Dvosedmični horoskop: Blizanci uživaju u strastima sa partnerom, a Vodolijama sve polazi za rukom!

Djevica je znak koji uvijek teži savršenstvu, o svemu ima svoje mišljenje i teško ju je uvjeriti u suprotno. Ona čvrsto stoji na zemlji, i stvari vidi onakvima kakve zaista jesu, a detalje usavršava do najmanje sitnice. Ne prepušta se emocijama, sve se mora temeljiti na logici i svom životu mora dati red.

VODOLIJA (21. 1. – 19. 2.)

LJUBAV: Neki od vas bi u ovom periodu mogli „pasti” na stranca ili strankinju ili da ljubav nađu u nekoj stranoj zemlji. Veza će imati sva obilježja prave ljubavne strasti. Oni koji već jesu u vezama će se vrlo vjerojatno duhovno uskladiti s partnerom. Sjajno ćete se slagati i uživati, kao da ste u vremenima zaljubljenosti i početničke euforije.

POSAO: U ovom periodu možete napraviti apsolutno sve. Zato se maksimalno usmjerite na poslovanje. Zračite nekom pozitivnom i obećavajućom energijom, koju trebate iskoristiti u saradnji s drugima. Ako tek tražite posao, mnoga su vam vrata otvorena, imate prilike za djelovanja čak i izvan granica države.

ZDRAVLJE: Bit ćete u odličnoj formi.
RIBE (20.2. – 20.3.)
LJUBAV: Odnos s partnerom bi vam mogao biti prilično težak i naporan, hitno vam treba osvježenje u obliku zavodljive i strastvene atmosfere, a moguće su i avanture. Slobodne Ribe će sasvim sigurno imati burne noći, sve će biti pokrenuto fizičkom privlačnošću, no kako ste po prirodi emotivni, taj odnos će postati puno dublji.

POSAO: Većinu ovog perioda poslove ćete gurati u stranu, a analizirat ćete svoje privatne odnose do u najsitnije detalje. Pomalo biste mogli i lutati pa stoga morate biti puno oprezniji u svojim potezima. Mogući su gubici ili neke nepovoljne vijesti o troškovima oko 20. avgusta.

ZDRAVLJE: Oslabljen imunitet, jake unutrašnje strasti i kontinuirane prolazne faze melanholije. Zdravo se hranite i redovno odmarajte.

OVAN (21.3. – 20.4.)

LJUBAV: Kako je cijeli ovaj period nekako obilježen ljubavnim patnjama i nerazumijevanjem, i u ovom periodu će biti povremenih sukoba koje vi potičete. Većinu vremena nećete biti u stanju objasniti šta osjećate. Nakon polovine septembra nemojte biti grubi prema voljenoj osobi, ali početkom oktobra tok stvari postaje djelimično lakši, ali ne potpuno.

POSAO: Na dnevni red doći će ozbiljniji poslovi koji će dobiti na težini, a vi na odgovornosti pa se čuvajte i pokušajte ih dogovoriti hladne glave. Neke dogovore možete i odgoditi. Potrudite se da ne reagirate neugodno jer vam jedan veliki projekt izmiče iz ruku, a da bi ga zadržali potrebna je saradnja.

ZDRAVLJE: Mogli bi imati pojačane glavobolje i upale mokraćnih kanala.
BIK (21.4-20.5)
LJUBAV: Zbližit ćete se s osobom s kojom radite ili ćete sresti osobu koja će vas uzbuđivati i ostavljati bez daha. Oni koji su u vezama, pažnju  će posvećivati životnim navikama i učiniti sve da im zajednički dani budu ugodniji. Moglo bi doći do burnih rasprava među vama, dok će druga polovina mjeseca donijeti blaže ljubavno neraspoloženje.

POSAO: Cijeli ovaj mjesec bit ćete posvećeni poslu. Neće izostati ni pomoć saradnika. Ono na što trebate obratiti pažnju je raspisivanje novog konkursa, pa ako vam je to radno mjesto interesantno razgovarajte sa svojim poslodavcem. Vaš dosadašnji doprinos, a i iskustvo mora rezultirati pozitivnim ishodom.

ZDRAVLJE: Moguća je prolazna upala bubrega ili mjehura.

BLIZANCI (21.5-21.6)
LJUBAV: Činit će vam se kao da vam je sve na dlanu, a s voljenom osobom ići ćete od zabave do zabave. Vaš međusobni odnos bit će na razini zaljubljenosti i bit će vam jedna od svjetlijih tačaka u fazi koju sad prolazite. Ako ste već sretno zaljubljeni, uživat ćete u partnerovim iznenađenjima koja vam priređuje.

POSAO: Poslovi se još neće zahuktati onako kako vi zamišljate ili želite. Na neke stvari stavit ćete tačku i osmisliti plan kako dalje. Oni koji se bave zabavljačkim, sportskim ili pedagoškim radom, mogli bi doživjeti prave ovacije ili izljeve emocija povezanih s poslom.

ZDRAVLJE: Bit ćete više dobro, nego loše.

RAK (22.6-22.7)
LJUBAV: Osjećat ćete se ranjivo pa će vas neke partnerove reakcije emotivno povrijediti polovinom avgusta. Ali, uz dobru samokontrolu, vi možete sve prevazići i vezu održavati na zdovoljavajućoj razini. Ipak, zapitajte se jeste li vi nečim izazvali takve reakcije.

POSAO: Pravne stvari koje vas već duže vrijeme muče, a povezane su s poslom, mogle bi se dugoročno riješiti. Vi ne morate voljeti onog s kojim sarađujete, ali ako osoba zna raditi svoj posao, a znate ga i vi, nema razloga da ne radite zajedno. Razmislite i o pokretanju novog posla ili projekta.

ZDRAVLJE: Pijte umirujuće čajeve, jer će vam biti od velike koristi.

  LAV (23.7 – 23.8)

LJUBAV: Ako vas vaši rođaci pozovu u posjetu, svakako je prihvatite, jer biste preko njih mogli zateći osobu svojih snova. Nisu isključene ljubavne dogodovštine u autu ili drugom prijevoznom sredstvu. Ljubavni život će vam biti dosta dobar, sve do kraja mjeseca, do trenutaka kada se nećete moći suzdržati i vaše reakcije će biti burne i optužujuće.

POSAO: Tokom ovog perioda vjerojatno će doći do stabilizacije vašeg financijskog stanja i s većim samopouzdanjem ćete pristupati poslu. Jedna od glavnih tema bit će i komunikacije, pa ćete biti upečatljiv sagovornik. Čeka  vas manji izdatak, ali nemojte dozvoliti da vam to opet pojača nemir.

ZDRAVLJE: Bit ćete u zavidnoj formi.
DJEVICA (24.8. – 23.9.)
LJUBAV: U ovom periodu u vašem ljubavnom životu će nastupiti lagano zatišje, a oni koji su nedavno učvrstili svoju vezu (ili je započeli) sad će je na neki način uhodati. Ipak dosta ćete procjenjivati i kalkulisati. Usamljene duše će naći nekoga ko će biti mističan i nedokučiv.

POSAO: Osjećat ćete se dobro i bit ćete spremni na dugoročne poslove. Nemojte se bojati svojih ambicija ako ih prepoznate kod sebe, nego ih smjelo slijedite. Budite spremni na puno aktivnosti, pogotovo ako se bavite kupoprodajom, a ukoliko radite sa novcem i strankama budite pažljiviji, kontrolirajte iznose, pazite na detalje, nešto bi vam moglo promaknuti.

ZDRAVLJE: Obratite pažnju na disajne organe, pogotovo ako ste skloni alergijama.

VAGA (24.9. – 23.10.)
LJUBAV: Izuzetne ljubavne prilike možete očekivati naročito ako ste kojim slučajem još sami. Ako tek ulazite u vezu, možete biti sigurni da su pred vama trenuci s puno strasti i dubokih osjećaja, ali i poneke ljubomorne scene zbog toga što vas mnogi primjećuju.

POSAO: Centar vaših interesa ovaj mjesec bit će povezan s ličnim odnosima, poslovi će se odvijati uhodano i prilično sigurno. Situacija će kasnije postati vrlo zahtjevna. Ali kako ste vi po prirodi dobar diplomata, nije ni čudo da će baš vaš zadatak biti rješavanje situacije s bilo kim ko vam dolazi u kontrolu.

ZDRAVLJE: Pojačan erotski život mogao bi vas iscrpiti.

ŠKORPIJA (24.10. – 21.11.)
LJUBAV: Oni koji su u vezama, mogli bi se naći u škripcu između tradicionalnog morala, svojih želja, obiteljskih očekivanja ili sličnog. Većinu ovog perioda ćete preispitivati i analizirati svoje najdublje osjećaje, postat ćete malo preosjetljivi na neke partnerove šale. Ipak, prema kraju mjeseca će vaša ljubavna situacija postajati prava idila, brzo ćete zaboraviti sve negativne događaje.

POSAO: Mogući su zastoji na poslu u ovom periodu. Ako se bavite savjetovanjem, istraživanjem ili psihološkom pomoći tu će od velike važnosti biti vaša koncentracija i intuicija. Neke svoje projekte ćete morati malo prolongirati. Ništa ne pokušavajte silom postići.

ZDRAVLJE: Vrijeme je da se pozabavite svojim zdravljem.

 STRIJELAC (23.11 – 21.12)

LJUBAV: Odnosi sa voljenom osobom će se popravljati i dobivati na kvaliteti iz dana u dan. Voljena osoba bit će vaša oaza kojoj prijateljski možete otkriti sve što vas muči, a sve što je bilo loše između vas, vi ćete zanemariti. Oni koji su još sami, vjerovatno će u krugu prijatelja naći srodnu dušu.

POSAO: Povećanu odgovornost na radnom mjestu osjećat ćete kao nepotreban pritisak. Trebali biste više cijenti ono što vam se nudi, budite skromniji u svojim zahtjevima, a predaniji i profesionalniji u izvršavanju poslova koje trebate obaviti. Zbog kašnjenja, očekujte kritike šefova ili poslovnih partnera.

ZDRAVLJE: Imat ćete malo manji imunitet, no i dovoljno energije da pobijedite prolazne tegobe

JARAC (22.12. – 20.1.)
LJUBAV: U ljubavi dolazi do iskušenja i otežanih odnosa s partnerom, a vrlo vjerojatno ćete primiti na znanje njegove optužbe da se ponašate previše pokroviteljski i zaštitnički. Nesklad u vašim odnosima kompenzirat ćete dobrim subjektivnim stanjem i povećanim interesom za posao.

POSAO: Sve se odvija korak po korak, stabilno i onako kako vi volite. Manji nesporazumi mogući su zbog vaše predanosti poslu. Zaslužni ste za jednu dugoročnu saradnju s inozemnim partnerom, što je svakako podiglo vaš ugled u firmi, no sada nadređeni stalno od vas očekuju neka rješenja i poteze. Dajte im na znanje da možete iskoristiti jednu dobru poslovnu vezu, ali da je za to potreban i pogodan trenutak.

ZDRAVLJE: Blaži pad energije.