukcije podređenom osoblju, a vaše radne zadatke obavljat ćete sa lakoćom i zadovoljstvom.

ZDRAVLJE: Uzimajte svježu i zdravu hranu.

ŠKORPIJA (23.10. – 21.11.)

LJUBAV: Uspjet ćete prevazići neke emotivne teškoće u odnosima sa voljenom osobom. Vaš odnos će biti skladniji. Partneru ćete povjeravati neke intimne stvari o kojima rijetko razgovarate. Time ćete pokazati kako imate dovoljno povjerenja u voljenu osobu.

POSAO: Imate dodatnu energiju koju nesebično ulažete u posao. Ipak ostanite oprezni ako ste se nedavno upustili u nove projekte. Nemojte se ponašati previše sigurno, jer možda postoje stvari koje još ne znate, a mogu utjecati na tok vašeg rada. Vaša finansijska situacija će se poboljšati, a neke dobitke biste mogli ostvariti korištenjem tajnih kanala.

ZDRAVLJE: Potrebna vam je psihofizička relaksacija u vidu lakših fizičkih aktivnosti.

 

STRIJELAC (22.11. – 21.12.)

LJUBAV: Postoji mogućnost da dođe do poznanstva sa jednom osobom koja će vam se dopasti na prvi pogled i sa kojom ćete moći da dijelite interesovanja i razgovarate o raznim temama. Ipak, nastojte da unesete neke promjene u svoj pristup partneru i da na taj način osvježite vezu. Prijao bi vam zajednički izlazak tokom vikenda, jer biste imali više vremena jedno za drugo. Za porodične ljude, koliko god se trudili, neće moći utjecati na smirenje eksplozivne situacije.

POSAO: Možete postići uspjeh u svakom poslu koji podrazumijeva timski način rada, jer ćete u tome pokazivati spretnost, efikasnost i istrajnost. Dobro ćete se slagati sa svojim saradnicima i bit ćete dobro organizovani, pa zajedničkim snagama možete ostvariti značajan napredak.

ZDRAVLJE: Potrebno je da poboljšate fizičku kondiciju.

JARAC (22.12. – 20.1.)

LJUBAV: U ovom periodu pokušat ćete pružiti partneru podršku u ostvarivanju njegovih planova i ideja. U vašu vezu unijet ćete više nježnosti, romantike i emotivne topline. Dobro ćete se razumjeti sa partnerom, pa ćete moći lako da se dogovorite oko zajedničkih ciljeva za naredni period. Slobodni Jarčevi, s posebnom pažnjom njegujete jedan prijateljski odnos, iako još uvijek niste spremni priznati da su vaši osjećaji snažniji od naklonosti i prijateljstva.

POSAO: Ako u poslu pokažete taktičnost i odmjerenost, vaš poslovni uzlet će se nastaviti. Očekuju vas neka sitna zadovoljstva ili pohvale zbog uspješno dovršenih poslova. Što više poslovne komunikacije pokušajte obaviti telefonom ili dopisima, a svoje obaveze odradite na miru. Mogli biste dobiti pomoć i podršku nekih osoba koje su utjecajne, ali djeluju iz pozadine.

ZDRAVLJE: Vaša vitalnost i fizička kondicija bit će na visokom nivou.

 

VODOLIJA (21.1. – 18. 2.)

LJUBAV: Prema voljenoj osobi pokazivat ćete više emocija, ljubavi i nježnosti, nego što to obično činite. Zbog poslovnih problema, moglo bi doći do vaše zatvorenosti i izoliranosti. U razgovoru sa partnerom polako će vam se ukazati najbolje rješenje i bit ćete rasterećeni. Ipak, ne žurite sa zaključcima i postupcima. Ako ste slobodni,  bez ustručavanja priđite osobi koja vas privlači. Šanse za uspjeh su velike.

POSAO: Izloženi ste kritikama i velikom stresu u radnoj sredini. Sada ne znate i ne možete dobro reagovati, pa stvari držite u sebi, a iz dana u dan se osjećate sve lošije. Još uvijek se skrivate iza maske nezainteresovanosti. Krajnji rok da o svemu razgovarate sa šefovima je polovina novembra.

ZDRAVLJE: Lakše i prolazne tegobe sa grlom i krajnicima.

 

RIBE (19.2. – 20.3.)

LJUBAV: Prijalo bi vam da više vremena provodite nasamo sa partnerom, uživajući u intimnim trenucima. Bit ćete odlučni u nastojanjima da riješite nesporazume od ranije i poboljšate sklad u vašoj emotivnoj vezi. Pronađite način da se oslobodite negativne energije i stresa, pa ćete ponovo svoj život vidjeti u dobrom svjetlu. Slobodne Ribe mogle bi da uđu u jednu krajnje rizičnu ljubavnu avanturu.

POSAO: Pružit će vam se pogodne mogućnosti za napredak u poslu i za ostvarivanje važnih ciljeva, što će vam donijeti značajne finansijske dobitke. Moguć je i napredak u karijeri. Bez razloga ćete biti zabrinuti zbog najavljenih promjena, iako su one pozitivne.

ZDRAVLJE: Uzimajte više vitamina u ishrani.